Ali so HBO-ovi ostri predmeti resnični za knjigo?

Ko je ikonski roman Gillian Flynn Gone Girl v poletnih mesecih leta 2012, se bralci niso zavedali, da so uničili zlato trilerja. Samo v prvem letu je knjiga prodala več kot dva milijona izvodov in ustvarila neprecenljivo število pogovorov med ženskami o tem, kako lahko osvoboditev (in izvedljivo!) Izgine iz svojega življenja. Hollywood je hitro spremenil uspešnico v film in dokazal, da je prilagoditev zaslona lahko enako dobra kot izvirnik. Mogoče še boljše.

Ta vikend bomo znova videli. Dvanajst let po prvem nastopu, še en Flinov roman, Sharp predmeti, je prišel do zaslona – tokrat, majhen. Serija z istim imenom danes nastopa na HBO.

Ne skrbite, če ste ljubitelj pisne besede: imeli smo vrhunec prvih pet epizod in v glavnem so spremembe TV-poslovanje kot običajno. Obstaja stiskanje časovnih rokov in mešanje prizorov, manjše preoblikovanje znakov in dodajanje filmske magije. V razlike med serijo in romanom bomo v naslednjih tednih prišli v globlje podrobnosti, epizodo po epizodi, in posodabljamo to zgodbo, ko gremo. (Bili bodo spoilers.)

Serija se večinoma drži zgodbe: Camille Preaker, mlada novinarka z bolečo osebno zgodovino, se vrne v svoj rodni kraj, da bi raziskala grozne umore dveh mladih deklet, in ona ne vznemiri toliko preteklosti kot bič v blaznost. Amy Adams, kot sta Camille in Patricia Clarkson, kot njena brezvredna mati, Adora, je sedem epizodska serija enako hipnotična in sijajno temna, kot so si lahko navijači zaprosili. Čeprav bi med očmi lahko opazili orla, to ni popolna faksimila.

POVEZANE: Zakaj je HBO Sharp predmeti se imenuje Big Little Lies od leta 2018

Obstaja en relativno očiten remont: kot Camille, Adams ni dvignjen dvoboj romana, ampak starejša, bolj grizzledna različica tega jaza, in drugi znaki so stari v skladu s tem. Večinoma kažejo prednosti plasti, ki se ne morejo pojaviti, ko besedilo prevzame meso, in nadarjeni odsek ansambla prinaša vse do življenja, saj sta dva razloga, da jo imenujemo to poletje Big Little Lies. Celoten učinek je serija, ki ima za posledico vročo obsesijo, tudi če že veste, kako se konča – pravi znak velikega prilagajanja, kar je točno to, kar je HBO’s Sharp Objects.

Ostro Objects Lead
Anne Marie Fox / HBO

Epizoda 1: “Vanish” (Datum z letalom: 8. julij)

Podobno kot začetek knjige, kickoff epizoda serije nas vnese v ključne znake in nas postavlja za tisto, za kar smo. Vendar pa je nekaj odstopanj od prvotnega desnega roke. Prvič, v romanu Camille dela v časopisu tretje stopnje v predmestju Chicaga. V seriji je bila lokacija premeščena v St Louis, kjer je poročevalka na verjetno bolj visokokakovostnem papirju, fiktivnem St. Louis Chronicleu. Ko dobi nalogo od svojega urednika, Curry, se sklicuje na to, kako je nov poročevalec pokrival zgodbo o umoru v mestu in osvojil Pulitzerja; v knjigi se je skliceval na drugo zgodbo, o novinarju, ki je pokril poplav v Teksasu in se je vrnil v nagrado novinarstva.

Ko pride v mesto Wind Gap, se skoraj takoj sreča z detektivom Richardom Willisom (Chris Messina), medtem ko se odpravi na pomoč pri iskanju izginulih deklet. Kmalu se to naučimo – poleg tega, da je alkoholik – Camille je chainsmoker. V knjigi kajenje ni bistveni del njenega značaja; njeno stalno puffing v seriji se nanaša na razširjenost njenih samouničujočih teženj.

