Poglej dobro, delaj dobro! Halle Berry, Jessica Alba Heart Same Sky Nakit

Pred nekaj leti je producent Francine LeFrak pripravil film o genocidu Ruande leta 1994. Film se nikoli ni iztekel od tal, vendar to ni vdrlo v svojo odločenost, da bi izboljšala življenje tamkajšnjih žensk. Ista nebo, nakit, ki jo je ustanovila in pomagala pri oblikovanju, zdaj zaposluje 130 ženskih umetnikov iz Ruande, od katerih jih je veliko žrtev posilstev in HIV pozitivnih. Barvne ogrlice, zapestnice in uhani se gibljejo okoli 39 dolarjev in imajo 100% čistih dobičkov, ki so značilni za japonske kroglice, beneško steklo ali tradicionalne tkanine in so našli oboževalcev v Halle Berry, Jessica Alba in Meryl Streep med druge zvezde.

“Vsako jutro sem odprl svoj nakit predalček in vedno na koncu izbral eno od teh, da bi se oblekel,” pravi LeFrak, ki kaže na ogrlico iz svetlega stekla, ki je svetleča vijoličasta, s katero je seznanjena z močnim oblekom iz pinstripov. “Ti kosi vplivajo na življenje ustvarjalcev in njihovih otrok, zato neizogibno zameglijo moj drugi nakit.” Konec lanskega leta je LeFrak uvedel program v Združenih državah Amerike, kjer so ženske, ki so le iz zapora, proizvedle nekaj kosov Same Sky. “Te ženske so mi povedale, ko naredijo nakit, ne čutijo poteze na ulici,” pravi. “Jaz imam diamante, toda za mene, ti kosi, to so moji pravi diamanti.”

Enako nebo je preneseno v Neimanu Marcusu, Madewellu, in na tržišču začne Calypso marca. Za popoln seznam trgovcev na drobno, pojdite tukaj.

VEČ: • Odločili smo se za modne revije za oskarja! • Boljša koža v 30 dneh • Kitten in Kale. Kaj? Potrebuješ več od tega?