Dodaj to na seznam spomladi za čiščenje: Vaš krtačo

Nehajte, kar počnete, in si dobro pogledajte svojo ščetko za lase. Ali izgleda bolj kot ptičje gnezdo kot Mason Pearson? Če je to res, je čas za čiščenje. Ker verjameš ali ne, bi lahko bila tvoja grenka čopiča razlog, da tvoji valovi izgledajo bolj kot plavajoči. Prekomerni lasje in oblikovanje izdelka lahko dejansko ogrozijo vaš slog, saj ščetine v čopiču ne morejo narediti svoje stvari.

Na srečo, s tem, da vašo ličilnico temeljito očistite, je pravzaprav precej preprostejša, kot se sliši. “To je zelo podobno čiščenju ščetk za ličila,” pravi Josie Sanchez, mojster umetnika Dop Dop Salona v New Yorku. Tukaj je proces v dveh korakih:

POVEZANI: Izdelki, ki vam bodo dali najboljši las vašega življenja

1. Izrabite ušesne lase z delom srednjega zobca med ščetinami.

2. Nato “potopite svojo ličilo v umivalnik z vročo vodo in premešajte v nekaj antibakterijskih mila,”Pravi. (Milo in voda se bodo še bolj razrahljali vseh preostalih las, zato se prepričajte, da ustrezno prilegate odtok.) Pustite, da se namakate približno pet minut.

3. S čopičem navzdol položite brisačo, da se preostane vode izognejo. Pustite, da se krtača izsuši čez noč ali, “če ste v hitenju, jo lahko celo izsušite”, pravi Sanchez.

In strah, da ne skrbite za vašo krtačo, je daleč od polnega delovnega časa. Krtačo potrebujete samo enkrat na mesec. Vendar pa Sanchez spodbuja stranke, da čiščenje s čopičem enkrat ali dvakrat na teden, odvisno od tega, koliko las se lovi in ​​izdelek uporablja. To je dejalo, če ugotovite, da je vaša krtača v skoraj konstantnem stanju ick, je morda čas, da ponovno ocenite vaše navade za lase. “Če se na krtačo opazite veliko, lahko pomeni, da uporabljate preveč izdelka,” pravi.

FOTOGRAFIJE: 6 izdelkov za lase, ki jih je treba zlati in jih dodati