St Lucia Lovebirds Jean-Philip Grobler in Patti Beranek Pogovorna glasba in Tropski Getaways

Ko je pevec-tekstopisec Jean-Philip Grobler stisnil, ko je izbral ime za svojo skupino, je odprl zemljevid svoje domače Južne Afrike, zlepil oči in položil pero. Na petem poskusu je pristal na pravem mestu na sv. Luciji, idiličnem obalnem mestu, ki ga je kot otroka pogosto obiskoval. “To je kot oceansko naravno zatočišče, kjer ljudje iščejo pobeg,” je povedal V stilu. “Za mene, v trenutku, ko sem ga udaril, sem bil kot:” To je mesto, ki predstavlja vse, kar skušam narediti z našo glasbo. “” Escapist element je definitivno palpable s St. Lucia, synth-pop band Grobler spredaj s svojo ženo, Patti Beranek. “To je nostalgična, malo melanholija, srečna – vsa ta različna občutja, ki bi jih lahko povezali s tem, da bi bili nekje daleč stran,” je dejal. Ljubitelji in sošolci so nekaj časa vzeli pred njihovo oddajo na Terminalu 5 v N.Y.C. da se spomniš zgodnjih dni njihovega upiranja in glasbe:

Patti Beranek: Prvič smo se srečali v šoli v Liverpoolu. Oba sva bila stara 19 let.

Jean-Philip Grobler: Imel sem dobesedno pravkar preselil v Anglijo iz Južne Afrike, da sem preučeval glasbo, Patti pa je bila prva punca, ki sem jo spoznal. Načrtoval sem se, da se zabavam, toda potem se je nekako zgodilo.

Beranek: Pravkar sva se videla in imela sta: “Ok, kaj se bo zdaj zgodilo?”

Grobler: Poslušali smo vse vrste stvari skupaj. Bil sem v resnici v Radiohead in Live.

Beranek: In U2. The Joshua Tree album je bil velik. Norah Jones sem tudi veliko poslušal, Portishead, Massive Attack in Goldfrapp.

Grobler: Prišel sem iz popolnoma drugačnega sveta. Ko sem bil otrok, je bil pre-1994 še vedno apartheid, tako da nismo dobili veliko subverzivne glasbe iz držav ali iz Velike Britanije. Veliko glasbe, ki bi jo prejeli, je bila poppiesta pop glasba, zato nisem nikoli res je imela slabo povezavo. Ko sem odšel, je bil za mene velik precej kulturni šok, ko sem spoznal, da obstaja vsa ta druga podzemna glasba. Mislim, da je to del tega, zakaj v St. Luciji obstaja tako močan pop element, potem pa je tudi ta eksperimentalna stran. Bil sem tudi v fantu zbor, in imeli smo celo afriško glasbeno skupino, tako da se je zares zaljubilo vame. Imeli smo gumba ples, in imeli smo oddelek, kjer smo izvajali afriške nočne zvoke z bobni in piščalko. Nato deset let kasneje sem dobil službo, da bi bil pisec jingleja v New Yorku, ki ga je poznala starejša sestra Patti.

Beranek: Nastavil sem ga! Potem se je vodja podjetja pravkar obsedel z Jeanovimi stvarmi. En dan si napisal celo sedemminutno stvar. Zapomni si?

Grobler: Ja. Prišel bi zjutraj in imeli bi kratke ali dve kratkosti za različne reklame, in vsak dan bi moral napisati dve trideset in drugi glasbeni del – od pisanja in snemanja do mešanja in obvladovanja to. Moj cilj je bil, da prihranim dovolj denarja, da bi lahko zapustil in začel svoj lasten studio in izdelal svojo glasbo.

Beranek: Nato smo v Brooklynu našli majhen studio. In tukaj smo. V Severni Ameriki smo letos šli štirikrat in bili smo v Avstraliji, bili smo v Južni Afriki, bili smo v Evropi. Nekaj ​​mesecev smo bili na poti. Mi smo nomadi, vendar smo bili vedno. Odkar smo se srečali, nismo našli kraja, ki bi ga res lahko poklicali domov. Ljubimo potovanje, čeprav.

Grobler: Veliko sem pisal na cesti. Ko bo ta turneja končana, grem naravnost v studio, da bom delal na naslednjem zapisu.

Beranek: Pakiranje na cesti je vedno izziv. Samo nosim tisto, čemur se mi zdi udobno, vendar se nagibamo k drznim, barvitim natisom na odru.

Grobler: Počutim se, kot da nas ljudje povezujejo s tropskim havajskim tiskom, ker smo že dolgo časa nosili veliko svetlih barv za uveljavljanje naše osebnosti. Potem sem začel opazovati, da so barve začele zmešati luči na odru, zato smo začeli oblačiti bolj monotono. Zdaj barva postane vse, kar je luči.

Beranek: Ta celotna havajska majica se je začela v Avstraliji, ko sva prvič šla tja. Šli smo v rabljeno trgovino, Jean pa je pobral ta res norega grda tiska in bil je kot: “To je tako kul!” Vsi so ga prosili, da ga ne nosijo. Očitno ni poslušal.

Grobler: To ni bilo kot, “To je grdo”, zame. V tistem času, ko smo nosili najobičajnejša oblačila, sem iskal način, da se ante spremeni v tisto, kar smo nosili na odru. Bila je ena od tistih jugozahodnih, indijanskih majic. Vsi so tresli glavo.

Beranek: Bilo je kot, “Dali vam bomo kar želite, dokler ne nosite te srajce.”

Grobler: Počutim se, kot da so se havajske majice gotovo vrnile.

Oglejte si video za “Elevate” spodaj in ga kupite Ko noč za $ 11 iz trgovine iTunes. 

POVEZANE: Odkrijte najbolj vročih skupin, ki so trenutno na našem radarju!