Modelna hčerka Lise Rinne se odpre o poskusu učenja samozavesti med bojem proti anoreksiji

Po podatkih nacionalnega združenja Anorexia Nervosa in Associated Disorders (ANAD), 30 milijonov ljudi po vsej ZDA trpi zaradi motenj prehranjevanja, zdaj pa 16-letna Amelia Gray Hamlin prihaja kot ena izmed njih.

Najstnica hčerke igralke in resnične televizijske zvezdnice Lisa Rinna je postala znamka v industriji modelov, prva prijava z IMG modeli pa je bila lani poleta, kasneje pa hodi po stezi Dolce & Gabbana. Skupaj s svojo 19-letno sestro, Delilah Belle Hamlin, je delala tudi z blagovnimi znamkami, kot so Tommy Hilfiger.

Toda življenje pred kamerami ni tako enostavno, kot se je zdelo videti.

V nedeljo je Amelia odpeljala v Instagram, da je delila objavo, v kateri je razkrila, da se bojuje z anoreksijo. Dala je dve podobi, prva v rdečem bikiniju in, če si povlekla, druga v beli bikini, da bi pokazala, kako se je njegova številka spremenila v enem letu. Kot poudarja, nova rdeča bikini fotografija je njena na bolj zdravem mestu.

Počutim se udobje s končno objavo nekaj, za kar želim, da sem bil dovolj samozavesten, da objavim že davno. Dobivam veliko pripomb, ki so lani primerjale moje telo in moje telo. Mislim, da mi je podpora mojih privržencev resnično potisnila v pisanje tega. Kakorkoli, lansko leto v tem času ni bilo dvoma, da mi ni bilo v redu. Ne samo fizično, ampak tudi duševno. Počutim se, kot da včasih ljudje pozabijo, da samo zato, ker vaše delo vključuje biti pred kamero, ne pomeni, da ne morete imeti slabih dni. Mi smo človeški. Mi vsi. Namesto ljudi, ki so kdaj komentirali mojo duševno stabilnost, so ljudje komentirali mojo težo. Običajno, ko se ljudje borijo z motnjo prehranjevanja, izvira iz vašega uma in vaše telo je odraz tega. Lahko bi šel na ta čas v mojem življenju, vendar je bil najpomembnejši del tega zbujanja eno jutro in se odločil, da ne bom sabotiral samega sebe. Moje zdravje, moje fizično zdravje, duševno zdravje in vse o sebi. Ko sem dobil pomoč, ki sem jo potrebovala, kmalu po drugi fotografiji, sem se začel truditi, da se ljubim zame. Malo sem ponižen in hvaležen, da imam platformo, ki jo naredim v tako mladi dobi, in da se vsako jutro zbudim z majhno deklico, ki me je pripeljala in mi povedala, da sem njen navdih, res počutim, kot da imam namen. Prešel sem to potovanje ne le za pozornost, ne za ljudi, ki me je pital, ampak za pomoč. Na tej zemlji pomagam ljudem in to vem. Ena od 200 žensk v ZDA trpi zaradi anoreksije. In želim pomagati. Prva fotografija, posneta danes, ni fotografija popolnega dekleta. To je fotografija zame, poskuša ugotoviti moje telo in zaradi mojih krivulj, ki sem jih naravno imela, in ne prisili, da jih izginem. Imam veliko zdravstvenih zapletov, ko sem se stradal za tako dolgo, zato bo potovanje, v katerem bom preživel velik del svojega življenja. Še vedno imam izjemno zdrav način življenja in ves teden sem treniral, da bi ohranil svoje telo. Da ne bi rekli, da je bil pred kratkim diagnosticiran s hahimotom tudi izjemen izziv, da bi se ravnovesje, ko še vedno prebolavam ta del mojega življenja, vendar sem tam. En dan naenkrat. Hočem pomagati.

Objava, ki jo je delila Amelia (@ameliagray)

“Lani v tem času ni bilo nobenega dvoma, da mi ni bilo v redu. Ne samo fizično, ampak tudi duševno. Počutim se, kot da včasih ljudje pozabijo, da samo zato, ker vaše delo vključuje biti pred kamero, ne pomeni, da ne morete imeti slabih dni. Mi smo človeški. Vsi mi, «je zapisala. “Namesto ljudi, ki so kdaj komentirali mojo duševno stabilnost, so ljudje komentirali mojo težo. Običajno, ko se ljudje borijo z motnjo prehranjevanja, izvira iz vašega uma in vaše telo je odraz tega. “

VIDEO: Modeli z znanimi starši

V postu se nadaljuje, da pojasni, da se je po končni iskanju pomoči za njeno anoreksijo naučila ljubiti svoje telo, čeprav gre za potovanje. “Po dolgotrajni ubojnosti imam veliko zdravstvenih zapletov, tako da gre za potovanje, ki ga preživim v velikem delu mojega življenja. Še vedno imam izjemno zdrav način življenja in ves teden sem treniral, da bi ohranil svoje telo, «je zapisala in dodala, da čeprav je bila pred kratkim diagnosticirana s Hashimotojevo boleznijo, ki prizadene ščitnico, želi pomagati drugim, ki trpijo za podobnim prehranjevanjem motnje.

POVEZANE: Dva urednika zaženejo prehranjevalne motnje v podporni skupini za modne potrebe

Hamlin, seveda, ni prva slavnost, ki se odpre javnosti o podobi telesa javnosti. V zadnjem času je Selena Gomez citirala avtorja Naomi Wolf v postaji Instagram o lepotnih mitih. »Lepotni mit – obsedenost s fizično popolnostjo, ki ustvarja sodobne ženske v neskončnem ciklu brezupnosti, samozavedanja in samoljubja, ko poskuša uresničiti nemočno opredelitev brezhibne lepote družbe,« je zapisala. “Odločil sem se, da bom poskrbel zase, ker hočem, da nikomur ne dokažem ničesar. Vetru v njenih jadah.”

Podobno je Demi Lovato že nekaj let zagovarjal telesno pozitivnost. Po napovedi, da je končala z dieto za dobro, je pred kratkim delila močno sliko o tem, kako jo je klicala “več brez stegen”. Močno.