Evo, kaj se je zgodilo, ko sem najel osebnega kuharja dva dni

Ne glede na to, ali upravljate s sedmim gospodinjstvom ali pa ste živi solo, je večerja na mizi pogosto krat ni mogoč. Moj mož in jaz sploh nismo imeli otrok – samo geriatrični pooch – vendar naši poluratični urniki ne delujejo v korist, da jedo vsako uro ob isti uri. In ko poskušamo kuhati pravi obrok po celotnem dnevu dela, eno potovanje v trgovino in 30-minutni sprehod po pesmi zlahka potiskata večerjo do 9.30 ali kasneje. 

Zato sem se odločil, da poskusim Kitchensurfing. To je naročniška storitev, ki je na voljo za prebivalce Manhattna, pa tudi nekatere Brooklynove, ki pošiljajo kuharja domov enkrat na teden, da v manj kot 30 minutah izbrišejo uravnotežen obrok (glavni in dve strani). Vsak obrok prihaja do $ 24- $ 30 osebi, kar ni idealno, če ste v tesnem proračunu, vendar je vredno rasti, da se počutite malo razvajen za eno noč na teden. Poleg tega je brez stresa na več načinov: Prvič, vam ni treba storiti nič drugega kot pustiti kuhar v in jih pokazati v kuhinji. Drugič, ne potrebujete nobene fancy opreme – samo lastne tablice in jedilni pribor – ker je vsa orodja iz loncev in sklede do nožev in klešč skupaj s sestavinami opremljena s kuharjem. Preveč, ko on ali ona zapusti prostor, bo ostalo v nekoliko bolj osveženo stanju, kot ko so prvič prišli. (No, morda tega ne bi smel obljubiti, toda to se je zgodilo z nami.)

POVEZANE: Gisele Bundchenov osebni kuhar se odpre o svoji strogi prehrani

Imeli smo dve noči te edinstvene kuharske službe, in tukaj je, kako se je zmanjšalo:

Večerja 1: v petek zvečer

Ob 8 uri je čas izbran od 6-9 uri. okno je kuhar prišel na vrata s kovčkom v vlečnici. Prtljago je bilo napolnjeno s sestavinami in vsa orodja, ki jih potrebuje tisti večer, in kuharplašč in predpasnik. Medtem ko je kuhala, sem se ukvarjal z računi na spletu, ujeli na e-poštna sporočila in vadil Instagram. Občasno sem jo preveril, da bi izvedel malo več informacij o storitvi, in sem se naučil, da je razlog, da lahko v tako kratkem času omogočijo vključen obrok, ker so vse sestavine prepražene v kuhinji čez dan. Vse kar mora storiti na kraju samem je nekaj manjših sekanje, kuhanje in plating.

POVEZANE: Ta enokotna piščančja krožnik bo vaš recept na večerni zabavi

Po produktivni, a sproščujoči pol ure, sva z možem sedela za jesti. Izbranega menija z večerjo smo izbrali s seznama šestih možnosti na spletni strani prejšnjega tedna in dobili smo točno tisto, kar smo pričakovali: strpotočna postrv s praženo pese ter krompirjeva in zelena fižolova solata. Medtem ko smo jedli, je kuhar očistil svoja orodja in izbrisal kuhinjsko posodo, tudi s sušenjem notranjosti umivalnika z brisačami ona prinesel. (Čiste kuhinjske brisače, ki sem jih obesil v pečici, so bile še nedotaknjene.) Pred oddajo adieu nam je zapustila posodo, napolnjeno s čokoladnimi tartufi, in jo vzela s smetano. 

Tako lepo, ko nekdo pride, da vam pripravi večerjo @kitchensurfing #datenight

Fotografija objavila Anne Vorrasi (@annevorrasi)

Hrana, čeprav brez obroka z Michelinovo zvezdo, je bila še vedno čudovita. Bil je uravnotežen, dobro kuhan, okusen in definitivno bolj zapleten in vpleten, kot bi bil običajno pripravljen na teden. Najboljši del nas je, da ni bilo treba prstom dvigniti – in sploh se ni počutil krivega. 

POVEZANE: 3 načina za Zhoosh Up piščanca Rotisserie

Večerja 2: ponedeljek zvečer

Tokrat sem moral priti domov, da pridem tja, preden je naš naslednji kuhar prišel ob 7 uri. Čeprav je bil drug kuhar iz prve seje, je bil isti spiel: prinesel je vse, kar je potreboval, in kuhal poln obrok v manj kot 30 minutah, medtem ko se nisem preselil iz kavča, dokler ni bilo časa za jesti. Ta teden smo izbrali hrustljavo panko-crusted piščanca z Tonkatsu omako, zelje s kapuco in jajce ocvrt riž. Še enkrat, bilo je super zmešano – riž je imel nepričakovano hrustljavo do nje, ki mi je bila všeč tako, da sem vprašal kuharju, kako ga narediti kasneje. In čeprav je v kuhinji po naključju zapustil svojo smeti v Ziplocu (najmanjša in vsebovana smeti)veš, kdajkoli prišel), ni bilo trda čustva, ker je milostno umil pečico jedi, ki smo jih pustili v umivalniku. 

Kuhinja Surfing - Embed
Ljubezensko jedro Kuhinja Surfing

POVEZANE: 3 čokoladne palice ne boste občutili krivde glede prehranjevanja

Presoja? Prodano. Želim si, da bi bili bolj dostopni, da bi ga lahko dali prijateljem, ki nimajo sedeža v Big Appleu. Toda za tiste, ki so, je to morda le moj novi predstavnik. 

Če vas zanima, da jo sami preverite, uporabite kodo instyle2016 da dobite prvi obrok brezplačno! Ponudba poteče 15.02.2016.