Duhovi, ki preganjajo Camillejevo preteklost, so v rojstvu veliko bolj jasni – od fantov, ki so ju lovili v gozd, ko je bila najstnica do razmerja, ki jo je imela s svojo mrtvo sestro Marian (igra Lulu Wilson). Prizorišča, ki dekleta skupaj prikazujejo kot predniki, tako zdrave, pomagajo ugotoviti, kaj knjiga kroži: Marianova bolezen ni bila vedno prisotna, ampak nekaj, kar je prišlo in odšlo. V romanu je tudi več starosti med dvema deklama, serija pa jih naredi bolj podobna vrstnikom.

Ko gre za materinskega značaja, je serija jasno razvidna, da Adora ni samo krhka cvetica; tam je jezna vrela pod površjem, ki jo lahko povzroči Camille. Druga hčerka Amme-Adorine in polsestra Camille je prikazana kot nekoliko starejša v seriji (v skladu s splošnim staranjem staršev), pa tudi s splošno bolj empatičnim karakterjem. Namesto da bi Terrorizing Camille na začetku, ona se spoprijatelji z njo zgodaj, ki dokazujejo, da so enaki v smislu, da oba zavrneta, da jih nadzira Adora-Amma samo bolje delo skriva svoje dvojno življenje.

Morda je največji premik od knjige do serije v premieri način, kako se ukvarja s Camille spomini na pogreb svoje sestre Marian. Medtem ko v knjigi dobimo odlomke spominov, je v seriji predstavitev visceralno podrobna, od Marianinih umirajočih trenutkov do Camilleja, ki se približuje svoji majhni krsti in poskuša močno brcati rožnato šminko z ustnic mrtvih deklet in jo povleči. Na splošno je to, kar dobimo od te epizode, boljše razumevanje odnosa med dekletoma, kar daje večji kontekst, zakaj je Camille tako nereden kot odrasla oseba, skoraj dve desetletji pozneje.

Epizoda 2: “Umazanija” (datum zraka: 15. julij)

V tej epizodi spoznamo več o umorih, pa tudi o sekundarnih likih na način, ki razširja njihove vloge v knjigi. Adorin mož, Alan, postane bolj dinamičen: Glasba postane označevalec njegovega zaslonskega znaka; on je pianist na pogrebu Natalie Keene po njenem telesu in ima tudi impresivno postavitev zvočnikov v pritličju družinskega doma. Prav tako se srečujemo z družino Nash, katere hčer, Ann, je bila ubita eno leto pred najnovejšim umorom in našli vse otroke nekoliko starejše kot v knjigi.

Vidimo tudi, da se je Camille prikrila v spalnici Natalie Keene po njenem pogrebu, kjer je našla pajčo v kozarcu in jo pripeljala na prostem, da bi se spustila v divjino, kjer se sreča z Nataliejevim očetom, vrsto dogodkov, ki niso bili v romanu. Klici med Camillom in njenim urednikom Curryjem in njegovo ženo Aileen so bolj intimni kot v romanu; se zdijo vlagati v Camille na način, ki se počuti zelo staršem, in Aileen je očitno zaskrbljen, da je Curry potisnil Camille, da naredi nekaj, česar ni pripravljena storiti.

Ampak največji premiki iz romana v tej epizodi so povezani z detektivom Richardom Willisom in Camillejem. Ko Richard ugotovi, da so bili zobje deklet odstranjeni s kleščami gospodinjstev po njihovi smrti, se odloči, da mora razumeti, kako težko bi bilo, da to storijo, in pridobi glavo prašiča, da bi prišel domov, da bi lahko sam poskusil – na sceni, ki je v knjigi manjka, vendar dodaja novemu sloju motečih podrobnosti o zgodbi. Kar se tiče Camilleja: čeprav je v romanu večinoma prikazana kot v okrevanju od samopoškodbnega vedenja, ki se zdaj razume, je v tej knjigi označena v knjigi in prikazu naslova – v tej epizodi dobi komplet za potovalno šivanje lokalno bencinsko črpalko in jo vzdržuje. V zadnjem trenutku kažejo, da iglo postavlja na način, ki bi lahko povzročil, da bi se vsaj najhujši gledalci počutili prisiljeni pogledati proč.

