Claudia Schiffer pravi, da je to edino lepo “pravilo”, ki ga morate odpreti

Prva stvar, ki jo Claudia Schiffer piše v svoji novi knjigi Rizzoli, ki praznuje 30 let v modelarski industriji, je, da ljudje mislijo, da je “ledenska kraljica”. Druga je, da niso popolnoma narobe.

Toda, ko me supermodel, 47, pozdravlja v svoj apartma v hotelu Crosby Street v New Yorku, vse rožnate nasmehe in živahne gestikulacije, ko igra z lepotnimi izdelki, ki so postavljeni pred njo, ona ni nič drugega kot topla.

Torej, zakaj je slaba rap? Schiffer je sramotno sramežljiva, pojasnjuje. Težko si je predstavljati legendo, legendo bardot-esque plavajoče piste, muz do Karla Lagerfelda – kot karkoli drugega, kot obupati z zaupanjem. Ampak dražesna, ker ima kot “deklica podobne” značilnosti kot dekle, je preživela najstniška leta, ko se je trudila, da bi bila čim bolj nepozabna in da jo je socialna anksioznost spremljala v modni industriji. “Jaz bi bil vedno v ozadju, precej tiho, da bi ljudje domnevali,” Oh, to je zato, ker je arogantna “, pravi Rheinberg, Nemčija, domorodna iz 90-ih modnih svetov, ki so ji krnili in peščico najbolj uspešne vrstnike prvotnih supermodelov. Ta coyness bi izginila pred kamerami, kjer “sem se naučil, da sem lahko povsem drugačna oseba”, pojasnjuje ona, zaradi česar so se pojavile ikonične slike, kot so Guessovi oglasi, ki so Schifferja katapultirali na svetovno slavo in uredništva Ellen von Unworth, najljubša bomba.

Zdaj je Schiffer najsrečnejši, ko je doma odnesel v London z možem Matthew Vaughn in tremi otroki. Ampak ona se hvaležna vrnitev na Versacejevo pomladno prireditev 2018 na vzletno-pristajalni stezi, ki je v epskem poklicu pokojnemu Gianni Versace združila 90-letne supers-Schiffer, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Carla Bruni in Helena Christensen – za peneče, zlata oblečena stojina, ki je ukradla Milan Fashion Week. Schiffer tudi 30-letno širi svojo poslovno dejavnost z novo linijo ličenja in zbirko kapsul za Aquazzuro. Tukaj je razkril svoje skrivnosti o tem, kaj se je dogajalo za prizorom v Versaceju, lepotni starosti, in ena pravila “pravila” vam bo vedno rekla,. 

Ali se spominjate, kaj ste razmišljali med prvim posnetkom?
Ja! Šla sem še v [visoko] šolo. Rekli so: “Ali lahko prosim nekaj dni v Pariz?” In še vedno sem bil na odru, ko sem pomislil: “Ne poznajo me. Verjetno grejo in takoj, ko me vidijo, gredo: “Ja, oprosti!” In zato nikoli nisem nikomur povedala, da bi šla v Pariz, da bi jo modelirala. Pravkar sem rekel, da sem bolan! Ko sem končal s šolo [in se preselil v Pariz kot model], sem naredil še eno majhno laž, ker modeliranje ni bilo res dobro znana stvar, kakršna je danes. Mislil sem, da bi jih lahko razumeli. Bilo je nekako “kot v goloti?” Tako sem rekel, da bom delal za Chanela v Parizu, in čudno, ravno to se je zgodilo kasneje. Hvala Bogu, da je bilo! najprej sem poklical, potem pa sem pomislil: »OK, morda bi res lahko to vzel resno.«

Gianni, to je za tebe ❤️ @donatella_versace @versace_official @carlabruniofficial @claudiaschiffer @iamnaomicampbell @cindycrawford @helenachristensen ⚡️ # GianniTribute #MFW # CLAUDIA30YEARS

Objava, ki jo je delila Claudia Schiffer (@claudiaschiffer)

