Starbucks pošilja močno sporočilo z novim videom o usposabljanju za rasne predsodke

V začetku tega tedna je več kot 8.000 lokacij Starbucksov v Združenih državah zaprtih vrat za usposabljanje o raznolikosti. Več kot 175.000 zaposlenih je preživelo štiri ure, ki se je naučilo o rasni pristranosti in kako prekiniti krog stereotipov z odprtimi pogovorom in enim močnim videoposnetkom, ki bi lahko spremenil misli najbolj skeptičnih kritikov. 

Nacionalni trening je bil vzrok incidenta v Philadelphia Starbucksu, kjer so aretirali črne moške Rashon Nelson in Donte Robinson, medtem ko so čakali, da se kolega pokaže na poslovnem srečanju. 

Videoposnetki s kamero, ki so jih aretirali, so postali virusni, vodilni direktor podjetja Starbucks Kevin Johnson Dobro jutro Amerika da se Nelsonu in Robinsonu izda javno opravičilo, da bi dejanja svojih zaposlenih “povsem neprimerna” in “kaznovana”.

“Čeprav to ni omejeno na Starbucks, smo zavezani k temu, da smo del rešitve,” je dejal Johnson v sporočilu za javnost o tem, zakaj je potrebno posebno usposabljanje. “Zapiranje naših prodajaln za usposabljanje na področju rasnega predsodka je le en korak na potovanju, ki zahteva predanost vseh ravni našega podjetja in partnerstev v naših lokalnih skupnostih.”

Johnson je obdržal svojo besedo in učinkovit video, ki ga je uporabil med torkovimi treningi. V osemminutnem segmentu se osredotočamo na sistemsko pristranskost na javnih mestih in kako je v tej državi zgodovinsko urejen dostop do teh javnih mest. 

“Čas je, da govorimo o tem, kaj to pomeni, da ga ne smemo pozdraviti kot ameriškega državljana,” pravi Sherrilyn Ifill, predsednik in direktor svetovalnega odbora NAACP Legal Defence Fund in višji svetovalec pri usposabljanju za rasno pristranskost Starbucksa v videu.

POVEZANE: Zakaj je Starbucks zaprt 29. maja? Vse, kar morate vedeti o posebnem usposabljanju zaposlenih

Kratki film razkriva barve ljudi, ki opisujejo iz prve roke račune o doživljanju rasizma na mestih, ki bi se morali počutiti varne, kot so center in restavracije. En sogovornik pravi: “Ljudje domnevajo, da delate nekaj slabega. Počutim se, kot da motim ljudi ali jih naredim neprijetno, ko hodim.”

Obstajajo tudi posnetki, ki segajo od gibanja civilnih pravic do novejših naslovov, vključno s častnikom, ki zadušuje mladega črnega človeka zunaj Waffle House. 

Oglejte si celoten posnetek zgoraj. Zaupajte nam, vredno je.