Ostro Objects
HBO

Epizoda 3: “Popravi” (Datum zraka: 22. julij)

V nasprotju z romanom prižgamo Camille in Alice, njeno sobo v psihiatričnem centru, v tretjem epizodu gradimo odnos. Camille v zaporedju prizorov pomaga kopati šminko v kopalnici, oba pa govorita o svojem odrezovanju. Kar je jasno, je, da Camille Alice obravnava kot nadomestno mlado sestro. Toda, če serija resnično skoči iz romana, je, ko se Alice samomor počne. Kot gledalci ugotavljamo, da se Alice ubije s pijačo Drain-O, zaradi česar se Camille znova izreže, pikčasto pikčasto črko – FIX – navzdol njeno podlaket, dokler ga neredci ne spravijo ven iz sobe. 

V seriji je povezava med Vickeryjem in Richardom, detektivom, bolj trdna od knjige. Boj med obema je očiten: Vickery misli, da je to mehiški tovornjak, ki je moral ubiti dekleta, medtem ko Richard vztraja, da je na igri nekaj drugega. Po drugi strani pa je odnos med Richardom in Camilleom bolj borilen. Čeprav je zagotovo privlačnost tam, se igra navzdol. Richard se počuti neprijetno, da Camille povzroča težave in igra po svojih pravilih – dokler se noč ne sestane v baru, to je, in konča pijače zunaj na mesečini. Amma prekinja, za razliko od romana, in med tem Richardom in Camillejem ni nič fizičnega. 

Tako kot knjiga, dekle John Keene, Ashleigh, ustanovi srečanje med Camille in John. Pomembno je poudariti, da John ni predstavljen na enak način kot v romanu. V knjigi je opisal, da je lepa na skoraj drugačnem, androgynous način. Vendar pa je v showu malo bolj ameriški (blond lasje, široko lep). Njegova deklica je prav tako manj skrivna v seriji in je bolj zaskrbljena zaradi Johna, kot je videti v njenem imenu.

Druga ključna razlika med knjigo in predstave je, da ko Camille sledi Ammi v klavnico, Amma vidi Camille skozi okno. Kasneje se Adora odkrito pogovarja z Ammo o tem, kako Camille ni nekdo, ki bi se radovedil, kar se ne prikaže v knjigi. Na koncu postane jasno, da je Adora tista, ki potegne strune.

Ostro Objects
HBO

Epizoda 4: “Zreli” (Datum zraka: 29. julij)

Na začetku epizode je precej očitno, da je v serijo dodana scena: Camille vidimo, dovolj dolgo, ko je Marian umrla, da so njene lase vzgojile dolgo, ona je opustila svoj tomboyiš izgled in oblekla navijano uniformo. V Marianovi spalnici se ustavi, medtem ko se Adora sliši navzdol po hodniku, Camille se spozna na stvari svoje sestre, preden se spusti po stopnicah. Ko pride do dna, jo Alan vabi v kuhinjo. On in Gayla čakata njo – z rojstnodnevno torto. Camille jih obrne oba in zmanjka vrat.

Eden od največjih odstopanj iz romana je razvoj sekundarnih likov, kot sta Alan in Gayla, ki vse skupaj izginejo v besedilu, a veliko bolj jasneje doživijo v seriji. Pravzaprav me je med knjigom dejansko obtožil, da je bil Alan ta vrečasti lik, ki se je skoraj zavedal svoje vloge v razodki njegove žene, hčerinske smrti in mlajših hčerinskih shenaniganov o mestu. Na sejmu je njegova odsotnost vse pomembnejša, saj se epizode nadaljujejo.

Ko Camille poišče Ammo in njene prijatelje, se bo po hlevu za kaj dima potegnila skozi Instagram in se spravljala v memo o “John Keene: baby killer”, ki je bila potrebna za televizijsko predvajanje leta 2018 Ko govorimo o Johnu: V seriji ima službo v klavnici, ki jo dobi kot sum, da raste, da je za umor.

Toda serija predstavlja še eno stran John: Preživelega otroka je prepuščen skrbeti za svojo mater. Poskrbi, da bo pršila in jedla, in skrbi za zbirko pajkov svoje sestre. Ko ne najde tarantule, je zmeden – in je očitno zaskrbljen, kam je šel.

