7 Presenetljiva dejstva o Steli McCartney na njeni rojstni dan

Od Cameron Diaz do Keire Knightley, A-list celebs radi oblečeni rojstni dekle Stella McCartney’s designs – toliko, vemo. Vendar pa McCartney uspeva najti čas za izvedbo vseh vrst projektov na strani in veliko o oblikovno-slash-style ikoni, o kateri se pogosto ne pogovarjamo. V čast njenega 44. rojstnega dne smo pogledali preko rdeče preproge, da bi odkrili sedem zabavnih dejstev o Steli, za katero verjetno niste vedeli.

1. OK, ta je darilo …
Če niste povezali pik, je Stella oče glasba Beatlesa Sir Paul McCartney.

2. Okoljsko zaveda.
Leta 2013 je Stella osvojila nagrado H & M Conscious, ki priznava podporo humanitarnim in okoljskim vzrokom.

3. Vrne nazaj.
Zasnovala je ekskluzivni komplet za perilo za rak dojk o raku dojk. In leta 2003 je dobrodelna organizacija, ki je bila povezana z Raziskovalnim skladom za ženske rakete, predstavila Stella z nagrado ženska za hrabrost.

4. Britanska imperija jo obožuje.
Leta 2012 je bila predstavljena z OBE, redom britanskega imperija, nagrado za odličnost in storitve v modni industriji.

Investicije at Buckingham palace
John Stillwell – WPA Pool / Getty Images

POVEZANE: Kdo bo zmagal najbolje po šivih? Glasujte zdaj v naših nagradah za socialne medije

5. V U.K je začela mesno brezplačno ponedeljek.
Zunaj zmagovalnih kraljevskih nagrad za njene prispevke k modi, tživljenje vegetarijanec – skupaj z očetom, Paulom in njeno sestro, Mary McCartney – začela je meso brez ponedeljka, neprofitna kampanja, katere namen je ozaveščanje o škodljivih okoljskih vplivih prehranjevanja mesa in spodbujanje ljudi, da pomagajo počasi podnebnim spremembam, ohranjajo dragocene naravne vire in izboljšajo svoje zdravje z vsaj vsak dan brez mesa vsak dan. Poslušaj Paulovo pesem o tem tukaj:

6. Tudi s slavnim očetom, McCartney ni bil pokvarjen kot otrok.
Namesto da bi izbrali bolj razkošne zasebne šole, sta Paul McCartney in njegova žena Linda McCartney želela, da bi njihovi otroci vodili čim bolj normalno življenje, kar je pomenilo, da sta Stella in njena sestra obiskovala lokalne državne šole.

7. Življenje Stella je navdihnilo očetovo delo.
Ime Paulove post-Beatlesove skupine Wings je bilo narejeno iz navdiha, ki ga je čutil o čudežu življenja, ko je njegova žena Linda noseča s Stello leta 1971. Rekel je, da “misli na angele in podobne stvari”. Aw!

FOTOGRAFIJE: Vzletno-pristajalna steza izgleda, da ljubimo: Stella McCartney