Francoski ledeni plesalci, ki so bili žrtve okvare v garderobi, so se vrnili k zmagi olimpijske medalje

Kaj storite, ko ste sredi tekmovanj na olimpijskih igrah in vaš vrh se razveljavi? Če ste francoski plesalec ledu, osvojite medaljo.

Ekipa za ledene plaze Gabriella Papadakis in Guillaume Cizeron sta se vrnila z neuspešne napake v garderobi v nedeljskem kratkem programu, da bi naslednjo noč osvojili olimpijsko srebrno medaljo.

Odliko kostumov francoske ekipe je potekalo med svojim programom »Oblika tebe«, ko se je Papadakijev vrh vrnil iz vratu. Rezultat je bil, da so ji prsi izpostavljeni na živo televizijo za kratek trenutek.

Papadakis je v zadnjih nekaj trenutkih rutine zadržala svoj vrh, ne da bi mu manjkala utrip, vendar se je po končanem pretepu s paralelnimi očmi pojavila medijska vprašanja o nesreči.

“To je bila moja najhujša nočna mora, ki se dogaja na olimpijskih igrah,” je dejal Papadakis USA Today. “Ja, bil sem zelo moten. To se je zgodilo v prvih nekaj sekundah. Rekel sem, da nimam izbire in da sem moral nadaljevati. Mislim, da bi morali biti ponosni, da smo lahko dosegli močno uspešnost pri tem. Takoj sem jo začutil, potem pa sem molil. To je vse, kar bi lahko storil. “

POVEZANE: Nathan Chen Lands Historic 6 Quads v zadnji olimpijski performans

K sreči v ponedeljek zvečer, so prišli ven z zvezdo (in brez napak) brez plesa, ki jih pobirajo olimpijsko medaljo.

TK
Jean Catuffe / Getty

“So samo ponovno določili sublimno,” je dejal komentator NBC. “Še nikoli nisem videl takšne ekipe na ledu.”

Papadakis in Cizeron sta ne le drsli čisto, temveč sta postavili tudi rekord s skupno točko 205,28, najvišjo brezplačno plesno oceno. Na žalost je bil ta rekord kratkoročen, saj sta kanadska Tessa Virtue in Scott Moir razbila le nekaj rutin kasneje in osvojila zlato. Francoski par je osvojil zlate medalje za manj kot eno točko.

Kljub temu srebrna medalja (in rutina, ki ne prinaša poškodb) je dovolj srečna, in glede na njihovo reakcijo zgoraj znajo tudi to.