Še en dodatek seriji: v Wind Gapu je prihajajoča tekmovanje za spomin na dogodke civilne vojne v mestu. Amma igra vodilno damo in preoblikuje predstavo, ki odraža, da se je ženska milica ustala, da bi branila zemljo. Ko njena učiteljica, g. Lacey, nasprotuje, jo navdušeno pride na njega. Alan opazi in se zdi, da sumi, da obstaja nekaj med Vickeryjem in Adoro, in vsaj je z njo vznemirjen, ker ni priznal svoje žalosti za Marian. Prvič se Alan zaveda, da je Adora preveč trdna na Camilleju – ni vse, kar je najstarejša hčerinska krivica, on ji pove.

Več novih podplutov je veliko: Kratki prizori kažejo, da je Curry podvržen kemoterapiji; vidimo sladke trenutke med Ammo in Adora – in Camilleovo ljubosumnostjo ljubezni med njimi. Richardu razkrije Camille, da je pred tem, ko se je odločil, da bo policist, hotel biti veterinar. Vodja Vickery obišče Adoro in jo prosi, naj prekliče mestno tekmovanje; prav tako ji pove, da hoče govoriti o svojih hčerkah. “Eden od njih je nevaren, drugi pa v nevarnosti,” pravi.

Tudi ta trenutek v gozdu, kjer sta se spravila Richard in Camille, je prišla … razen, da to ni čisto, kar bralci pričakujejo. Ko jo gre poljubiti, se ji izogne, razstreli hlače in mu naroči, da se namesto tega dotakne. Ko je orgazem, jo ​​vidimo, da ga bo ugriznil, trden, na ramo.

V tej epizodi dobivamo tudi ključni namig o tem, kako je Amma bila prijateljica z Natalie in Ann, in malo trio so se igrali v hlevu v gozdu skupaj. Camille prevzame najslabše – da bi lahko bila Amma naslednja.

Ostro Objects
HBO

Epizoda 5: “Closer” (Datum z letalom: 5. avgust)

Pripravite se na to, da se ta epizoda razlikuje od romana, saj smo uradno prispeli na dan tekmovanja, ki sploh ni bila v knjigi. Richard in Vickery se ne strinjata, ali naj se to zgodi ali ne; Camille ne želi nobenega dela, ampak pomaga Ammi prep za igro. Adora je 10 vrst zloženih, saj se nastopi na cesti. Camille se tudi spušča proti Ammi, ker je bila prijateljica z Ann in Natalie, ki jo postavlja v obrambo; potem, ko Amma vidi Camillejevo najnovejšo časopisno zgodbo na njenem mobilnem telefonu, so sestri nenadoma v nasprotju.

In potem so nakupovalni izleti Adora, Amma in Camille, ki se zgodijo v romanu, čeprav ne v pripravi na tekmovanje. Tokrat je prodajalka, ne Adora, ki Camille poskuša preizkusiti obleke za kožo; v garderobi Adora ukazuje, da pride ven, in ko se zdi, da je to – za razliko od romana – to je lahko prvič, ko se ji je mati kdajkoli soočila s tem, kako veliko je samopoškodovanje (vidimo brazgotine iz Camillejeva kostnica z gležnjami). Mala sestra Amma vidi tudi, in je šokirana. Preden Adora odide, Camille pripoveduje, da je kot njen oče v tem, da sta oba motivirana s čisto obljubo. Ko se vrnejo v hišo, je Camille pripravljena zapakirati torbe in oditi. A Amma jo pričakuje, jo vpraša, naj ostane in si z njo deli obleko z dolgimi rokavi, Camille pa se ponovno pretehta – še posebej, ko vidi,.

Toda dnevna drama se nadaljuje. Annov oče, Bob in Richard sta na tekmovanju, ko se pojavi John Keene, in Bob se sprašuje, ali bo pravica postala pravičnost ali ne. Ko govorimo o pravičnosti, ki je ostala brez skrbi: učitelj zgodovine Amme se je izkazal za enega od nogometašev, ki so spolno napadli Camille, ko je bila najstnica.

