Ariana Grande je padla namige o “Bog je ženska” Video za mesece

Če si zamudil, je “Bog žena.” 

To je, vsaj glede na Ariano Grande, ki je v petek popoldne opustila svoj novi glasbeni video za istoimensko ime. V njej sta Grande in skupina kul deklet ponovno ustvarili Michaelangelojevo “The Creation of Adam”, ki jo boste spominjali iz zgodovine umetnosti 101 kot še posebej nepozaben del stropa freska sistinske kapele. 

V skladu s temo svoje himne, naravno, “Bog” je prikazan kot ženska, čigar prst gracilno doseže, da se dotakne Ariane, ki je bila za Adama. Druge nepozabne posnetke iz videoposnetka vključujejo: Ariana, ki se razprostira po svetu; Ariana upogibanje v silhueti; Ariana je potrpežljivo sedela, medtem ko je kup bela moških dobesedno vdrl vanje (t.j. “prasica” in “neumna”); nekateri gopi. 

POVEZANE: Pritožba hitrega odnosa

Grande’s VMAs-bait video je bil tretji, ki se sprosti iz njenega prihodnjega albuma, Sladilo (17. avgusta), toda vsekakor naredi več valov kot prej objavljena “Svetloba je prihaja” in “Brez solz še laž”. (Prav tako je veliko, veliko parnejše.) In izgleda, da je Grande morda že več mesecev opozarjal na to. 

Že v začetku maja, preden so Ariana Grande in Pete Davidson postali “stvar” in je bila le sladka, ponaredna pevka z angelskimi vokali, je 25-letnica obiskala Met Gala, oblečena z balonom Vera Wang, ki je bila v bistvu replika tkanine Sikstinske kapele. (On-tema za metalni gala katoliški cerkveni večer.) Sneaky!

Nebesko Bodies: Fashion & The Catholic Imagination Costume Institute Gala - Arrivals
Noam Galai / Getty Images

In to ni vse. V mesecu juliju je Grande spustil več namigov o pesmi in slike na Twitterju, tweeting kriptične sporočila, ki so se izkazala za pesem lyrics. 

Preostali del videoposnetka je iztekel s kulturnimi referencami, od rimske mitologije do zloglasnega stožca Madonna. (Predpostavljamo, da je nagovor Madonni dvojni zagovornik, referenca tako na kraljico popa kakor tudi Kristusove mame.) Madžev glas celo naredi kamero v videoposnetku; okoli oznake 2:20, posnetek Madone, ki je prebrala biblijski verz Ezekiel 25: 17 – linijo, ki je še bolj zloglasna, zahvaljujoč monologu Samuela L. Jacksona v Pulp Fiction– slišati. 

Prepričani smo, da bo prišlo do več simboličnih velikonočnih jajc, saj oboževalci gledajo in znova posnamejo videoposnetek. Za zdaj bomo samo pritisnili »ponovi«.