Salma Hayek želi, da vas čaka na Roar na mednarodnem dnevu žena

Ko se Salma Hayek in Gucci združita v imenu ženske, poslušate.

V čast mednarodnega dneva žensk 2018 je modna hiša sodelovala s Chime for Change – ženskami, ki so jih ustanovile Beyoncé, Hayek in nekdanji ustvarjalni direktor Gucci Frida Giannini – v ustvarjalnem pozivu k dejanju.

Salma Hayek Lead
Steve Granitz / WireImage

Obe stranki sta se združila z umetnikom Cleo Wadeom na zbirki navdihujočih del, ki so del svetovnega socialnega medija in oglaševalske akcije, ki se osredotoča na ženska vprašanja in sporočila gibov #MeToo in Time’s Up.

Dela nosijo mavrične fraze, kot so: “Mi ne spreminjamo sveta, ko šepetamo, spreminjamo, ko gremo”, “Kako boste danes uporabljali svoj glas?” In “Ženske sveta: vidimo se, slišim te, mi smo ti. “

Chime for Change Embed 1
Vljudnost

Chime for Change Embed 3
Vljudnost

Chime for Change Embed 2
Vljudnost

Kako torej lahko pomagate, zlasti na mednarodnem dnevu žensk? Poziv za spremembe spodbuja izobraževanje, zdravje in pravičnost za ženske in dekleta po vsem svetu. Toda poleg večje ozaveščenosti, se organizacija zateče k zbiranju denarja za različne projekte, ki segajo od reševanja deklet iz prisilne prostitucije v Indiji (darovati tu) do začetka perutninske valilnice in krmilnice v Liberiji (donirati tukaj). Od svoje ustanovitve februarja 2013 je povečala več kot 10 milijonov dolarjev.

Sporočila nove kampanje so še posebej pomembna za Hayek, ki je napisal močno New York Times op-ed v decembru, v kateri je trdila, da so številne izkušnje s spolnim nadlegovanjem pri Harveyju Weinsteinu (prek repa je proizvajalec zavrnil obtožbe). 

Čas je, gospe – slišimo, da tukate.