5,3 milijona žensk v Španiji je odšlo na delo na mednarodni dan žena

Tema četrtega mednarodnega dneva žensk 2018 je #PressForProgress, vendar to ni edino sporočilo, ki so jo poslale aktivistke.

Ženske so vijolične, donirajo načrtovano starševstvo, pisajo ženskim politikom in celo razširijo medsebojno solidarnost in letni poziv k enakosti spolov, ki se je začel leta 1909. Ženske, ki sodelujejo na zborovanju po vsem svetu, prinašajo #MeToo in #NoMore v pogovor, skupaj jasno eno točko: Čas je gor.

Ženske's Day Rallies Lead
Pablo Cuadra / Getty Images

Po navedbah Skrbnik, 5,3 milijona ljudi je šlo v službo za delo v Španiji, da bi podprlo mednarodni dan žensk in posebej opozorilo na neskladja med spoloma, ko gre za spolno in družinsko nasilje in dohodek. Splošno sporočilo gibanja #MeToo je bilo zaustaviti spolno nadlegovanje na delovnem mestu, kampanja No More pa je prizadevala za odpravo nasilja v družini in spolnega napada.

Ženske, ki so sodelovale v španskem protestu, ki ga je organizirala Komisija 8. marca, vključujejo politične osebnosti, kot so madrid Manuela Carmena in župan Barcelone Ada Colau. Znaki, ki so bili ustvarjeni za mitinge, vsebujejo močna sporočila, kot so: “Kdo vodi svet?” Girls “,” Girl Power “,” Mi bomo začeli revolucijo “in” Ženske pravice = človekove pravice “. BBC, Penélope Cruz je preklicala predhodno načrtovane dogodke, da bi se pridružila stavki.

POVEZANE: 16 blagovnih znamk v trgovini ob praznovanju mednarodnega dneva žena

#mujeres ❤️ # everydayismarch8th #todoslosdiasesochodemarzo

Post je delil Penélope Cruz (@ penelopecruzoficial)

Poleg tega, New York Times poroča, da so podobna srečanja potekala po vsej Evropi. V Angliji je Združenje ženskih stavk Združeno kraljestvo pozvalo, naj ženske nosijo rdeče barve, medtem ko so Francija Libération časopis je bil prodan za 2,50 € za moške, a 2,00 € za ženske.

VIDEO: Vse, kar morate vedeti o mednarodnem dnevu žensk 2018

 

V Rimu je bila poročena tudi igralka Asia Agento, ena od mnogih žensk, ki so Harveyja Weinsteina obtožile spolnega napada. Drugi protesti so potekali na Filipinih, Indiji, Južni Koreji, Afganistanu in Srednjeafriški republiki.