Kako je Krista Suh spremenila “Pussyhat” v simbol ženske krepitve moči

Badass Woman opozarja ženske, ki nimajo le glasu, temveč nasprotujejo nepomembnim predsodkovam o spolu. (Da ne omenjam, so izjemno kul.) Tukaj, Pussyhat Projektni ustvarjalec Krista Suh razkriva, kako je dobila idejo za mačje kapo, ki je pred letom dni postala politični simbol na prvem ženskem marcu.

Zakaj je slaba: Krista Suh je prišla z začetno idejo, da nosi roza “pussyhats” na ženskah Marches, ki se je odvijala po vsem svetu 21. januarja 2017, dan po inavguraciji predsednika Trumpa. 30-letni scenarist namesto da zaslužil svoj izum, je objavil vzorce pletenja, ki so jih drugi uporabljali brezplačno, in so storili. Ko je Suh, domoljub L. A., odšel v Washington, D.C., za lanskoletni pohod, so jo pozdravili morska ženska (in videli so slike tisoče več po vsem svetu), ki so nosili plenilce,.

Pussyhat hitro postane neuradna maskota in pričakujete, da jih boste ponovno videli v drugem letnem ženskem marcu v naslednjem vikendu. V zadnjem času so nekateri kritizirali pussyhat, saj so izključevali transgenderke, ženske nebino in ženske, ki nimajo rožnatih genitalij. Za mnoge ostajajo simbol osamosvojitve žensk. Muzeji v Londonu v Boston so začeli zbirati klobuke za eksponate na ženskem marcu.

Krista Suh Holds Her New Book: A DIY Rules for a WTF World
Krista Suh ima novo knjigo: DIY pravila za svet WTF.
Krista Suh ima novo knjigo: DIY pravila za svet WTF.

POVEZANE: Spoznajte Lauro Siska, inženirja zvočnega nagrajenca Grammyja za svojimi najljubšimi pop hitami

Iskre gibanja: Suh je prišel do pussyhata pred prvim ženskim marmorjem kot praktično rešitev problema zimske garderobe v domovini Kalifornije: “Ničesar nisem mogel misliti, dokler nisem spoznal, da bi bila deklica LA, da bi bil res mrzel v DC in vse stvari, ki sem si jih predstavljal, kot da bi nosili vrh cisterne ali goli, v januarju ne bi delovala. «Torej, klobuk. Kot začetek pletenja, ko se je naučila trgovine s svojo babico, je Suh želela narediti klobuk s svojo najljubšo rožnato prejo. Od tam je dobila ilustracije prijatelja in umetnice Aurore Lady in ustvarila in izdala vzorec s soustanoviteljem Pussyhat Project Jayne Zweiman. “Aurora je vse te ilustracije naredila v štirih dneh in čez šest dni smo jo imeli. To je v glavnem pletkam in ženskam povsod približno dva meseca, da bi pred marcem naredili 1,17 milijonov klobukov – to je bil naš cilj. “

Semena upora: Suhova družina jo je najprej odvračala od nadaljevanja projekta Pussyhat. “Projekt je izšel dan pred Thanksgivingom, in na Thanksgiving sem prinesel manifest in pletenje vzorec domov. Moj oče je rekel: Krista, mislim, da je to neumna ideja. To je neumno ime. Izklopi ljudi. Vsekakor me zavrne. «Ampak takojšnja podpora drugih žensk po projektu, Suh pravi, je ohranila žgane pijače visoke.

Največji dosežek: “Pridobivanje tega, da mnogi ljudje nosijo Pussyhats na ženskih trgih, so pokazali, kako pripravljeni smo se organizirati, “pravi Suh.” Vsak klobuk predstavlja 6 do 20 ur dela. “Suh pravi, da so ljudski politični karikaturisti postavili svoje lastne vrtljaje na ilustracijah klobukov je bil ponosen trenutek. “Bilo je resnično čedno, ker niso natančno risali Pussyhata za širjenje oglaševanja, bil je resničen jezik v tem trenutku, kratkoročno. In to je tisto, kar je za ženske in ženske desne podpornike, ki ga nosijo. To ujame jezo in upanje . “

Krista Suh's New Book: <em>Pravila DIY za WTF World</em><br/>“></div><div class=

Krista Suhova nova knjiga: Pravila DIY za WTF World

Nova knjiga Krista Suh: DIY pravila za svet WTF
na voljo v Amazoniji
18 evrov

NAKUPUJTE ZDAJ

POVEZANE: dekleta, ki kodirajo ustanovitelja Reshma Saujani vas želi, da bi bili v redu z neperfekcijo

Premagovanje ovir: Suh pravi, da je doživela nadlegovanje in si želela stati. Demokratična izguba volitev leta 2016, med katero je vodila kampanjo za Hillary Clinton, ji je dala motivacijo. “Terapevti so bili še posebej zaposleni tistega tedna. Moj terapevt me je odpovedal, ker je bila tako vznemirjena, tako slaba je bila.”

Pussyhatova zapuščina: “Želim biti znan po vzgoji žensk. Mislim, da je problem, ki ga imamo zdaj, da lahko ženske enkrat razpravljajo, in če se zajebejo, jih ne bomo nikoli več slišali. Ne! Moramo biti zmožni narediti napake. Moškemu je gotovo dovoljeno. «Suh opisuje institucionaliziran seksizem kot težko določljiv» meglico «, ki prežema naše življenje. “Ne morete se ga dotakniti in tega ne morete videti, vendar še vedno zatemni vašo vizijo.” Vendar pa meni, da bo moč v številkah pomagalo ženskam uspeti. Njena knjiga, Pravila DIY za WTF World: Kako govoriti, ustvarjati in spremeniti svet, jutri obišče policaje, samo v času za ženski marmor. Želi ženske z drugimi “norimi, divjimi, čudovitimi, ustvarjalnimi” idejami, ki jim sledijo. “Mislim, da imajo ženske vedno velike ideje in če bi ženske povsod lahko negovale te nore ideje, bi imeli še večjo revolucijo. Želim naučiti ljudi, kako narediti svoj projekt Pussyhat, ne glede na to, kaj je v njih. “

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 8

map