Kanadski premier Justin Trudeau odgovarja na obtožbe, da je odrezal reporterja

UPORABLJENO: Justin Trudeau je priznal, da se je opravičil poročevalcu, ki ga je obtožil, da ga je grozil pred 18 leti, v skladu s The Globe in Mail. “Jaz sem odgovoren za mojo stran interakcije, ki je zagotovo, kot sem rekel, ne čutim, da je na kakršenkoli način neustrezen”, je dejal na novinarski konferenci. “Toda ta ura, ki smo jo učenje – in jaz bom odkrit za to – pogosto človeka doživi interakcijo kot benigno ali neprimerno, ženska, še posebej v profesionalnem kontekstu, jo lahko doživi drugače. “

Medtem ko Trudeau ni zagotovil dodatnih podrobnosti, je incident povezal z gibanjem #MeToo. “Toda del tega prebujenja, ki ga imamo kot družbo – dolgo pričakovano uresničitev – je, da to ni samo ena stran zgodbe, ki je pomembna,” je dejal. Trudeau in njegova ekipa domnevno niso prišli do novinarja in ne mislijo, da bi bilo to primerno.

Preprosto čista slika Justin Trudeau je bila pod nadzorom prejšnji mesec, potem ko je obtožbe,.

Obtožbe so se prvič pojavile v britanskem kolumbijskem papirju Creston Valley Napredovanje, v uvodniku, objavljenem pred 18 leti. Torej, 28-letni Trudeau, je bil imenovan za sina predsednika vlade Pierra Trudeauja, zaradi česar je postal znan javni lik.

Glede na nepodpisano uredništvo se je Trudeau opravičil novinarju za srečanje. “Žal mi je. Če bi vedel, da ste novinar za državni članek, nikoli ne bi bilo tako naprej, «je poročal, potem pa ji je rekel. Podrobnosti o incidentu, ki se nanašajo le na neprimerno “ravnanje”, niso bile omenjene v uvodniku.

 

Po navedbah Skrbnik, Trudeau se je prvič v nedeljo odzval na obtožbe in rekel novinarjem: “Tega dne se dobro spomnim v Crestonu” in dodal: “Tistega dne sem imel lep dan. Ne spomnim se nikakršnih negativnih interakcij na ta dan. “

Valerie Bourne in Brian Bell, nekdanji založnik in urednik doline Creston Napredovanje, so se tudi odzvali na novice. “Moje spomine na pogovore so bile, da je prišla k meni, ker jo je vznemirjala”, je dejal Bourne kanadski radiodifuzni družbi.

Bell je dodal, da je bil anonimni novinar pošten in pozval Trudeauove domnevne akcije “ni dobrodošlo in vsekakor neprimerno”.

“Seveda verjamem, da se je zgodilo; ta novinar je bil po mojem mnenju velikega karakterja in je bil profesionalen tako, kot se je sama vodila, in v tem trenutku ni nobenega dvoma, da se je zgodilo, kar je bilo narejeno, napisano v tem uvodniku, “je dejal Bell.

CBC poroča, da anonimni poročevalec ni želel več povezati z dogodkom, in prosil, naj se njeno ime izogne ​​iz nadaljnjih poročil.