Sophia Bush na zlatem globusu: “Ženske na podelitvah nagrad imajo platformo”

Čas's Up

Pred manj kot dvema mesecema so igralke Sophia Bush, Hilarie Burton in ostali ženski člani Grič enega drevesa napisal močno odprto pismo v podporo svojemu kolegu, Grič enega drevesa pisateljica Audrey Wauchope. Pismo je prišlo potem, ko je Wauchope obtožil televizijsko serijo “showrunner spolnega nadlegovanja”. V ponedeljek je Bush skupaj s skoraj 300 drugimi hollywoodskimi ženskami podpisal dekret New York Times kot član gibanja Time’s Up.

V stilu je govoril izključno Bushu na predvečer Globov, da bi razpravljali o tem, kako se je vključila in “seizmični premik”, ki jo že priča.

Pobuda je bila objavljena na novoletni dan, a kdaj se je začelo vse delo načrtovanja? Kako ste se prvič vključili??
Delo se je začelo že več mesecev. Navdihnila ga je pismo, ki ga je 700.000 žensk podpisalo sindikata delavcev kmetov, ki so jo pisali, naj stojijo v solidarnosti z ženskami zabavne industrije, ki so se predstavile. Ker je prišel koncept #MeToo, smo v ospredje vsi priznali, da je ta trenutek lahko ključen in revolucionaren čas med industrijo. Amber Tamblyn mi je prinesel idejo in jaz sem bil vse. Ideja, da z našo platformo lahko dvigne vse ženske, da je njihova bolečina naša bolečina, da je njihova pravičnost naša pravica? To je vse o tem.

V času večjih čustev ta skupina predlaga jasen in pragmatičen način za ustvarjanje sprememb. Zakaj je bil to ključ do misije?
Prvič, rad bi pojasnil, da so čustva “višja”, ker bi morala biti. Spolni napadi in nasilje ter včasih nepremostljiva resničnost nadlegovanja, s katero se soočajo ženske, ker so ženske, ki želijo delati in ustvarjati ter dati in dajati hrano na mizo, bi morala ljudje razburjajo. To bi morala izzvati čustveni odziv. To je tisto, kar počnemo s tem odzivom, ko ljudske moralne kompase sprožijo nesporno napačna resničnost napadov in nadlegovanja, ki mora presegati občutek in se preoblikovati v delovanje. Povečanje pogovora, da bi bilo ime gospodinjstva in s tem odpiranje dialoga za ljudi, je bilo neverjetno močno. Ženske se ne počutijo več, kot bi se morali skriti. In od tukaj bo pobuda sledila praksam, ki jih hranijo v temi. Obstajajo načrti za zakonodajo, ki bo sistematično pritiskala žrtve s sporazumi o nerazkritju. Sklad bo pomagal braniti ženske na vseh področjih življenja, ko stojijo do zlorab in organizacij, ki jih ščitijo. In tako se sistemi spreminjajo. Tako se to gibanje črpa v pesek in postane označevalec sistemskih sprememb.

VIDEO: Rashida Jones zaustavi kritike zlate glave z rdečim preprogom

Ali ste videli kakšne takojšnje, oprijemljive spremembe v setu ali v drugih okoljih?
Absolutno. Bil sem tako hvaležen moškim v življenju, ki so poklicali ali prosili, da zlomijo kruh in se globlje potopijo v to, kar vse to pomeni. Moški, ki so rekli: “Mislim, da sem dober človek, ampak jaz? Sem kdaj naredil kaj, da bi bil neudoben? Ali bi kaj kdaj delil z mano, da bi me naučil? «Opazil sem, da se moški ulovijo, ko prekinjajo ženske na sestankih in se ustavijo. To je zavedanje, ki živi v minutah včasih, vendar, da bi mu priča, se počuti kot seizmični premik. Močno je.

Ali imate osebne izkušnje, ki so vas navdihnile, da ste rekli: “Dovolj”?
Prav zares. In bili so širok spekter.

POVEZANE: Rashida Jones zaustavi kritike zlate glave z rdečim preprogom

Kakšno sporočilo po vašem mnenju pošljemo z zlatim globusom in zakaj ta oblika protesta? Zakaj mislite, da je bilo divizivno??
Razumem, zakaj se na prvi preizkusi skupina žensk, ki nosijo črno, do modnega nagrajevanja, zdi nepomembna. “Kaj pomeni obleka za napad,” bi lahko vprašali. Ampak to je večje od obleke. Podzavestno smo zelo navajeni, da na teh predstavah vidimo barvo morja. Visoko bo videti, da bi videli vse v črni barvi. Podzavestno, velika skupina v vsem se bere, v našem kulturnem leksikonu, skoraj kot pogreb. To je samo po sebi resno. In bistvo je, da ga ne morete prezreti. Simbolika bo stala. Obvestila ne morete urediti, da bi se pogovorili o tem, kaj je v njej, ali kaj nosi, namesto dela, ki ga je potrebovala za vlogo, ali o tem, kaj misli o geopolitičnem ozračju. V letošnjem letu ne morete spodbujati puhanja z njo. Ti volja potrditi črno; zatemnitev. Pogovor volja zadevo. Ženski glasovi volja slišati. Ženske na nagradnih razstavah imajo platformo, letos pa se je lotila žensk povsod. In nihče ne more odrezati od njega. Torej, gre za več kot obleko.

Kateri del te pobude je bil najbolj nagnjen k tebi?
Videti, kako močne so ženske in kako globoko se zavzemamo, da bi dvignili drug drugega, je v tem letošnjem letu udaril veter. Društvo poskuša učiti ženske, da smo drug drugega konkurenca in preprosto ni res. Ko grozi kriza, ženske krožijo vagon in se dvignijo. Ta premik, ki zahteva naš čas in našo pravico, da zavzame prostor, bo vplival na vse nas, na naše hčerke in na hčere naše hčerke. Naključna besedila na naših skupinskih verigah so to storila zame, v realnem času. Takšna podpora, pomnoževanje in pretvorba v pravni obrambni sklad te velikosti, da pozitivno vplivajo na ženske kjerkoli, ki potrebujejo pomoč? To je navdušujoče.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

20 − 10 =

map