Spoznajte Lauro Siska, inženirja zvočnega nagrajenca Grammyja za svojimi najljubšimi pop hitami

Badass Woman opozarja ženske, ki nimajo le glasu, temveč nasprotujejo nepomembnim predsodkovam o spolu. (Da ne omenjam, so izjemno kul.) Tukajšnja inštruktorka Laura Sisk govori o tem, kaj je potrebno, da bi najbolje prodajani albumi zvonili tako dobro.

Zakaj je slaba: Sisk je lastnica svojega področja kot glasbeni inženir za pop umetnike. Ko je leta 2014 sodelovala z umetnikom in producentom Jackom Antonoffom na albumu Bleachers, jo je povezal s Taylorjem Swiftom, da je delal na Swiftovi 1989, ki zaslužil Sisk, nato pa le 26, njen prvi Grammy. Od takrat je delala na Pink’s Lepa travma, Swift je Ugled, in Lorde Melodrama (za katero je Sisk prejel svojo drugo nominacijo za Grammy leta 2017).

Začetek: Igralec oboe v srednji šoli se je Sisk naučil, kako posneti šolske pasove za avdicijske trakove za prijatelje, kar je sprožilo zanimanje za zvočni inženiring. Po študiju avdio inženiringa in produkcije zvoka na univerzi v Indiani, se je odločila, da se bo osredotočila na snemanje snemanja, ki ga je navdihnilo Sonicno zvočni album 2002 Flaming Lips, Yoshimi Battles Pink Roboti.

V stilu February - Laura Sisk
Sisk in Jack Antonoff delajo na pesmi. 

POVEZANE: Oglejte si vse nominacije za leto 2018 tukaj

Kaj dejansko počne: Sisk upravlja z avdio opremo in uporablja programsko opremo, kot je Pro Tools, v snemalnih sejah, da prilagajajo smola, barvo in poskrbijo, da so skladbe najvišje kakovosti zvoka. Za vokalno produkcijo, Sisk tehta pri tonskih odločitvah, kot je predlaganje glasovne razpoke na določeni besedi, da se zagotovi, da pevski pesmi ujemajo z njihovim celotnim čustvom. In ker obstaja nekaj besed, da bi razlikovali med vrstami zvokov, z vsakim izvajalcem razvija edinstven jezik.

Premagovanje ovir: Pogosto je Sisk edina ženska za snemalno konzolo med sejo. “Ljudje so domnevali, da sem nekdo dekle [v studiu], tudi če očitno delam na računalniku,” pravi. Toda pred kratkim je začela uveljavljati svojo vlogo inženirja in upa, da se ji bodo pridružile druge ženske na terenu. “Moški umetniki me sprašujejo o številnih vprašanjih o tem, kaj delam tehnično, in jim bom pomagal, da se vzpostavijo s svojimi sistemi. Rad bi navdušil več žensk, da si prizadevajo za tehnično stran glasbene industrije. «Sisk gradi zasebne snemalne studije za svoje stranke v prostem času.

V stilu February - Laura Sisk
Vljudnost

POVEZANE: Najboljši novi albumi, ki se ogrevajo s to zimo

Njena mantra: Sisk pravi, da se vedno potisne sama, da se uči tako, da se ji zdi, da je njen najnovejši projekt “najboljša stvar, ki sem jo naredil do sedaj.”

Za več zgodb, kot je ta, pojdite na februarsko številko V stilu, na voljo na spletnih straneh in za digitalni prenos 5. 5..