Hozier na Man Buns in izvedba z Annie Lennox pri Grammys

Kot mladenič, ki je odraščal na vzhodni Irski, Andrew Hozier-Byrne ni nikoli pričakoval, da bo nekega dne vladal Billboard Top 100 in bo nominiran za Grammyja. “Celotno lansko leto je bila za mene precej nadrealistična izkušnja,” je povedal V stilu. “Zdaj se samo strinjam z njo.” Za 24-letnega pevca in tekstopisca je bila leta 2014 res plodna. Ne samo, da je svoj debitantski album izdal na kritično in komercialno priznanje, vendar je na modni reviji Victoria’s Secret izvedel svoj hit “Hit me v cerkev” Saturday Night Live, in nazadnje na prej omenjenih nagradah Grammy ob Annie Lennox.

POVEZANE: Zakaj “Mini Sia” Maddie Ziegler lahko samo najhladnejši 12-letni stari

“V svoji knjigi je prava legenda,” je dejal. “Bilo je neverjetno, da sem celo nastopil pri Grammysu, vendar je bila to skupaj z Annie Lennox res neverjetna čast.” Kar je presenetljivo neverjetno, je irski človek verjetno prišel do slave (na podstrešju svoje družine je napisal “Vzemi me v cerkev”, v septembru pa je pesem postala virusna na Redditu) in dejstvo, da mu je uspelo zagotoviti visoko – radijsko mesto s priljubljenim glasbenim zvokom. Pogovarjali smo se z glasbenikom o njegovi poti do uspeha in seveda njegovi ljubljeni pričeski. Preberite o polnem intervjuju.

Vaša glasba zveni zelo bluesy, vendar ste očitno iz Irske. Kaj si poslušal odraščati?

Moj oče je bil blues glasbenik in pred predvajanjem je igral veliko bluesa, zato je bil moj prvi glas v glasbi glasba Chicago blues. Tudi eden mojih priljubljenih filmov, ko sem bil mlajši, je bil The Blues Brothers. Bilo je že zelo zgodaj, da sem poslušal takšno glasbo.

Kdo so nekatera dejanja, ki ste jih uživali poslušanje?

Do takrat, ko sem bil starejši in bolj se zavedam svojega glasbenega okusa, bi bil John Lee Hooker, Howlin ‘Wolf in Muddy Waters. Nina Simone je tudi velika – zelo dobro meša jazz in blues.

Kaj pa nekateri drugi vplivi? Omenili ste, da ste v drugih intervjujih navdušeni James Joyce. 

Seveda. V njej je veliko občutkov Portret umetnika kot mladeniča ki je imela velik vpliv na mene. Tudi drugi pisci, kot so pravljične kratke zgodbe Oscar Wilde in W.B. Yatesova poezija.

“Spravi me v cerkev” ni tvoj tipičen radio hit. Si kdaj pomislil, da bi to postalo tako velik uspeh?? 

Res nisem. Mislil sem, da ga bo cenilo zelo malo občinstvo. Napisal sem ga pred dvema letoma, samo sedel na klavir in spotaknil čez vrvico. Nisem mislil, da bi bil radio hit ali grafikon doma ali v tujini.

POROČILO: Tor Miller na EP Debut EP Žarometi in “snemanje” z Mumford & Sons

To so nekaj težkih besed, ki jih je treba paziti na vašem podstrešju. Veliko ljudi verjetno misli, da je pesem o religiji, toda na veliko načinov gre za seks. 

Gre za spol, vendar jezik govori cerkveni jezik. Ta občutek vkrcanja je o doktrini katoliške cerkve obveščen. To ni vprašanje vere, to je človekova organizacija in doktrina, ki v svoji knjigi bistveno spodkopava človeštvo z učenjem ljudi, kako ljubiti ali koga ljubiti. Gre za nekoga, ki ljubi in praznuje kot čudovit, temeljni del življenja.

Video o tem govori. Ali so gejevske pravice problem, za katerega ste zelo strastni?

Želeli smo omeniti, kaj se dogaja v Rusiji. Takšno kulturo diskriminacije in sovraštva imamo, in tisti, ki ima grešne koze in tako zelo prizadene ljudi. To je nekaj, kar zelo zlahka prečka meje. Imeli smo priložnost za širjenje zavesti za tako podobno, in če na nek način, v obliki, obliko, vstopi v zavest ljudi, to je super. Toda tudi skladbo je ustrezno odražala kot organizacijo, ki pod krinko izboljšanja družbe spodkopava naravni in čudovit del, ki je človeško bitje in ljubi nekoga.

Pravkar ste izvedli pesem z Annie Lennox pri Grammys. Kdo je s kom ste upali, da boste sodelovali v prihodnosti? 

Obstajajo obremenitve. Eden mojih največjih vplivov vseh časov bi bil nekdo, kot Tom Waits. David Bowie je še en velik vpliv. Prav tako sem velik oboževalec St. Vincent in Leslie Feist.

Spraševati morava o tvojem moškem. Zakaj ste se odločili sprejeti slog?? 

Bom povsem iskren z vami, v lanskem letu je bilo morda nekaj časa, da sem odkril, kaj je bil moški. Moj lasje rastejo v žogico – samo želela sem, da bi raste navzdol, ne pa navzven – potem sem spoznala, da s tem ne morem igrati kitaro. Nihče ni mogel storiti iz dneva v dan, ne da bi lasje prišla v usta ali v oči ali v hrano, zato sem jo šele začel vezati nazaj, preden sem vedel, kaj je bil moški. Prišel sem, da je všeč videz!

Spodaj si oglejte glasbeni videoposnetek »Sprejmi me v cerkev« in kupite Hozier za $ 10 iz trgovine iTunes. 

POVEZANE: Odkrijte pasove, ki so trenutno na našem radarju!