Kako ravnati s cistično akne in kaj storiti, če ste ga slučajno pobrali

Obstajajo akne, nato pa obstajajo tisti, ki uničujejo dušo, pod kožo, ki se poškodujejo vsakič, ko jih dotaknete, in jih ni mogoče rešiti, dokler se ne povrnejo. Približno določen čas vsak mesec, cistične akne ostajajo bane našega obstoja, čeprav bolečine lahko povzroči tudi nekaj prevelikih količin Ben & Jerry’s, pa tudi drugih mlečnih izdelkov. Seveda je urejanje vaše prehrane preprost način, da se problem razreže v popku, ampak citiram vojaka pesnika Drake-če to berete, je (verjetno) prepozno. 

V poskusu obravnave vprašanja enkrat za vselej smo se pogovorili z strokovnjakom za kožo Renee Rouleau o tem, kaj storiti, če se počutite kot zlom, in kako ravnati, če ste ga nenamerno izbrali. (Hej, samo ljudje smo.) “Pravi cistični napadi nikoli ne bodo prišli do površine. Razvijajo se globoko v dermisovi plasti kože in zdravijo v dermisovi plasti,” pojasnjuje Rouleau. “Če se odločite za to in se odločite za to, da, boste morda sčasoma dobili nekaj, toda takrat ste tako močno raztrgali kožo, da boste zagotovo imeli obarvano oznako za mesece.” Za dosego teh globljih slojev kože Rouleau priporoča, naj išče zdravljenje, specifično za cistične napade, kot je zdravljenje proti cistam (42 USD; reneerouleau.com), ki je bogata z mlečno kislino in prodira v plast dermisa, da se raztopi okužba.

POVEZANE: Ali je vaš mobilni telefon vzrok za vaše zlomke?

Tudi uporaba ledu v grlu lahko pomaga zmanjšati oteklino, še posebej, če je vaša želja po izbiri boljša od vas. Po poskusu izločanja, Rouleau priporoča, da ga zaledenite 10 minut, nato pa nadaljujete z napako za ciste. Po tem prezreti glas v glavi, ki vam pove, da se ga dotaknete in pustite, da se mesto sam pozdravi. Rouleau prav tako predlaga, da v treh tednih popolno odpravo vnosa jogurta, sira, mleka in sladoleda, nato pa ga počasi vnese v svojo prehrano po navedenem obdobju, da bi ugotovili, ali se problem spopada s porabo vašega meseca ali porabe mleka. vaša koža začne reagirati in določiti stopnjo strpnosti. “Če v tem tritedenskem obdobju ne razvijete novih cist, potem je to morda rešitev za vaš problem,” pravi ona. “Nekateri ljudje še vedno lahko jedo pošteno količino mleka, medtem ko drugi dobesedno ne morejo imeti nobenega, ne da bi se njihova koža zlomila.”

POVEZANE: Kako se znebiti prsnega koša