Morate videti ta močan videoposnetek o “brezkontaktnih” stereotipih

Močna sporočila o skupnem in praznovanju naših razlik so še toliko pomembnejša v takem času.

V imenovanem “Vse, kar mi delimo”, ki ga je producirala TV2 Danska in je postala virusna, se ljudje naučijo, kako se “ločiti” drug od drugega od stereotipov. Kot udeleženci vseh starosti in ozadij vstopijo v sobo, so ločeni v skupine.

Te skupine vključujejo “visoke zaslužke” in “tiste, ki jih pravkar pridobivajo”, pa tudi “Novi danci” in “tisti, ki so bili vedno [na Danskem]”. Čeprav se ljudje v teh skupinah zdijo združeni, so skupine hitro razčlenjene, saj jih pripovedovalec sprašuje o bolj specifičnih vprašanjih.

“Kdo je bil v tej sobi klonski klovn?” moderator vpraša. Soba je v smehu izbruhnila, ko so se ljudje iz vsake skupine združili v škatli pred spalnico. “Kdo so očmi?” se nadaljuje, ko se ustvari nova škatla.

Kmalu je pripovedovalec bolj oseben, da ločuje skupine in reče stvari, kot so “mi, ki smo zmedeni” in “mi, ki smo bili nasiljeni”. Ko pravi, “mi, ki smo bulli drugemu”, da bi ljudje poklicali na škatlo pred sprednjo stran sobe, se zdi, da je deček postal čustven, kot stoji v tej skupini (kdorkoli drug doseže škatlo s tkivi?).

“Potem so vsi mi, ki ljubimo Dansko,” pravi pripovedovalec v zaključku. “Mogoče je še več, da nas pripelje skupaj, kot mislimo.”

POVEZANE: 10 načinov, kako se vsak dan dobro počutiti

V času, ko se ljudje borijo za zaslišanje, ki velja za enakovrednega in se poskuša združiti sredi divizije, morda tudi moramo težko pogledati na točko tega socialnega eksperimenta.