Evan Rachel Wood svedoči o večkratnih silah v močnem kongresnem govoru

Čas's Up

Westworld zvezda Evan Rachel Wood uporablja svoje grozljive spolne zlorabe izkušnje, da bi pomagal drugim žrtvam.

V torek na Capitol Hillu, igralka in aktivistka se je pojavila pred podsektorjem za pravosodje v hiši za kriminal, terorizem, domovinsko varnost in preiskave s tremi drugimi ženskami, ki so pričali o svojih izkušnjah z napadom. Njihov cilj je, da bi kongres izvajal Zakon o pravicah o spolnih napadih v letu 2016 v vseh državah, ne samo na zvezni ravni. Zakon ohranja pravice preživelih, s predpisi, ki žrtvam preprečujejo, da bi morali plačati za posilstvo, in zagotoviti, da se ohranijo forenzični dokazi.

V svojem govoru je podrobno opisala, da je žrtev spolne in domače zlorabe, vendar je njena zloraba privedla do PTSD, depresije in zasvojenosti.

Evan Rachel Wood Embed
Bill Clark / CQ Roll Call

“Danes sem tukaj, da uporabim svoj položaj umetnika, preživelega, mame in zagovarjam, da ljudem zagotovim ljudem 25 milijonov prebivalcev v ZDA, ki se trenutno soočajo z nepravičnostjo po zakonu in ki obupno potrebujejo temeljne državljanske pravice , «Je začela.

Wood skupaj z Amando Nguyen in Lauren Libby, od neprofitne Rise, in Rebecca O’Connor, podpredsednik Rape Abuse Incest National Network (RAINN). Rise, ki deluje v podporo preživelim spolnim napadom, je v 2017 v Kaliforniji, Idaho, Maryland, Massachusetts, Oregon, Utah, Vermont, Virginia in Washingtonu.

Les se je že odprl o svojih izkušnjah in bil med prvimi, ki podpirajo gibanje #MeToo.

Njene začetne opombe so ponujale grafične podrobnosti o tem, kaj se je zgodilo.

“Začelo se je počasi, vendar se je sčasoma začelo stopnjevati, vključno z grožnjami proti mojemu življenju, hudim plinskim žarkom in pranjem možganov, [in] prebudim človeka, ki je trdil, da me ljubi, posilil, kar je verjel, da je moje nezavedno telo. In najslabši del: bolni rituali da bi se moje roke in noge zavezali, da bi bili duševno in fizično mučeni, dokler moj nasilec ne bi vedel, da sem se izkazal za svojo ljubezen do njih.

V Ta trenutek, ko sem bil vezan, pretepen in povedal neizrekljive stvari, sem se resnično počutil, kot da bi lahko umrl. Ne samo zato, ker mi je moj nasilnik rekel: »Zdaj bi te lahko ubil,« ampak ker v v tem trenutku sem se počutil, kot da sem zapustil svoje telo in sem se preveč strah, da bi teče. Našel bi me. “

Poleg tega je Wood pojasnil, da žrtev pogosto povzroča zlorabo v drugih oblikah.

“Sedem let po mojih posilstvih sem pljučno diagnosticiral dolgotrajno PTSD, s katerim sem živel ves čas, ne da bi vedel o svojem stanju. Preprosto sem mislil, da sem nor. dva poskusa samomora, ki me je v kratkem času pristal v psihiatrični bolnišnici, to pa je bilo prelomno obdobje v mojem življenju, ko sem začel iskati strokovno pomoč pri obravnavi moje travme in duševnega stresa. Toda drugi niso tako srečni , zaradi tega posilstva pa je pogosto več kot nekaj minut travme, a počasna smrt. “

Zaključila je z razlago, da je še treba storiti. “[Ta zakon] je priznanje temeljnih državljanskih pravic za preživele družinske preganjanje in služi kot prvi korak,” je dejal Wood. “To je varnostna mreža, ki lahko nekoga pomaga rešiti nekoga.”

Oglejte si celotno pričevanje tukaj:

Zaslišanje je sledilo izdaji videoposnetka za Funny or Die, v katerem Wood, Kelly Marie Tran in Da’Vine Joy Randolph sutrašno prevzamejo sistematično spolno zlorabo nad ženskami. “Na žalost spolni napad ni igra,” pravi Wood.