Kakšna je vaša najmočnejša višina na stopalih?

Visoke pete so trajni vir ljubeznivega sovraštva, stalnega notranjega pretresa med izbiro lepote in udobja. Vstop v nebo visoke stilettos je trajni boj (z redkimi izjemami od nekaj), ki se nikoli ne zdi, da imajo drugačen konec, razen hobbling domov z bolečimi loki, otrplosti prstov, morda pretisni omot ali dva, in rani gležnje. Ampak v redu je, ker je moda bolečina, prav?

Ne s tem defetističkim odnosom. V našem iskanju odgovora o tem, kako doseči udobje, ne da bi se odrekel našemu dvigalu, smo izkoristili možgane dr. Emilyja Splichala, podiatrista in strokovnjaka za človeško gibanje in postavili vprašanje: Kakšna je višina pete, ki bi jo morali kupovati?

“Ne bi smeli hoditi po petah višje od treh centimetrov,” pravi. “Karkoli nad oznako s tremi palicami spremeni biomehaniiko, kako hodiš – vaši koraki se skrajšajo, ne morete hoditi tako hitro, vaša telesna teža se premakne na krog nog, ki zavrže vaše težišče in poudarja kolena in spodnji del hrbta. “

Peta Height Embed
Vljudnost

In ne, v nasprotju z ljudskim prepričanjem, platforma ne bo pomagala pri zadevah – učinek je prav tako škodljiv, pravi Spličal. Tudi škodljiva je preveč ravna čevelj, opozarja, še posebej, če je nekdo stopala naravno ravna (malo do brez vrha proti visokemu loku): “Majhna peta, kot enojno peto, postavlja nogo v bolj stabilen položaj . “

Tu je nakupovanje za čevlje s petami, ki segajo med enim in tretjim v višino. “Izogibajte se pete, ki so tako ploske ali previsoke,” ji svetuje. “Izogibajte se skrajnosti.” Po branju o tej študiji, ki je raziskala učinke pete na ravnovesje in moč mišice, bi bili nesorazmerni, če ne bi poudarili, da se je treba izogibati tekmovanju v pete po vseh stroških.

POVEZANE: Brezčasne črne pete in stanovanja, ki delajo s katerokoli opremo