Pogled nazaj v življenje Kurta Cobaina na tem, kar bi bil njegov 49. rojstni dan

Vesel rojstni dan Kurtu Cobainu. Danes bi nekdanji pevec in kitarist Nirvane prinesel 49. V letih od njegove tragične smrti v starosti 27 let je Cobainova zapuščina živela v nekaterih najbolj znanih pesmih Nirvane, kot je “Smells Like Teen Spirit” iz drugi album skupine Pozabi (1991).

Do danes se Cobain šteje za impresiven glasbenik, katerega spretnost, ki ga je njegova družina rekla, se je začela v zgodnjih letih. Odraščal se je v Aberdeenu v Washingtonu, pevec je začel igrati kitaro pri starosti 14 let. Nadaljeval se je skozi srednjo šolo, leta 1987 pa je prepričal svojega prijatelja in sodobnega glasbenika Krista Novoselića, da je oblikoval Nivano. Od tod je skupina prerasla v ikonsko ameriško rock bend, ki je prodala več kot 75 milijonov albumov po vsem svetu. Leta 1994 je Cobainova nenadna smrt končala obstoj skupine.

POVEZANE: Pridite kot ste: Sartorial Tribute to Kurt Cobain

Dve desetletji po smrti Cobaina, dokumentarca, Montaža Heck, je bil sproščen o svojem življenju. Premiera na filmskem festivalu Sundance 2015, v filmu posnamemo posnetke iz Nirvane in pesmi brez predhodnega poslušanja. In tako, v spomin na življenje in zapuščino skrivnostnega glasbenika, poklonimo spoštovanju čelniku Nirvane.