Gucci’s Momentum se nadaljuje z eklektično in intelektualno zbirko Alessandra Michele na #MFW

Londonski modni teden se je končal v torek z večerno zabavo, ki jo je Victoria Beckham priredila ob praznovanju prve obletnice svoje prodajalne Dover Street, kjer so gostje vstopili v edinstveno namestitev umetnika Martina Creeda. Pod imenom “Delo št. 2497” je bila zadevna umetnost v celoti sestavljena iz več sto velikih belih balonov, ki so napolnili trgovino, prelili čez svojo galerijo, vse do cementnega stopnišča, ki je vodil v drugo nadstropje, kjer je bila večerja.

POVEZANE: Victoria Beckham praznuje obletnico njenega prvega vodilnega položaja s družino in prijatelji

Vse, kar ste morali storiti za jesti, je bil sprehod skozi balone. In če to zveni kot kos – POP! – torta – POP! – No, potem nikoli niste – POP! POP! POP! – hodil skozi prostor, napolnjen z baloni, medtem ko je nosil stilet. Bilo je resno, ker je ta zvok vedno znova slišal (Naomi Campbell je vzel več na poti), saj so gostje pili na rožnatih pijačah, imenovani Victoria: sestavljeni iz viskija Haig Club (ki ga je potrdil David Beckham), sherry, rdeča sirup sirupa in sveža limona. Christopher Bailey, vodja kreativnega in izvršnega direktorja Burberryja, mi je povedal, da so okusni in bili so, a potem se je zvok poppinga začel znova, in naslednja stvar, ki sem jo poznala, sem bil v Italiji na začetku modnega tedna v Milanu v sredo, ki je bil tudi na vrhu na svoj poseben način.

Prva velika predstavitev je bila Gucci, s svojim neverjetno razburljivim ustvarjalnim režiserjem Alessandrom Michelejem, ki je vso znamko vrnil v središče pozornosti skozi noč, s svojo neobičajno romantično-dandy vizijo mode. Začetek je bil tako dober, da je Michele moral prisiliti, da svojo predstavo iz Guccijevega tradicionalnega malega gledališča premakne v skladišče za tovornjake na obrobju mesta, dolgo vožnjo v deževnem dnevu, a je vredno truda, . Michele je pokrivala postajne ploščadi s pogledom na talne obloge, ki so predstavljali rožnate kače proti zrnatim jedkanjem vrtnic in metuljev, kar je vredno samo cene za sprejem. Njegova spomladanska zbirka, če sem pravilno prebrala dolgotrajen program, je bila odziva naključnosti mestnega življenja in vseh divjih ekscentričnih bitij, s katerimi se boste srečali, če bi se na napačnem mestu spremenili v čuden del mesta.

POVEZANE: An V stilu Vodnik za urednike #MFW

Njegova zasnova je bila tesno povezana z eklektično, intelektualno vibo, ki jo je Michele v preteklem letu predstavil s svojimi moškimi in ženskimi in medkulturnimi zbirkami, šele zdaj s še večjimi vrstami pernate lahke in prozorne obleke, sestavljene iz številnih pastelnih rogljic kot nešteto nagubanih kovinskih kril, funky krzna, prevelike kozarce, stesno zmečkane pantalone in geometrijske motive. Najbolj privlačen nov trik je bil dodajanje iluzij oblek, ki so se nanašale na dejanske obleke, dosežene s sijočimi zapestnimi aplikacijami s trompe-l’oilskim plesti ali trakovi (na sliki, na vrhu). Medtem ko gledamo na Michelejeve zbirke, pogosto prihaja domneva, da je to oblikovalec, za katerega ideje prihajajo naravno, in izvršitev pride izrecno, kot da se nihče ne more izogniti svojemu umu, ne da bi pri tem prišlo do še ene uporabljene čebele, kače ali metulja na sprednji strani ali hrbtni del krila. Eden od mojih najljubših pogledov je bil krilo s kremami z relativno preprostim čipkanim vrhom, ki je bil festoon z vezenim papigom čez hrbet (na sliki spodaj).

Gucci - Runway - Milan Fashion Week SS16
Venturelli / WireImage

Nasprotno pa ni bilo vse tako težko. Dokaj nekaj oblek je bilo tako pregledno, da so razkrile anatomije modelov, pa tudi njihove osebne okuse za prebadanje bradavic.

To je dokaz Michelejevega hitrega vpliva, da so tako številne ženske in moški nosile svoje oblike skozi ves dan, med njimi tudi italijanski novinar, ki je nosil svoje podložene copate, čeprav je v Milanu popoldne popoldne padel več kot prejšnji mesec.

VIDEO: Pazi na našo 47-sekundno predstavo o predstavitvi Guccijevega spomladanskega leta 2016

Nenavadno je, da so drugi tu razmišljali o suhem pesku in sušenih puščavah, tako da so tako Alberta Ferretti kot Fausto Puglisi, oblikovalci, ki so bili estetski nasprotni kot papež Francis in Victoria’s Secret, prikazali svoje zbirke na stezah, pokritih s peskom. To je bilo naključje, in ne srečen za moje čevlje.

Eric's Wow Milan
Ernesto Ruscio / Getty Images, Pietro D’Aprano / Getty Images

Ferrettijeva močna zbirka se je bolj pokvarila na ozemlje na trgu začimb, z odličnimi kravatastimi hlačami, berberji podobnimi tkaninami, ki so se spremenile v pletene obleke in številne ostre vojne obleke (razmišljam o kovinskem krovnem vrhu in kratkem kratkem setu, na sliki, zgoraj levo), ki se zdijo primerni, da bi prišli v garderobo prihajajoče epizode Game of Thrones. Puglisijeva zbirka pa je bila odejo za školjke in kavbojske škornje, glasno glasbo in boginje obleke (na sliki, zgoraj desno) ki je predlagal idejo za novega pilota: Game of Rome.

FOTOGRAFIJE: 24 zvezdni čevlji iz #LFW