Dylan Lauren Dobila je idejo za Dylan’s Candy Bar od Willy Wonka

Ta mesec Dylan Lauren praznuje 16. obletnico njene prodajalne verige Dylan’s Candy Bar. Tu se strinja, kar je navdihnila, da postane podjetnik in nudi nasvete za mlade ženske, ki začenjajo svojo kariero.

Vedno sem bil vodja. Bil sem razredni predsednik v srednji šoli, in jaz bi izvajal in vodil vse, kar sem delal. Mislim, da je sposobnost, da vodiš nekaj, s katerim si bodisi rojen ali ne, toda zagotovo ga lahko navdahnete. Gledanje mojega očeta, da je svoje podjetje razvilo iz kravate [družbe] v popolnoma razvito blagovno znamko, je bilo resnično motivirano – prepričal sem se, da lahko naredim nekaj ustvarjalnega in ga enkrat spremenim v poslovanje.

Ideja za Dylan’s Candy Bar je prvič prišla k meni, ko sem bila star 6 let, po gledanju Willy Wonka in tovarna čokolade. Všeč mi je bil zasnovan dizajn; Všeč mi je bila ideja življenja v tovarni sladkarije – čokoladni reki in lizbonski drevesi. Te vizualne slike so mi ostale v glavi. Od takrat naprej, povsod, kjer sem šel, bi zbral različne vrste sladkarij in jih uporabil za izdelavo mozaikov in okvirjev za slike. Za mene je bila sladkarije umetnost, ne v nasprotju z modo. Odprtje prve trgovine v Manhattnu je bilo definitivno tveganje. Izkoristil sem se s svojim imenom na vratih, je bil velik pritisk, vendar sem verjel v koncept. In imel dober podporni sistem.

VIDEO: 11 slavnih žensk o krepitvi moči žensk

 

Večino industrije sladkarij sestavljajo moški, toda na srečo zame nisem nikoli doživel nič drugega kot podporo ljudi na mojem področju. Poskušam se obdržati s pozitivnimi, navdihujočimi ženskami. Oprah Winfrey in Martha Stewart sta bila vedno navdih za mene – oba sta zgradila blagovne znamke za življenje v različnih panogah, ne glede na to, ali gre za revije, televizijo, umetnost ali filantropijo. Vsakdo, ki počne več stvari, se mi zdi zelo navdihujoče – Jessica Alba, Cindy Crawford, Gwen Stefani – vse te ženske so začele delati nekaj drugačnega. Ne bojijo se potiskati meja.

Pomembno je, da prepoznaš ljudi, ki te dobijo in podpirajo in se oddaljite od katere koli osebe, moškega ali ženske, ki ne skrbi, ali ste uspešni. Okoli sebe s podpornimi ljudmi in ljudmi, ki imajo prednosti, ki jih morda nimate. Spravite besedo tam zunaj, in drugi ljudje bodo govorili v vašem imenu. Ne boj se, bodi samozavesten. In vedno sledi črevesju. Moje največje pomanjkljivosti so prišle, ko nisem zaupal svoji lastni intuiciji in ogrozil moje vizije, da bi se izognili poškodovanju drugih ljudi.

POVEZANE: 8 Nasveti za metanje najslabše zabave, od Dylan Candy’s Dylan Lauren

Toda ženski podjetnik ima vsekakor izzive. Najboljša lekcija, ki mi je nekdo povedal, je pomen časa. Prebujanje uro prej je takšna razlika. Upravljanje s časom je res težko in se borim z ravnotežjem in poskušam veseliti vse. Toda potem morate vprašati: »Ali sem srečen?« Se moram zavestno spomniti, da najdem čas, da naredim stvari, ki jih ljubim. Danes bom šel na beg, ker je lepo ven in vem, da me bo raztreslo. Včasih se lahko preveč trudimo nad določeno stvarjo, da je edini način, kako iti mimo nje, da dobesedno spremeni kanal, naredi nekaj drugega in se vrne k njej z novo perspektivo.

Stanje sveta je danes žalostno. Ob koncu dneva sem srečen, da sem v industriji sladkarije, ker ljudje počutijo dobro. Ne gre le za sladkarije – gre za to, da bi bili ljudje srečni. Kot otrok v trgovini s sladkarijami.

POVEZANE: Dylan Lauren nas spravlja pod prizore svojega potovanja v Ekvador

-Kaj je povedal Claire Stern.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

2 + 6 =

map