Inside pogled na osupljivo novo razstavo čast Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent, eden najmočnejših modnih oblikovalcev vseh časov, se počiva na novi razstavi v umetniškem muzeju v Seattlu.

Yves Saint Laurent: popolnost sloga je eno najobsežnejših praznovanj 44-letne kariere pokojnega oblikovalca, na katerem so nekateri še nikoli prej vidni deli iz Fondation Pierre Bergé.

Poleg razstave Saint Laurentove najpreprostejše oblačilne in modne obleke, vključno s svojo slavno pop-art Piet Mondrian-navdihnjeno obleko (nad), razstavo obiskovalce popelje na popolno potovanje svojega ustvarjalnega življenja, začenši z izdelano zbirko lutkovne lutke in garderobo, ki jo je ustvaril kot najstnik. Leta 1957 je bil takratni 21-letnik imenovan za umetniškega direktorja v hiši Diorja, ki je razstavljal svojo nepozabno zbirko Trapeze, ki jo razstavlja z eno od večernih oblek iz razstave.

YSL Exhibit 3 - Embed 2016
FondationPierre Bergé – Yves Saint Laurent, Pariz / Guy Marineau.

Obiskovalci si lahko ogledajo tudi nekatere druge revolucionarne modne ustvarjalnosti, ki jih je oblikovalec sanjal, ko je leta 1961 odprl svojo hišo. Med njimi so: peacoat (1962), tuxedo (1966), prvi pantsuit 1967) in jakno safari (1968), vse sponke moderne ženske garderobe.

Yves Saint Laurent: popolnost sloga je odprt do 8. januarja 2017 v umetniškem muzeju v Seattlu. Če si želite ogledati nekatere druge elemente iz razstavnega prostora, se pomikajte naprej.

POVEZANE: Spomin Yves Saint Laurent na njegov rojstni dan

YSL Exhibit 1 - Embed 2016
Fondation PierreBergé – Yves Saint Laurent, Pariz / Alexandre Guirkinger

Poročna obleka, jesen-zima 1970 haute couture zbiranje.

YSL Exhibit 2 - Embed 2016
FondationPierre Bergé – Yves Saint Laurent, Pariz / Sophie Carre

Večerna obleka, kolekcija haute couture Spring-Summer 1985.

YSL Exhibit 4 - Embed 2016
Fondacija Pierre Bergé – Yves SaintLaurent, Pariz / Sophie Carre

Nakit iz različnih zbirk haute couture.