V knjigi pišete, da vam je sramežljivost dala ugled kot “ledenska kraljica”, in da to ni nepravičen opis. Kako to?
No, če si predstavljate, na fotografskih poganjkih, je veliko ljudi, in ker sem sramežljiv, ne bi bil tisti, ki bi sodeloval v pogovoru. Ljudje bi domnevali: “Ona je ledenska kraljica” ali “ne želi se družiti z nami.” Mislim, da so me ljudje napačno razumeli in potem, ko bi se odprl in rekel: “Pravzaprav, sem res sramežljiv.” Oni bi bili: “Oh, ja. To je tako smiselno. “Razen, seveda, bil sem na fazi fotografiranja, jaz nisem več. Jaz sem nekdo drugačen, jaz pa sem lahko nezaslišan, zelo klepet in kurčast, toda takoj, ko bomo” spet sem, izstopil sem iz tega.

Ali premagate svojo stidljivost?
Ne, še vedno sem tako sramežljiv. Ne boste opazili, ker zdaj vem, kako se spoprijemati s tem. Toda ta notranji občutek čutenja resnično dober, udoben in vesel, je le, če sem z majhno publiko. Ko si me spravil v veliko zabavo, mislim, “Ah!”

Vsi nasveti za druge s socialno anksioznostjo?
Veš, kaj je resnično dobro, je vizualizacija: “V redu, skočil bom v hladno vodo.” Veš, kdaj hočeš plavati in je precej hladno? “Skočil boš v to ledeno mrzlo vodo in samo preživel.”

VIDEO: Cindy Crawford in izvirni supermodeli zaustavijo show Versace

Ti si bil dražen zaradi svojega videza kot najstnik. Kako je to vplivalo na vaše zaupanje??
Veliko je bilo. Sedel sem nazaj po razredu in poskušal, da me nihče ni opazil. Ni bilo najslabše, kar bi lahko kdo rekel o tebi, vendar sem se popolnoma zavedal, da se je moj bum iztisnil bolj kot drugi ljudje. Jaz sem precej višji, veliko sem skinnierja in pomislil sem, da je to negativno. Torej, ko me je nekdo odkril, sem nenadoma spoznal: te stvari so lahko pozitivne. Verjetno bi imeli 20 let terapije v zameno za to eno noč, ko nekdo gre, “Hej, ti bi bil lahko model.” [od smeha] Od takrat naprej sem si mislil: “Veš kaj? Jaz sem, kdo sem, in nič se ne morem spremeniti glede tega. “To mi je pomagalo pridobiti notranje zaupanje, ker so kot model ljudje šepetali za hrbet; ko ste s fotografom, veste, da je nekdo opozoril na vse, kar je narobe z vami, ker nihče ni popoln. Ampak sem pridobil to notranje zaupanje, razmišljal: »Jaz sem, kdo sem. Ne morem ga spremeniti. Všeč vam je, vam ni všeč. “Imel sem to čudno kombinacijo – bil sem sramežljiv, ampak tudi imel je moč znotraj.

Lastnosti: Claudia Shiffer Book - P. 236
Ellen von Unwerth, VogueItalia, julij 1994

POROČILO: Kate Hudson, Karlie Kloss in Priyana Chopra so zdaj na bumble! 

Kot mati, kako učiti svoje otroke to lekcijo?
Danes je veliko lažje, ker je ves svet v tem trenutku: lahko ste kdorkoli, ki ste. Vse je mogoče. Ni važno, kakšna je velikost in kaj je “narobe” z vami. Lahko poudarite: ‘Poglej tole. Uspelo ji je s tem. «Tako je preprosto reči:» Kaj je tako super je, da ste to vi in ​​nihče ni podoben tebi. «

Kakšno lepotno pravilo si vedno zlomil?
Spi v mojem ličilu. Pravzaprav izgleda res dobro. Ne odstranim ličila okoli mojih oči in samo pustim nekaj ostankov. To čudno, seksi oko? To je noro. Veš, prvič sem prvič slišal o njem v devetdesetih letih, ko sem delal z nemškim fotografom Ellen von Unwerth, za Guess Jeans. Bili smo v Maroku z likerjem Laurie Starrett. To je vedno govoril. »Lahko prosim spati v tvoji ličbi, ker je naslednji dan toliko boljši.« Rekel je: »Odpeljali so le trepalnice, vendar moraš obdržati vse črne barve.« Noro, vendar je imel prav.