Med Richardom in Adoro je dodana tudi scena: vztraja, da mu obišče hišo in jo nato požre na razmerju s Camillejem. Prvič se spogleduje s tem, kaj bi bilo Camillejevo otroštvo. Nato se ponovno združita in se začne nastop. Ko se namerava navzdol, Bob Nash napade John Keenea in med odvračanjem se Amma skače v gozd. Adora je poleg sebe – tako kot Camille, ki jo želi najti in natančno ve, kje pogledati: kabina v gozdu.

Ko Camille prinaša Ammu domov na varno, Adora jo vpraša, naj gre na pijačo na verandi. Imajo srce do srca in dejansko se zdi, da je najprej mehak trenutek med njimi. Ampak potem, tako kot v romanu, Adora pripoveduje Camille, da je nikoli ni ljubila. Toda v seriji, ona daje razlog: to je zato, ker Camille, spet kot njen oče, ni mogoče približati nikomur. To Camille spravi naravnost v Richardov hotel – skoraj tako, kot da mora dokazati, da je ocena mame napačna. Imajo seksa. Nikoli ne vzame obleke.

Ostro Objects
HBO

Epizoda 6: “Češnja” (Datum zraka: 12. avgust)

Zjutraj po noči z Richardom se Camille vrne v hišo v boljšem razpoloženju. V Adori teče v kuhinji, ki je na poti ven; Adora vidi Camille, ki je pojedla češnjevano pito, in navaja, da je prvič, ko jo je videla, lačna, odkar je prišla do nje, in ji nato znova nasmehne. Češnje povezujejo v spomin, Camille vstopi v kuhinjo v svoji rdeči uniformi za obutev že prvič, Adora pa jo gleda, kot da je vse tarted. 

Medtem Richard zapira in se ustavi na kraju zločina, kjer je bila Natalie najdena. Adorina stara prijateljica Jackie je tam, »plačuje ji spoštovanje«, vendar tudi opozarja, da cvetovi, ki ostanejo na spominu, izgledajo kot nekaj, kar bi otrok dal tam. Jasno je, da misli, da ve, kaj se dogaja v Wind Gapu. Potem Richard dobi klic, ki se definitivno ne uskladi z knjigo: Otrokovo kolo je bilo izkopano iz ribnika na premoženju klavnice. Bob Nash, ki je bil poklican na prizorišče, ugotavlja, da je kolo pripadalo Annu. 

Camille še ne ve, da se to dogaja, ko se strinja s sestankom z Richardom, a na koncu klica ji pove, da je bila kolesa najdena zahvaljujoč Adori. Camille je besen, ko pride domov, da Adora ji ni povedala. Imajo tristransko izmenjavo, po kateri Adora od Alana zahteva, da Camilleju pove, da v hiši ni več dobrodošla.

Kljub temu, kar se dogaja med njima, Richard – tako kot v knjigi – začenja iskati v Camillejevi preteklosti. Toda za razliko od knjige, ga moramo paziti, kako to počne: vozi v ustanovo, kjer ji je bila zdravljena zaradi njene rezalne motnje in se začenja pokati v njene zapise. Ko se vrne v mesto, gre naravnost v bar. Tam ugotovi Jackie in po nekaj pijačah sprašuje, zakaj bi se Camille sama poškodovala. 

Medtem, preko telefonskega klica Camille in njenega urednika Curryja, spoznamo njegovo ženo, Aileen, prvič v knjigo ali seriji. Ona in Camille sta očitno topla družina, Aileen se počuti enako kot matična številka, kot je Curry, kot je oče Camille še nikoli ni vedel. Skoraj še slabša je, ko se Camille spušča in Alan jo pokliče, da bi se pogovorila, samo da ji pove, da bo morala iti, če ne bo nehala vznemirjati Adore. Izmenjava je ravno tako kot v knjigi, vključno z vznemirljivim spominom na otroštvo Adore.

Camille zapusti pogovor tako, da se vzpenja v avto s punco, ki jo odklene v resnično žalostno zabavo, kjer vsi njeni visoki šoli jočejo o majhnih težavah, s katerimi se soočajo v svojem življenju. Ampak ona tudi trpi v Amma učitelj zgodovine, ki je zdaj poročena z eno od teh žensk. Opravi se za to, kar je storil z njo, skupaj z drugimi fanti, tistega dne v gozdu. Ne bo niti priznala, da se je to zgodilo, in mu pove, če še vedno razmišlja o tem, potem sta “oba zajebal.” Camille spet zapusti, tokrat se je s prijatelji pripeljala v trgovino z alkoholnimi pijačami.

