Jackie Kennedy’s Handwritten Notes Pokažite, kako natančno je načrtovala njene obleke

Zdi se, da je bila garderoba prve ženske Jacqueline Kennedy urejena z lasersko natančnostjo, ker je bila preprosta.

Gospa Kennedy je ročno izbrala vsak zadnji uhan, pas, čevelj in varnostni zatič, zaradi česar je očitno, da se je prejšnji FLOTUS akutno zavedal moči in vpliva njenih modnih odločitev.

Vse to vemo, zahvaljujoč novoustanovljenemu pakirnemu seznamu, ki jo je ročno napisala za potovanje v Teksas v novembru 1963, na isti poti, v katerem je bil umorjen predsednik John F. Kennedy. Po navedbah New York Times, Jackie je za svoj osebni pomočnik, Providencia Paredes, pripeljala po načrtu, ki je vsebovala podroben seznam vsakega artikla, ki ga je načrtovala za vsak dogodek po urniku, do nakita.

Za začetek 21. novembra je nosila Chanel od glave do prsta, ki je odšla iz DC in prišla v Houston v belo suknjičasto obleko s črnim pasom, mošnjičkom in črnim klobukom, vse z belimi rokavicami in zlatom in mornarice zapestnice. V opombi lahko vidite tudi, da je Kennedy najprej načrtoval drugačen nabor draguljev, vendar se je v določeni točki premislil, da je prešel pribor.

Jackie Kennedy Embed
Art Rickerby / LIFE Picture Collection / Getty Images

Kasneje ta dan je načrtovala nositi črn črni videz z belimi rokavicami, biseri in diamantnimi uhani z diamantno zapestnico. Kot Čas opozarja, da v zapisih spadajo tudi Gustave Tassell in Oleg Cassini, dva njena najljubša oblikovalka. Toda najbolj grozljiva o njeni note je načrt za 22. november, dan, ko je njen mož umrl. Opomba razkriva Kennedyjev načrt, naj nosi zdaj prepoznavno rožnato in morsko obleko Chanel obleko, ki jo je seznanila s čevlji v mornarici, mornarsko vrečko in bele rokavice za otroke. Obleka je bila očitno obarjena s svojo kri.

Jackie Kennedy Lead
Art Rickerby / LIFE Picture Collection / Getty Images

Kennedy je skrbno varovala svojo zasebnost, zdaj pa so zapiski del dolge in zapletene razprave o tem, kdo dobi privilegij, da jih hrani in potencialno razstavlja. Vsakdo vredno 75.000 dolarjev, so bili zapiski podarjeni knjižici in muzeju John F. Kennedyju v Bostonu, Gil Wellsa (človeka, katerega družinska povezava z njimi ni jasna) in so pod neposrednim nadzorom Kennedyjeve hčerke Caroline Kennedy, ki nadzoruje njene avtorske pravice.

POVEZANE: Četrta julijina Melania Trump je videti kot patriotska kot Apple Pie

Opisano kot “natančno načrtovalka”, je očitno, da je Kennedy obseden nad njeno podobo in se je močno zavedala subtilnih sporočil, ki bi jih njeni obleki prenašali. Lastništvo, ki jo je očitno imela nad svojo modo, se močno razlikuje od nedavne sporne “Prve dame Melanie Trump” “Resnično ne skrbim. Naredite U? “Jopič, ki je poslal sporočilo ravnodušnosti in navdihnilo tisoč možganov o tem, ali ima prva dama končni odgovor o tem, kaj ona dobi.

Če nas Kennedyjeva opomba pove ničesar, je to, da je vsaka posamezna obleka, ki jo nosi prva dama, zlasti tista z vabljivim beležkom v grafitičnem besedilu, namerna.