Akter se opravičuje za grožnjo Tweet O Barron Trump, ki je povzročil Melania, da pokliče tajno službo

Igralec Peter Fonda je objavil opravičilo za grozljiv tweet o 12-year-old First Son Barron Trump. 

V sredo zjutraj je 78-letni brat Jane Fonda in sin pozne hollywoodske legende Henryja Fonda izpuščal vrsto kritičnih tweetov o prvi družini glede politike nigerijske tolerance pri Trumpovi administraciji, kar je povzročilo ločitev tisočih priseljenih otrok od staršev.

29 Annual Palm Springs International Film Festival Film Awards Gala - Arrivals
Alberto E. Rodriguez / Getty Images

Napadljivi tweet o Barronu se je v vseh zgornjih oznakah glasil: »PRIČAKUJEMO BARRONOVO TRIPOVO OD NJEGOVIH MARTOVSKIH ORODIJ IN VODIŠČE S PEDOFILMI IN VEDETI, ČE MOM SE BO BODO ZADOVOLJAVLJIVI ZGOROVALNIMI SKUPINAMI, ZAKAJ JE ZAŠČENA.« Tweet je bil črtan.

Direktorica prve generacije Stephanie Grisham je takoj po tej objavi izdala izjavo z besedami “bolne in neodgovorne” in dodala, da je Melania stopil v stik s tajno službo. 

Fonda je dobila tudi povratne informacije iz drugih članov družine Trump, vključno z Donaldom Trump ml., Ki je igralca imenoval “bolan” v socialnih medijih. Don Jr. je pozval Sony Pictures, naj ustavijo izpustitev Fondovega prihajajočega filma, Meje, primerjati situacijo z rasističnim tweetom Roseanne Barr, kar je pripeljalo do ukinitve njenega enomišljenega ABC filma. 

Po navedbah Hollywood Reporter, Sony Pictures je obsodil besede Fonda, ki je svojo izjavo naznanil “grozljiv, nepremišljen in nevaren”, vendar se bo premaknil naprej s sprostitvijo filma. Meje, ki je zvezdnik Christopher Plummer in Fonda vidi v podporni vlogi, ki jo je na tokratnem premieru predstavil South by Southwest, v petek pa bo odprta le pet gledališč.

V izjavi, ki jo je izdal njegov publicist, je Fonda dejal: “Twittiral sem nekaj zelo neprimernega in vulgarnega o predsedniku in njegovi družini kot odziv na uničujoče podobe, ki sem jih videla na televiziji.”

POVEZANE: Tukaj je ena rešitev za ohranjanje družine skupaj – in vemo, da deluje

Nadaljeval je: “Kot mnogi Američani, sem zelo strastno in vznemirjen nad položajem z otroki, ločenimi od svojih družin na meji, vendar sem šel preveč daleč. Bilo je narobe in tega ne bi smel storiti, to sem takoj obžaloval in iskreno se opravičim družini za to, kar sem rekel in katerikoli boli moje besede so povzročile. “

V sredo popoldan je predsednik Trump izdal izvršni red, ki bi ustavil prakso ločevanja otrok od staršev. Vendar pa bodo v nadaljevanju politike “ničelne strpnosti” priseljenci (vključno z otroki), ki nezakonito prestopijo mejo, še vedno pridržani – vendar bodo imeli kot družine.