V hiši se Adora sooči z Alanom, ker ni skrbela za odhod Kamila. On je odporen proti njemu, z zankom v stilu z whisky in Frank Sinatra, ki igra v ozadju. Ena stvar, ki je v seriji precej bolj razširjena, je dejstvo, da v njihovem odnosu obstaja boj dinamike; jasno je, da je Alan pod pritiskom in na robu kuhanja. 

Ko zapusti trgovino z alkoholnimi pijačami, Camille teče v Ammo in njene prijatelje. Kot v knjigi, jo pogovorijo, da se jim pridružijo na hišni zabavi, kjer Camille konča z drogami, in ona in Amma roller skate domov. Sanjsko zaporedje sledi še en odhod iz knjige: Richard sedi v mastnem žličku, kjer ima obrok, ko se Vickery sprehaja, pravkar pa je gledal Ammo in Camille. Rojstno govori Richardu, da so njegovi dnevi v Wind Gapu oštevilčeni: Delavec v klavnici je identificiral John Keene kot osebo, ki je vrgla kolo v ribnik – tako da je zdaj primer skoraj rešen. 

Amma in Camille spustita rolerje in imata srce na srce na prednji travnik. Amma ji pove, da jo ljubi, da misli, da je njen soseda; zagrabijo roke in se vrtijo okrog in okrog v krogih. Ko pa se vrtijo, Camille začne videti mrtve deklice, ki so prišle prej: njena sostanovalka, Alice; Ann Nash. Odpusti in oba padeta na tla. Sestre prenehajo v sobi Camille, kjer Amma govori najbolj ohlapno vprašanje romana: “Ali se kdaj počutite, da se vam bodo zgodile slabe stvari, in samo čakati?” Toda še bolj zastrašujoči trenutek pride, ko drugi znak govori črto, ki je v knjigi pripadala Jackie. Tik preden Camille izstopi, ujame pogled v ogledalo: Marian je klečena na tla in drži roko. Ona pravi: “Tukaj ni varno za vas.”

Ostro Objects
HBO

Epizoda 7: “Padec” (Datum zraka: 19. avgust)

Naslednje jutro se Camille zbudi in, tako kot v romanu, jo je Adora odložila in spremenila svoje obleke – hoče zanjo, vendar Camille to ne bo dovolila. Ona zapusti hišo za delo, vendar se ustavi v Ammi sobi, ko ugotovi, da je John Keene aretiran. Policija se prikaže v bazilnici, kjer je John ostal; njegova punca, Ashleigh, najprej poskuša zaščititi, vendar začne govoriti, ko ji policija pove, da bo mestni junak, če jim bo pomagala najti.

V drugem delu mesta Richard poskuša kopati v drugačen kot: on je v bolnišnici, in odšel je iskati medicinsko sestro, ki je bila na službi, ko se je zdravilo Marian zdravilo, in napisal pritožbo v dokumentaciji o Adori. Beverly mu pove, da je Marian pogosto sumila, da ima različne bolezni, vendar ni bilo nikoli dokončne diagnoze. Toda mislila je, da se dogaja nekaj drugega: Adora je imela Munchausenov sindrom po pooblaščencu in da je prizadela Marianja, da bi lahko skrbela z njo in jo gledala kot junaka. 

Medtem, Camille gre ven, da bi poiskal John Keene in se prisilil, da ga najde. Preden ga je aretiral, ima končno pijačo in izgleda, da je morda celo samomoril. Kamilu je povedal, da je, ko so našli njegovo sestro, noži poslikali nož; Natalie nikoli ne bi naslikala noktij. Povedal ji je, da ni ubil sestre in ji verjame. Na poti se smejijo. Nato jo prosi, da dokaže, da še ni mrtva.

