Spoznajte Garyja Clarka mlajšega, kitarista, ki je v živo ustvarjal albume

Ko gre za igranje kitar, Gary Clark Jr. ni nič drugega. Zato je smiselno, da se 33-letni glasbenik ne bi mogel držati živega. Pravzaprav je pred kratkim zaključil turnirsko turnejo v podporo svojem četrtem celovitem albumu, Zgodba Sonny Boy Slim, in pravkar izdal svoj drugi live studio posnetek, Live / Severna Amerika 2016. Prav tako se odpira za Eric Clapton v Madison Square Gardenu nocoj.

Toda preden je Clark Jr. odšel na naslednjo stopnjo, je naredil na Levi’s Outpostu med SXSW v svojem domačem kraju Austin v Teksasu, kjer smo mu govorili primerno, na zadnji strani njegovega tovornjaka. “Tukaj sem zelo udoben,” je dejal. “To je mesto, da se napolnim in se počutim povezano tako, da se ne morem povezati z ljudmi nikjer drugje. Odrasel sem s temi ljudmi. Ko sem doma, sem doma. zgodi, da samo izgine. “

Tukaj Clark Jr. postane iskren o pomembnosti igranja v živo, sodelovanja z Alicijo Keys in njegovih modnih vplivov.

Zanimivo mi je, da ste se odpeljali iz vaše hiše.

Bilo je zelo priročno. To je kot SXSW, dobrodošli v moje mesto. Vesel sem, da si končno uspel.

Pravkar si izdal album v živo, ki postaja vse bolj redek v teh dneh. Zakaj mislite, da je to?

Ti lahko nekaj povem? Počutim se, kot da ljudje ne morejo živeti v živo. To počnemo. Odraščal sem tukaj v Austinu, v Teksasu – glasbeni glasbi v živo na svetu – in glasbeniki, ki so tukaj, so pravi glasbeniki. Za to želim zastopati. Čas je, da cenimo živo glasbo. Ne pokličite glasbenike, če ne igrate glasbe.

Drugi moto v mestu je “Keep Austin Weird.” Kaj vse to pomeni?

Austin je poseben. Glej, rad imam Texas, ampak če voziš tukaj nekaj ur, je malo drugačen. Veš, kaj pravim?

POVEZANE: 10 novih pomladnih albumov, za katere ne moremo čakati, da jih poslušamo

Kakšna je tvoja najljubša stvar pri igranju predstave v živo??

Neudobna tišina. Če pogledam ljudi v oči in jih pogledam proč, potem pogledam proč. Ob gledanju natečajev. [Se smeje.]

Na turneji ste z Eric Clapton, BB King in The Rolling Stones. Kdorkoli drugemu, s katerim želite deliti oder?

Ja seveda. Imam veliko stvari, ki se pojavljajo, vendar o ničesar še ne morem govoriti. Ne želim se sami zavajati. Lil Wayne je rekel najboljše: Real Gs se premika v tišini, kot je lazanje. Držim se tega.

Alicia Keys vas je že prej podprla, ko ste sodelovali z njo za njen album leta 2012 Deklica v ognju. Kako sta se srečala?

Vedel sem jo, da ni ljubitelj. Potem me je poklicala in me prosila, da vstopim v studio. Da bi bila lahko povabljena v njen svet in njeno odprtje, ki je bilo do mene, je bilo veliko. Za njo imam veliko ljubezni.

POVEZANE: Oglejte si vse slavne v Austinu za SXSW

TK
Matt Winkelmeyer / Getty

Kako se počutite, da boste poimenovali »Izbrani«?

O tem se počutim drugače, odvisno od tega, kje sem in kaj sem dosegel kot posameznika v enem dnevu. To je veliko pritiska, da ga postavite na nekoga. Kaj si izbral? Delam, kar počnem, in sem prepričan v to, kar počnem. Ampak še vedno imam občutek, da imam veliko opraviti. Vedno se počutim, kot da moram dvigniti svoj bar. [Nadimek] je malo dodatnega pritiska poleg tistega, kar sem si dal, kar je že noro.

Govorimo o slogu za sekundo. Kaj vpliva na vas?

Moji popovi so muha. Moja mati je lepa. Fraza, ki smo jo v družini vrgli, je “prisotna”. Vse je pomembno, da se počutite dobro, ne glede na to, kdo drug pravi. Rad bi se počutil udobno. Rad bi se počutil samozavesten. Nikoli se ne želim počutiti, kot da sem podrejen ali prevelik. Rad bi se počutil, kot da bi lahko hodil v kakršno koli situacijo in bil dober.

Kje kupujete?

John Varvatos, Levi’s … daj 511 slims, bum. To je samo klasika.

POVEZANE: Najboljših 10 najsvetlejših ženskih umetnikov na Amazonu niste koga mislite

Katero glasbo trenutno poslušate??

Ljudje pričakujejo, da bom poslušal blues iz stare šole, vendar sem poslušal ta zapis Big Sean. “Halfway Off The Balkon” je zdaj moj trenutek. Zaženi bisere 3, Otroški Gambino, T-Bone Walker, Alabama Shakes. Študiral sem blues in R & B in vse to, toda sedaj imam 33 let. V tako globokem položaju, da se morate sprijazniti z zrakom in ugotoviti, kaj se dogaja. Tukaj sem.

Oglejte si live video za “My Baby’s Gone” zgoraj in kupite Live / Severna Amerika 2016 za $ 10 v trgovini iTunes.

Ta razgovor je bil urejen in zbran za jasnost.