Rekel si, da si ličila kot obleko oklepa. Kakšen trik za ličenje vam daje takojšnjo zaupanje?
Fundacija, ker sem na vrhu biti sramežljiv, sem rdečila in, nadležno, vsi vedeli: “Ima nekaj čustev, ki se dogajajo tam!” Vedno sem rekel na modnih revijah, “Ni dovolj, več!” V nasprotnem primeru bi rekel maskara, ki je resnično debela in ima razkošen volumen. In tudi če nimate časa za kakršnokoli ličenje, vam je trepalnica za trepalnice pravkar vam instant [povečanje].

Kakšen je en lepotilni izdelek, s katerim nikoli ne zapustite doma?
Osvetljevalnik. Če želite videti, da ste res budni in sveži, čeprav ste res spali, je dobro, da je vedno z vami. Balzam za ustnice.

Versace Spring 2018 je bila razstavna supermodelna združitev. Kako se je to zgodilo??
Bila je obletnica smrti Giannija Versaceja, zato nas je Donatella poklical vse: “Prosim, pomagajte mi, da naredim to nekaj posebnega?” In jaz sem, “Ja seveda. Kaj moraš storiti? «In rekla je:» Poglej, najpomembnejši del nikomur ne povej. Torej lahko vsi ostanejo v različnih hotelih, ko pridete v Milano? «Nisem mogel povedati kdorkoli kaj sem počel. Namenjen je bil resnično veliko presenečenje. In potem, ja, pravkar sva prišla. Vnaprej smo imeli nekaj pripomočkov. V Londonu sem imel enega. Ponovno je oblikovala obleke, ki jih je naredil za devetdeseta leta v novi različici. In to je bilo zares posebno, vsi smo imeli svoje majhne garderobe, kot v 90-ih, tako da nas nihče ni videl. Bilo je res neverjetno.

Claudia Schiffer Makeup Cream Lipstick
Vljudnost

NAKUPUJTE ZDAJ

POVEZANE: Natalie Portmanov najljubši francoski konjiček za dekle

Torej ostali modeli v predstavi sploh niso vedeli, da so se jim 90-letni supermodeli pridružili?
Ne, niso vedeli! Spoznali so le, kdaj so prišli na vaje, in nenadoma so bili ljudje: “Kaj se dogaja tukaj?”

Kdo od prvotnih supersov ostane v stiku z najbolj pogosto?
Najpogosteje verjetno Eva Herzigová in Nadia Auermann, Helena Christensen. In potem seveda obstajajo Cindy, Christy in Naomi. Ampak to ne pomeni, da se vsak dan vidimo drug z drugim, ker je vsakdo zelo zaposlen in skoraj vsi imajo tudi družinsko življenje. Ko se med seboj vidimo, lahko nekaj naredimo po delu. Ampak ni važno, koliko časa mineva – čuti se, kot da je šele včeraj ponovno. Kot bi se srečevali na srečanju v srednji šoli, veste? Ta vrsta občutka.