V hiši Adora poskuša “skrbeti” za Ammo, Amma pa ji pove, da ne potrebuje zdravila, ker ni res bolna. Adora postane jezna in nasilnika Amma vzame zdravilo, kar vemo zdaj, ni res medicina. (Nedolgo daleč Richard zapušča evidenco Amme. Adora je Ammi imela napajalno cev.) Ko je Adora spodaj, se Ammi uspeva izvleči iz svoje spalnice. Pojdi v Camillejevo sobo, kjer najde raziskovalno datoteko, ki vsebuje fotografije mrtvih deklet.

Camille vodi John v hotel, da se malo vznemirja, preden se obrne na policijo. On jo vpraša, če lahko vidi brazgotine in jih bere. To je prvič, ko se počuti, kot da jo nekdo vidi in se ji ni treba skriti. Tudi on se sprijema in sčasoma imajo spolne odnose, kot v romanu (čeprav malo izven zaporedja). Tam se polagajo, govorijo, ko se Camille naenkrat znajde, da se bodo ujeli – in to počnejo. Vickery in Richard zlomijo in jih najdejo oba, pol gola.

Vickery aretacije John, ampak Richard ostane za pogovor s Camille. Povedal ji je, da jo zdaj nekaj časa preiskuje in natančno ve, kdo je: pijanec in kurba, nič posebnega. Tega končnega sporočila ne dobimo v zvezi z njihovim odnosom v romanu, ki pravi le, da je Richardu nenavaden njen brazgotin. Ampak, ko zapusti hotel v seriji, se zdi, da še vedno misli, da so aretirali pravega človeka.

Po tem, Camille gre v Jackie’s. Jackie se sreća z medicinskimi datotekami Mariana in poudarja, da je Jackie vedno znova zahtevala informacije o medicinskih datotekah Mariana in vedno zanikala. V romanu Jackie naredi nekaj napotkov na to, kar se je zgodilo; v seriji je veliko bolj eksplicitna. Zdi se, da Jackie ve, kaj vse počne Adora. In Camille ji pove, da je Marian kremiran, ne pokopan. Ne bo mogoče ugotoviti, kaj se je zgodilo. Camille spozna, da je Jackie vedno vedela, kaj Adora počne dekletom in nikoli ni naredila ničesar.

Camille zmanjka vrat in pokliče Curryjevo hišo in dobi Aileen na vrsti: pove jim, da je Adora morilec. V hiši je Amma bruhanje. Alan gleda nazaj v svoje življenje, razmišlja o hčerki, ki jo je izgubil, o bolni, in kako nikoli ni mogel zaščititi nobene od deklet od svoje žene.

WATCH: Ustreznost Sharp predmeti Danes

Epizoda 8: “Mleko” (Datum zraka: 26. avgust)

Na začetku se Camille vrne v hišo, kjer imajo Alan, Amma in Adora večerjo. Amma je še vedno bolna, vendar vsi slave dejstvo, da je bil John Keene aretiran zaradi umorov deklet. Camille lahko pove, da je bila Amma drogirana – oblečena je kot Persephone, grška boginja, ki je poročena s Hadesem, a pol leta preživi v deželi živih, skupaj z njeno mamo. Camille vpraša Adora, če lahko vzame njeno polsestra nazaj v St. Louis z njo nekaj časa. Adora je sumljiva, da dekleta skrivajo. Camille se na koncu zboli za mizo, zruši v Adorino roko, končno dade v materinjo in hči, katere je vedno želela biti: bolan.

Očarljiv del o televizijski različici teh dogodkov je, da dobite tako jasnejši občutek, koliko želi Camille, da lahko mami skrbi za njo. Njen občutek konflikta v knjigi je jasen. Vendar je bolj boleče, ko jo Amy Adams prinese v živo na zaslonu. Ko je v Adori, izgleda kot olajšanje. Prav tako končno naredi rezanje popolnoma smiselno: Camille se je sama poškodovala, ker je želela pozornost svoje matere. Ampak ona se je poškodovala na način, ki bi njeno mamo ostala oddaljena od nje.

