4 Uporablja se za glikolno kislino – boj proti gubam za preprečevanje ingrown dlačic

Če še niste odkrili številnih uporab glikolne kisline za vaš polt, začnite jemati opombe. Z zmožnostjo reševanja skoraj vsakega problema, od zlomov do finih linij, bolj ali manj deluje kot ekvivalent za nego kože tega ravno-študenta, ki ima nekako časa, da ga ubije v zunajšolskem in družbenem področju. Tisti, ki so bolj seznanjeni z minimalistično tristopenjsko rutino, ne smejo biti zastrašeni zaradi nevarnosti opeklin, ki ga predlaga “kislinski” moniker – sestavina pomaga raztapljati olje in sebum na zgornjem sloju vaše kože, osvežuje vse odmrle kožne celice da vaš zaupni piling ni bil dovolj ulov, in, odvisno od vaših potreb, lahko uporabite za veliko več. Preberite, kako lahko uporabite glikolno kislino za obravnavo štirih skupnih težav s kožo.

POVEZANE: Zakaj naj si umijte obraz s karbonizirano vodo

Zdravljenje aken

Glycolic Acid
Vljudnost

Vsaka lepota, ki je vredna omejene izdaje Clarisonic čopiča, je gotovo seznanjena z močjo glikolne kisline, ki se bori proti bleščanju. Sestavina lahko penetrira globoko v kožo, zaradi česar je idealen za obravnavanje cističnih in rednih akenskih zlomov, podobno – poleg tega se zdi, da raztopijo črne glave na kontaktu. Za zdravje celotnega obraza ali velikih površin imamo radioterapevt Mario Badescu za tonik glikolne kisline (18 USD; ulta.com) in Peter Thomas Roth-ov čistilni gel (54 USD; nordstrom.com). Da bi ubili tiste neumne, uničujoče duše, pod kožo, se srečujemo z Murad Acne Spot Treatment ($ 18; sephora.com).

Boj proti znakom staranja

Glycolic Acid
Vljudnost

Glikolna kislina povečuje promet celic, kar je prefinjen način, da rečemo, da sestavina zdrsne mrtvo kožo, ki je zgrajena na sami površini, in pomaga novim celicam na nižji površini na vrh. Serumi, kot je formula AHA Smoothing (Renée Rouleau) (46 dolarjev; reneerouleau.com), delajo nadure, da se preganjajo po finih linijah in zmanjšajo poškodbe med spanjem, medtem ko se z Ultimate Worker Cream, filozofijo ($ 75; sephora.com) čez dan z dodatkom zaščite pred soncem. Prav tako ljubimo REN-ovo masko za obnavljanje glikolne laktične radiance ($ 59; sephora.com) za tiste dneve, ko je naš polt videti nekoliko dolgočasno.

POVEZANE: Skrivnost za čiščenje vaših zlomov, hitro

Minimiranje temnih pik in por

Glycolic Acid
Vljudnost

Lady Macbeth ima lahko svojo “prekleto točko” frazo. Zahvaljujoč omenjenim piling lastnosti, izdelki, kot so Caudalie’s Glycolic Peel ($ 39; nordstrom.com) in Paula’s Choice Dark Spot Eraser (25 $, nordstrom.com) lahko učinkovito zbledijo tačke, ki jih povzroča sonce ali akne, do večerne brazgotine in bledenja razbarvanje. Poleg tega sestavina pripomore k bolj poraščenim poreom. Razlog? Ko umazanija, olje in sebum zamašijo vaše pore, se nagibajo k veliko večjemu izgledu. Dvostopenjski sistem, kot sta Perricone MD ($ 98; sephora.com), je zmešan z glikolno kislino in bo odpravil blokado in povzročil, da se por.

Zdravljenje ingrown dlak

Glycolic Acid
Vljudnost

Ko je vdihnjena dlaka ujeta pod vašo kožo, upreti se vedno prisotnemu nagonu, da doseže pincete. Namesto tega pojdite na izdelek, ki temelji na glikolih, kot so popolni Bare’s Bikini Bump blaster blazinice ($ 10; ulta.com) ali Anthony’s Ingrown Hair Treatment (32 $, nordstrom.com), od katerih je tehnično za dečke, vendar deluje tudi za trdovratno mesto na nogi. Piling vam bo pomagal raztrgati mrtvo kožo, ki jo drži pod površjem, in bo preprečila oblikovanje novih.

FOTOGRAFIJE: Najboljši izdelki za nego kože leta 2015