Oglejte si Donald Trump-a Nogometno žogo Vladimirja Putina v Gucci-Clad Melania

Če ste mislili, da je srečanje predsednika Donalda Trumpa z kraljico Elizabeto na gradu Windsor prejšnji teden bilo nerodno, še ne vidite ničesar.

Med zgodovinskim srečanjem med Trumpom in ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom v Trencu v Trencu v Trencu je Trump še enkrat naredil nepričakovano: On je ušel v nogometu ženo Melanije. Ne, to ni ponaredek novica.

Na konferenci za novinarje, na kateri sta se dva politična osebnost ukvarjala z mešanjem Rusije na ameriških volitvah leta 2016 (Putin je zanikal kakršno koli vmešavanje, kljub dejstvu, da je v petek posebni svetovalec Robert Mueller obtožil 12 ruskih agentov za vdor Demokratičnega nacionalnega odbora in Clintona predsedniška kampanja), je Trump pohvalil Rusijo za gostovanje svetovnega pokala, ki se je končalo v nedeljo. “Želel bi vam čestitati za resnično velik svetovni pokal, ki je eden izmed najboljših,” je povedal Trump. “Bilo je čudovito storjeno, zato čestitam.”

Kmalu zatem je Putin odzval … dobesedno mu dala nogometno žogo. “Ko govorimo o nogometu, gospod predsednik, jaz vam dam to žogico, zdaj pa so žogice na vašem igrišču,” je dejal. Putin je tudi želel ameriško srečo pred svetovnim prvenstvom 2026, za katerega so ZDA, Kanada in Mehika bodo delili gostovanje. 

Če pogledamo na tepe, je Trump držal žogo za nekaj sekund, preden ga je premetel v krog Melanije in dodal: “Tako je, zelo hvala. To je zelo lepo. To bo šlo za mojega sina Barrona. Nimamo vprašanja. Dejansko, Melania? Izvoli.”

Kaj, če Melania ni ujel žoge?

Predsedniki of Russia and the United States meet in Helsinki
Valery Sharifulin / Getty Images

Ironično je, da se ni vse na svetovnem prvenstvu šlo tako gladko, potem ko so štiri osebe ruske punk aktivistične skupine Pussy Riot, oblečene v policijske uniforme, aretirali zaradi zaračunavanja polja med zadnjo igro v nedeljo. Skupina je na Twitterju pojasnila, da je to storila v znak protesta zaradi kršitev človekovih pravic v Rusiji. (Trije člani skupine so bili pred tem v Rusiji zaporniki “za huliganstvo, ki je bil motiviran z verskim sovraštvom” med različnimi protesti, eden je bil pritožen in je bil sproščen mesecev kasneje, drugi pa so bili izpustljeni po skoraj dveh letih.)

POVEZANE: Torba Birkin Torba Melania Trump naredi vrnitev

Ampak nazaj na Finskem, prva dama ni imela videza, ki bi jo pripravila za šport. Dejstvo je, da je njena obleka za Helsinskega igralca znašala 3,700 dolarjev rumenega plašča Gucci z ujemajočim pasom s sponko za metulje – precej dražji videz kakršne koli atletske aktivnosti. Če se spomniš, ima njena mladenka Ivanka Trump tudi za šport (kaj še?), 2.200 ameriških dolarjev Gucci.

FINSKA-ZDA-RUSIJA-POLITIKA-DIPLOMACIJA-SUMMIT
BRENDAN SMIALOWSKI / Getty Images

Predsedniki of Russia and the United States meet in Helsinki
Valery Sharifulin / Getty Images

Predsedniki of Russia and the United States meet in Helsinki
Valery Sharifulin / Getty Images

Danes je finski predsednik Sauli Niinisto in njegova žena, pesnik Jenni Haukio, pozdravili Trumps v svojo državo. Za to je Haukio nosil pastelno modro Andiato shift obleko, prekrito z metulji. Kot USA Today opozarja, metulji pogosto predstavljajo življenje, spremembe in upanje, in holly modri metulj je očitno glasovalo kot nacionalna metulj Finska leta 2017.

Predsedniki of Russia and the USA meet in Helsinki
Aleksej Nikolsky / Getty Images

Predsedniki of Russia and the USA meet in Helsinki
Aleksej Nikolsky / Getty Images

Še vedno pa Trump ni častil državo gostiteljico, ker je nosil finskega oblikovalca, kar je najpomembnejše dame za uradne državne obiske v tujini. Morda je mislila, da je metulj Gucci zadostovala za tribute?