Spustite se na policijsko postajo, Richard in Vickery zaslišujejo Johna. Za razliko od knjige, se zdi, kot da Richard dejansko misli, da je John to storil. Ko se odmaknejo, Vickery pove Richardu, da mu je žal, kaj se je zgodilo s Camillejem, in priznava, da je veliko podobna Adori v smislu, da obe ženski želita veliko pozornosti. Nenadoma se Richardu zdi mogoče, da je umor vse pogrešno. Po tem, Vickery gre na brivce, da se brije in trči v Alana, ki zapusti v huff po tem, ko je dejal, da obstaja nekaj preveč znan med Adora in Vickery. V knjigi nikoli ne pride v glavo in zadovoljno je videti, da je jasno povedal, da je Alan ljubosumen.

Ko se vrne v hišo, Alan najde Adoro v kuhinji, ki meša stvari na peč. Zdi se, da ve, kaj se dogaja. “Ne gremo čez krov,” pravi, preti črto med priznanjem, ki ga pozna in ne pusti. V zgornjem nadstropju se je Amma vrgla v Camillejevo sobo in Camille ji je povedala, da gre v Richarda in mu povedala, kaj ji je storila Adora. Amma se poskuša skrivati, toda Alan jo je prestregla, ki ji pove, da ni čas, da stopi in poskuša pomagati sestri.

Zgoraj, Adora pripoveduje Camille zgodbo, kako ji je njena mama zavrnila. Dotikalo se bo, če ne bi bilo to, da Adora ves čas hrani žilico. Adora zapusti in za trenutek se zdi mogoče, da bo Camille umrl tako, da se bo utopil v kad. Ampak potem ima ta nenaden trenutek moči in se potegne iz vode – udobno v trenutku, ko je Richard prišel do vrat, ki jo iščejo. Alan ponovno prestreže, in povedal Richardu, da je Camille zunaj prijateljic, vendar se zdi, da Richard ve, da se dogaja nekaj čudnega: še vedno pokliče svoj telefon in gre neposredno na glasovno pošto.

Camille se uspeva izvleči iz kopalnice in pridi Amme, za katero je mislila, da jo je rešila, toda kdo sedi na tleh v svoji sobi, očitno je izvolila, da ostane dobra mama, ne glede na to, kaj je potrebno. Uniči se na kopalnici. Toda rdeče in modre luči začnejo utripati na oknih: policija je prišla skupaj s Curryjem, ki se – za razliko od romana – prikaže, kaj se dogaja s samim Camillejem.

Amma in Camille sta premaknjena v bolnišnico, kjer Richard pride na prelom novice o vseh načinih, kako jih je Adora zastrupila. Po tem, Amma prihaja v živo s Camille v St. Louisu. Pripravlja prijatelje. Njeno življenje postaja bolj normalno. Camille je očitno srečna, da ima sestro pod njenim krilom. Toda jo tudi odpelje, da vidi Adora v zaporu, kjer Amma in njihova mama govorita skozi steklo, medtem ko Camille čaka na drugi strani vrat. Še vedno so debeli kot tatovi. 

Ves čas, Camille dela na zgodbi o vsem, kar se je zgodilo z njeno mamo, in zakaj je izbrala, da skrbi za Ammo. Curry bere glasno in ga ljubi. Iste noči, Camille in Amma, in Amma’s novi prijatelj, vse večerjo s Curry in njegovo ženo. Med večerjo postane jasno, da je Amma ljubosumna na svojega novega prijatelja in ne želi, da bi se kdorkoli tekmoval z Camillejevo naklonjenostjo. Tisti noči, Camille potisne Ammo v posteljo, in Amma vpraša, če Camille želi, da je tudi pisateljica. Camille se odziva tako, da ji pove, da samo želi, da je srečna. Naslednje jutro njena prijateljica, Mae, ni nikjer našla. Maejeva mama pride do Kamilinih vrat, ki jo iščejo, in Camille pravi, da so dekleta imeli svoj prvi boj.

Potem Camille najde posteljno hišo z dolljem, da sta Mae in Amma v smeti delala skupaj. Iztegne jo in se odpelje v lutkovno hišo, in to je, ko jo vidi: zob, ki je ležal pod posteljo Adorine miniaturne spalnice. Ko pogleda bližje, se zaveda, da je celotno nadstropje izdelano iz zob. Takrat Amma hodi v sobo in ve, da je Camille odkril svojo skrivnost. “Ne povejte mami,” pravi, ne gleda precej strah, a nekoliko navdušena.

 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

3 + 7 =

map