Kako je ameriška hokejska ekipa žensk potrojila svoje plače z združevanjem skupaj

To je bilo zmagovalno leto za nacionalno žensko reprezentanco ZDA. Na olimpijskih igrah v Pyeongchangu je ekipa prvič osvojila zlato v 20 letih, čast, ki jo vidimo le enkrat. Še bolj zmagovito: letos bo ameriški hokej končno plačal igralcem plačljive plače.

Ni skrivnost, da je v svetu elitnih športov razlika v plačah precej širša od splošne delovne sile, kjer leži okrog 20 odstotkov. Za ameriško žensko hokejsko ekipo je ta resničnost izgledala mračno: prejeli so 1.000 mesečnih štipendij za šestmesečno obdobje usposabljanja, ki je vodilo do olimpijskih iger, kar z olimpijskimi bonusi znaša približno 20.000 dolarjev vsake štiri leta. “To je polni delovni čas,” pravi kapetan ekipe Megan Duggan V stilu. Toda, kot mnogi njeni kolegi, je morala prevzeti stransko vrvico, v svojem primeru treniral NCAA hokej,.

POVEZANE: Kako je Media Mogul Tina Brown naučil pogajanja – in dobil milijon dolarjev bonusa

Šel je globlje od denarja, čeprav, pravi Duggan. Moška ekipa je igrala več iger kot ženske. Imajo več možnosti za oglaševanje in boljšo opremo. Moški so leteli, medtem ko so ženske zasedle v avtobusu. In pred začetkom olimpijskih iger 2014 v Sochiju, ko je ameriški Hockey organiziral slovesno razglasitev majice, so se vabila ženskih ekip izgubila v poštnih in dekorativnih šivalih na dresih, ki so v zgodovini častile zmagovalno zlato Team USA. da bi vključili žensko zmago leta 1998.

“To je bil kocka pred nami, in mislim, da je bil jasen primer kulturnih sprememb, ki jih je bilo treba izvesti,” pravi Duggan. Nepošteno plačilo je postalo redna tema pogovora v garderobi, in ko je postalo jasno, da so športniki želeli ukrepati, so za podporo tudi dosegli upokojene veterane v ekipi. “Telefonske klice sem naredil, kar se je zdelo kot vsak ženski hokejist v državi, da bi zbral vse in pojasnil, zakaj smo to počeli. Bilo je več kot boj za denar. Želimo si še več dela, več priložnosti za odnose z javnostmi, da se ne moramo odločiti: “Ali moram vzeti zaposlitev za podporo družini ali pa lahko še naprej igrajo hokej?”

POVEZANE: spolno nadlegovanje širi plačno vrzel

Veliko se dogaja … Natečaj za napise? #MondayVibes ������������

Post je delil Meghan Duggan (@ mduggan10) on

Ženske so se ukvarjale z zahtevami za plače v višini približno 68.000 ameriških dolarjev, poleg zahtev za pošteno obravnavo na drugih področjih. Vabili so službe Ballardja Spahrja, istega podjetja, ki je v ameriški zvezni zvezni federaciji leta 2016 zastopala ameriško žensko reprezentanco v svoji igri, ki je spremenila zahtevo glede plačne diskriminacije. “Vsi so nam bili vzorni modeli ves čas” pravi Duggan nogometašev, ki so v istem letu plačali 6 milijonov dolarjev manj od svojih moških kolegov, ki so v ameriški zgodovini osvojili najbolj gledane nogometne tekme – moške ali ženske.

V času pogajanj je tisto, kar je hokejsko ekipo ugotovilo, je dejal Duggan, neprekinjena enotnost. “Komunicirali smo se med seboj, se spopadali med seboj, igrali hudičev zagovornik. Neštetokrat je bilo rečeno: “Ali ima kdo kakšna vprašanja? Ni pomembno, če se ne strinjate; pogovorimo se s tem. «”

Zaradi tega je bilo lažje, da se med naslednjo fazo bitke ne bi zmedli. Po 13 napetih mesecih so se pomladi spomladi začele pogajanja. Mednarodno žensko svetovno prvenstvo v hokejaški hokejski federaciji se je začelo v marcu na ledu Združenega kraljestva in skupina, ki se je uvrstila na št. 1 takrat je napovedal, da bo bojkot.

POVEZANE: Največja denarna napaka za ženske

“Za nas je bilo grozno. Očitno je bilo zelo javno bitko in na koncu bi to lahko pripeljalo do tega, da nihče od nas ne bo ponovno igral v reprezentanci, “pravi Duggan. Ampak športniki niso spustili. “Vedeli smo, da bi, če bi želeli videti nekaj sprememb, to moramo žrtvovati. Vedno smo našli načine, kako se držati skupaj in se med seboj podpirati in ostati združeni v celotnem procesu. In to je bilo brez dvoma razlog, zakaj smo uspeli doseči, kar smo storili. “

Dva dni pred prvenstvom je bil dosežen sporazum.

Zdaj, Duggan in njeni soigralci ne podpirajo sklepov, vendar ne bodo morali delati stranskih koncertov, samo da bi jih dobili več. Eden od najpomembnejših dosežkov skupine, je dejal Duggan, je bil ženski svetovalni odbor, ki je bil ustanovljen, “tako da nam ni treba priti do te točke.” Dobiva sporočila o družbenih medijih od drugih žensk, od katerih so mnogi mladi, ženske športnike, ki pravijo, da so se navdihnile z zmago ekipe, so se zavzemale za lastno vrednost. Duggan upa, da se verižna reakcija nadaljuje – in pravi, da je precej prekleto dobro pokazati svojo vrednost tako, da je prinesla domov zlato medaljo.

VIDEO: Spoznajte ekipo ZDA: Meghan Duggan, Alex Rigsby in Jordan Greenway

Je njihov boj več? “Mislim, da je več medsebojnega spoštovanja in ideje, da se veselijo sodelovanja in napredovanja,” je dejal Duggan o razmerju ekipe z ameriškim hokejom. “Toda še veliko dela je treba narediti – in naša ekipa bo to še naprej delala.”

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

32 − = 29

map