Zdaj se zdi, da modeli “It” delujejo kot dekleta, vsaj na Instagramu. Je bil tak primer takrat??
Vedel sem, da obstaja ogromna konkurenca in hkrati to prijateljstvo. Poklicali bi se drugi: “Oh, rezerviran sem za to stvar, kajne? Ker, če ne greš, ne grem. «Ali pa» ne bi več delal z njim «. Hkrati se bomo med seboj pomagali, ko se bomo nenehno potegovali za to, kdo bo dobil najboljši položaj, najboljši izhod, najboljša obleka. Prišli bomo do razstave Versace, pri tem pa bi bili Oribe, frizer in Laura Mercier, ki so naredili ličenje, vsi pa so imeli svojo ekipo okrog njih, ki so bili bolj mladi, zato smo prišli še zelo zgodaj in dali svoje ime navzdol. “Kako pridem tja? Oh, ne, Cindy ima to mesto že! «Hkrati smo tudi prijatelji in gremo ven na večerjo ali pa se med seboj pomagamo in poskrbimo, da smo zaščiteni. 

Torej obstaja tudi besedilna veriga supermodela 90-ih zdaj? Ali vsi klepetate? 
Da, zdaj dejansko imamo to.

Lastnosti: Claudia Shiffer Book - P. 159
llen von Unwerth, Ugani? Oglaševalska kampanja, 1991

POVEZANE: Gwen Stefani’s Best Fall Prehodni pogledi

Kdo so vaše slogovne ikone?
Všeč mi je vse ’60 slik Jane Birkin ali, v sedemdesetih, Lauren Hutton, kjer izgleda, da so tako brez napora. Resnično, so spremenili svoje obleke 10 tisočkrat pred ogledalo, verjetno (smeh). Izgledajo tako kul. Vedno se obračam na to, toliko Pinterestovih plošč.

Ste velik Pinterest?
Ja, obseden! Čaša rdečega vina in Pinterest.

Kakšen je najboljši nasvet, ki ste ga prejeli od nekoga v modi?
Verjetno Karl Lagerfield. V zgodnjih fazah me je prosil, naj lahko naredim svojo modno revijo in rekel sem: “Ne, mislim, da tega ne bi mogel storiti – umrl bi.” Tedaj je bila razlika med modnimi modeli in modele, ki delajo vzletno-pristajalne steze. Ko ste vzletno-pristajalne steze, so te dekleta natančno vedele, kako ustaviti in predstavljati, in tam so bili posebni gibi. Ko sem prišel, so bile samo dekleta z rjavimi lasmi, v slogu Coco Chanel. Bil sem prvi, ki je čudno padel. In imela sem plavušne dlake, bila sem bolj zakrivljena, tam je prišlo do velike spremembe. In rekel: »Samo pozabi na to. Sprehodite se, kot bi hodili po ulici. Karkoli hočete narediti, lahko kadar koli želite obrniti, lahko storite karkoli želite. Samo biti kdo si. “

Lastnosti: Claudia Shiffer Book - P. 158
Ellen von Unwerth, Ugani? Oglaševalska kampanja, 1991

POVEZANE: Cindy Crawford pokaže svoje noge na InStyle Awards v LA

Katero snemanje najpogosteje spominjate??
Vse poganjke sem naredil z Ellen von Unwerth. Preden je postala fotograf, je bila nekoč model, zato je razumela, kako govoriti z modeli. Ampak ona je kot otrok v sebi, pa tudi jaz. Ko sem pripravljen, spet postanem otrok, nekakšen neobstoj, delaš neumne stvari. Ko posname slike, postane kot 5-letna. [smeh] Ima vse te norce, zabavne ideje. To je pripeljalo do Guessa in to je bilo prelomno, da bi ljudje vedeli, kdo sem. Arthur Elgort [za Valentina] je bil v Rimu neverjetno streljanje. Reenaktirali smo film La Dolce Vita, in bila sem Anita Ekberg. Na tisoče ljudi so nas povsod spremljali, peli nogometne pesmi z mojim imenom v njej, tudi ko sem se večerjal z Valentino in njegovim partnerjem Giancarlom [Giammetti] zgoraj. Odprl bo balkon, vsi pa bi tam stali. Resnično neverjeten trenutek. In vsa fotografija strelja s Karlom Lagerfieldom, ker je nekdo, ki ima ogromno količino energije, tako dobesedno ob 3 uri zjutraj še vedno fotografira.