Beyoncé in Jay-Z Upstage najbolj znanih umetniških del Louvra v njihovem “Apes ** t” Music Video

Ko Beyoncé in Jay-Z spustita novo glasbo, takoj ustavite, kaj počnete in poslušajte. Tudi če je sredi popoldan v soboto. 

To je tisto, kar smo včeraj naredili (in večji del sveta), saj smo se trudili, da bi odlepili oči od njihovega novega glasbenega videoposnetka “Apes ** t”, ki je potekal v Louvru v Parizu. Ja, Louvre, najbolj priljubljen muzej na planetu. 

Z umetniškimi deli, kot sta Mona Lisa, Velika Sphinxa Tanisa in Nike von Samothrace, ki služijo kot vizualni pokrajini, par glasbene moči izziva te znane kose, ki v veliki meri predstavljajo belo evropsko kulturo. 

Poleg poudarjanja nebele slike, ki je že v muzeju, sta Bey in Jay upstage zgodovinsko bele umetnine, medtem ko služijo videz in znova. 

Preberite skrite sporočila za vsemi umetniškimi referencami v “Apes ** t” spodaj.

Mona Lisa

Beyonce and Jay-Z
YouTube

Pri usklajevanju pastelnih oblek, Beyoncé in Jay-Z navidezno presegajo najbolj znano sliko v celotnem Louvru: Mona Lisa. Par ponuja lastne kamnito obrazne izraze obraza, ki odražajo strogost slike Leonarda da Vincija. Medtem, v drugem posnetku, plesalec nagiba na črn človekov las z mojstrovino visi v ozadju. 

Velika Sphinxa Tanisa

Beyonce and Jay-Z
YouTube

Skulptura, izklesana iz črnega granita, vsebuje telo lev in glavo kralja in je zlasti eden od redkih del, ki odstopajo od teme belega evropskega umetništva na Louvru. Bey in Jay dajejo kipu priznanje, ki si ga zasluži, medtem ko se pred svojimi raztegnjenimi kremplji obrača nekaj verzov. 

Portret d’une Négresse

Beyonce and Jay-Z
YouTube

Umetnik Marie-Guillemine Benoist je nekaj let po uradnem koncu suženjstva slikal “Portret črne ženske”, uničujoča podoba pa je eden od edinih portretov črne osebe v Louvru pred 20. stoletjem, ki ni suženj. Ženska, prikazana v umetniškem delu, gleda z gledalcem s preprostim grimase ob 5:37 v glasbenem videu. 

Sarkofag zakoncev

“Sarcophagus od zakoncev”, terakotski skulptur iz Cerveterija (525-500 pr. N. Št.) Proti Beyonce in Jay-Z v glasbenem videu “Apes ** t” iz Everything Is Love (2018)

Post delijo Art History Fashion (@arthistoryfashion) on

Beyoncé in Jay-Z ponovno ustvarita ikonsko podobo etruščanskega moža in žene, z večjo intimnostjo. Bey se ljubi zaljubljen v Jay, nosi tradicionalno oblačilo in šal, zavito okoli njenih ramen, saj Hova vrne ljubezen. 

Posvečenje cesarja Napoleona

Beyonce and Jay-Z
YouTube

Črni plesalci na tleh galerije izpodbijajo belo avtoriteto pred francoskim neoklasičnim slikarjem Jacques-Louisom Davidovim slikarstvom na sodni sceni moških na Notre Dame v 1800-ih. 

Krilna zmaga Samotreke

Beyonce
YouTube

Pod imenom Nike Samothrace je bil kip belega marmorja najprej znan v Audreyu Hepburnu v filmu Smešen obraz okoli leta 1957. Beyoncé, oblečena v vse-bele, ji omogoča temno kožo in naravne krikove, da se raztezajo skulptura svetlobnega kamna.