Kaj je resnično želeli kupiti kot transgender žensko

Na Popsugar.com se je prvič pojavila zgodba “Kaj hoče kupiti kot transgenderka”. Za več zgodb, kot je ta, obiščite POPSUGAR zdaj. 

V mesecih, ki so vodili do Caitlyn Jennerjevega prvenstva, je bila identiteta spolov osrednja točka v medijih. V prizadevanju, da bi transrodnim skupinam omogočili glas v tem pogovoru in pomagali vsakomur, ki je šel skozi to ali na drugi strani spremembe, smo iskali Francesco Appelgate, ki osvetljuje lastne izkušnje kot transgenderka. Beri naprej, ko delijo, kar je v resnici želela kupiti in obleči svoje novo telo.

Ženski oddelek sem že večkrat hodil, v upanju, da bi nekega dne dejansko naredil malo nakupovanje zase. No, ta dan je prišel. . . in nimam pojma, kaj počnem.

POVEZANE: Transgender lepote in slogne napake, ki jih želim nekdo mi je rekel

Kot transrodna deklica v sredi 20. stoletja nimam izkušenj z nakupovanjem ženskih oblačil. Kot najstnica sem vedno uživala, ko sem pomagal moji in sestri izbrati svoje obleke, vendar to ne naredi veliko za razvoj lastnega sloga. Zdaj bi moral reči kot izjavo o odgovornosti, da moja izkušnja ne odraža nujno vseh transrodnih oseb. Vsak prehod, če se celo odločimo za prehod, je edinstven za posameznika. Nekateri ljudje imajo precej časa, da razvijejo svoj slog, preden začnejo prehoditi. Nekateri tečejo od njega tako dolgo, kot je človeško mogoče. V tem pogledu sem bil zagotovo bolj tekmovalec. Po letih, ko sem zavrnil in še nekaj let dela na pogumu, sem se končno odločil, da bom končno leta 2013 uradno začel s hormonsko nadomestno terapijo ali HRT. Za tiste, ki niso seznanjeni, je HRT v bistvu medicinsko povzročena druga puberteta, ki preusmerja veliko moške fizične lastnosti in jih nadomešča z ženskimi fizičnimi lastnostmi. Na začetku tega prehoda sem imel osnovno idejo, kaj naj pričakujem. S tem je prišlo do znanja, da bom na koncu kupil nova oblačila in zgradil garderobo, ki bi jo lahko končno poklical.

Če želite prebrati celotno zgodbo, obiščite Popsugar.com zdaj

PREBERI VEČ: Kaj naj bi kupil kot transgenderka?