Legendarni oblikovalec čevljev Vince Camuto umre na 78, Jessica Simpson pays Tribute

Oblikovalec čevljev in poslovni mogul Vince Camuto je domnevno umrl v svojem domu v 78. letu starosti. Obkrožila ga je njegova žena Louise Camuto in pet otrok, WWD poročila.

Oblikovalec ikonične ženske obutve je soustanovitelj Nine West leta 1978 in je bil njen kreativni direktor v naslednjih dveh desetletjih, preden je blagovno znamko prodal podjetju Jones Apparel Group leta 1999. Leta 2001 je domači New Yorker ustanovil Camuto Group, in do leta 2005 je začel podpisati linije Vince Camuto, VC Signature Vince Camuto in Louise et Cie. Sodeloval je tudi z blagovnimi znamkami, kot sta BCBG in Tory Burch (pomagal je pri ustvarjanju njenega podpisa baletne plošče Reva, postati glavni simbol blagovne znamke).

POVEZANE: Vprašajte strokovnjaka: The Savant Savant, Vince Camuto

Ko je prišel do ženskih čevljev, je Camuto imel veliko znanja. V intervjuju z V stilu lansko leto je delil navdih za njegovim oblikovalskim procesom: »Ženske pritožbe. Kariero sem začel kot prodajalec ženskih čevljev in bi potrošnike nenehno vprašal, kaj sovražijo zaradi visokih pete. Vedno je bil isti odgovor: Njena stopala je bila postavljena naprej njeni prsti so bili boli in peta je zdrsnila. “

Eden izmed njegovih najbolj pomembnih poslovnih odnosov je bila z Jessico Simpson; Camuto se je z zvezdico pridružila leta 2005, da ji pomaga zgraditi zdaj blagovno znamko oblačil znamke Jessica Simpson v vrednosti 1 milijarde dolarjev. “Vince je navdih na toliko načinov. On je poslovna čarovnica, družinski človek in delimo strast o oblikovanju in odličnih izdelkih, “je lani povedala v intervjuju za WWD. “Delamo z vsakim posameznim artikelom v naši liniji štirikrat ali petkrat, preden dosežejo police. Ta pozornost do podrobnosti je tako pomembna, zlasti ker se črta še naprej povečuje. “

Jessica Simpson pays tribute to Vince Camuto.
Instagram / jessicasimpson

Simpson je poklonil Camuto z objavo Instagrama. Naslov se glasi: “Hvala, Vince, za skromno moč, ki me je povsod povedala. Ti si moj mentor, moja družina, ustvarjalec vseh mojih sanj. Za vedno te bom hodil v čevlje … si jih naredil.”

Vključila je citat tudi samega človeka: “Nikoli ni o eni osebi, to so ekipe, ki ste jih postavili. Brez pravih ljudi niste nikjer.”

FOTOGRAFIJE: Oglejte si najboljše trenutke lepote Jessice Simpson