9 rojstni dan Billy Joel je bil ameriški najljubši kroner

Billy Joel je eden od najbolj priljubljenih pevcev v ZDA, ki je na šestem mestu vseh časov, vendar ni uspel slaviti na stereotipnem “American Wayu”. Piano Man je pravzaprav malo sramežljiva kamera (” Nisem velik tip igralca tipa TV. Jaz sem igralec klavirja “, je rekel) in se namesto da bi preselil v LA, kot mnogi drugi superzvezdniki, je ostal na dolgi otok. Joel pa je uspel postati eden najuspešnejših skladateljev njegove generacije.

Od “Nismo začeli ogenj” do “Uptown Girl”, “Tako kot si”, in “To je še vedno Rock in Roll z mano”, pevec je bil glas časa, 70-ih, in še naprej ohranja duh rock-and-roll z rezidenco v Madison Square Garden. Ima celo zapis za najbolj nastop na areni.

V čast tega 68-letnega rojstnega dneva smo se zaokrožili 9-krat. Joel je bil priljubljen ameriški kongresnik.

1. Ko je z Jimmy Fallonom ustanovil družbo z dvojčkom doo-wop.

Zvezda se je pojavila na epizodi Nocojšnja sekcija Igra Jimmy Fallon in dala cappella predstave “The Lion Sleeps Tonight” v 4-delni harmoniji. Videoposnetek je dobil skoraj 14,5 milijonov ogledov, kar dokazuje, da ne moremo dobiti dovolj tega neverjetnega pevca.

2. Ko je Jimmy Fallon vrnil uslugo na N.Y.C. koncert.

Ko se je Joel ustavil Tonight Show lansko leto je predlagal, da se mu Fallon prijavi na odru na naslednjem koncertu in da je bil gotovo človek njegove besede. Gostitelj poznega večera se je pridružil Piano Man za nekaj duetov, tudi rocking majica New York Rangers, ki je rekel “Joel” na hrbtu in Joel klicali “največji pevec-tekstopisec na vsem svetu.”

3. Ko je znesek sklicevanja z njim na Pisarna je vreden Redditove niti.

Joel je imel navdušenje v pisarniški sobi Pisarna, saj se je ves čas predstave omenjal neštetokrat in njegova glasba je igrala v ključnih trenutkih, kot je Royova poroka. Nekateri navdušeni oboževalci so celo začeli niti, da bi zbrali vsa sklicevanja na ikonični pevec, ki bi ga lahko zapomnili.

4. Ko je njegova pesem postala odprta dobropis za Bosom Buddies.

Joelov hit 1978, “Moje življenje”, je odprl hit TV oddajo “za najdaljši čas”, vendar ga zvezda ni zapela – dokler Adult Swim ne bi zaigrala predstave. V tem smešnem videu se Joel vrne, da poje svoj hit. “To je resnično zadovoljevanje, da veste, da bodo dejansko uporabljali moj glas, ki je pel mojo pesem na televizijski oddaji, Bosom Buddies,”Pravi v videu spodaj, okoli oznake 4:50, ko ga je v stiku s šalom vprašal, naj” zveni bolj kot fant iz predstave “.

5. Ko je prevzel Michael Jacksonja.

Glede na RIAA je Joelova prodaja v Združenih državah dosegla šestino vseh časov, le za The Beatles, Garth Brooks, Elvis Presley, Led Zeppelin in Eagles. Zvezda prihaja pred Michael Jackson, Elton John, Bruce Springsteen in The Rolling Stones.

6. Ko so se na tisoče navijačev z njim zbrale v novem letu.

Joel je na Floridi koncertiral prvi letošnji novoletni koncert, ki se je v letu 2016 zvrstil v pesmi. Med 2,5-urnim koncertom so se Howard Stern in Jimmy Kimmel pridružili zvezdici, ki se je leta 1950 poljubil.

7. Kdaj Projekt Mindy Madison Square Garden njegov dom.

“Nisem vedela, da so na Madison Square Gardenu organizirali športne prireditve,” je rekla Mindy v epizodi iz 4. sezone. “Mislil sem, da je prav tam, kjer je živel Billy Joel.” Ima smisel: imeti zapis za najbolj predstave na Vrt, Joel poje približno enkrat na mesec na tipično prodano množico.

8. Ko je Pink na svojo poroko obdelal svojo pesem.

Joel je napisal nešteto romantičnih balad, vključno z “Ona je vedno ženska”, na katero je pop zvezda hodila po hodniku na svojih nuptialih leta 2006.

9. Ko je napisal ta legendarni hit.

Za Joela je bil prvič čar: njegov prvi samski, Piano Man, debitiral leta 1973 in živi kot ena najbolj popularnih pesmi v stoletju. Srečni rojstni dan, Billy!