Stars Salute Legendarna igralka (in 30 Rock Fixture) Elaine Stritch, mrtev pri 89

Elaine Stritch, vas bo zelo zamudil! Legendarna showbiz zvezda je danes umrla v njenem domu v Birminghamu, Michigan, v starosti 89 let. Stritch je bila v New Yorku do lanskega leta, ko je zapustila svojo slavno rezidenco v hotelu Carlyle v Manhattnu, da bi bila bližje njeni družini.

Novice o sassy Broadway pevec in igralka je minilo takoj čutiti med svojimi kolegi, prijatelji in oboževalci v Hollywoodu. Mnogi od njih so v družabnih medijih izrazili svoje sožalje – od Mia Farrow, ki je igral svojo hčer v Woody Allenu September (1987), njenemu najnovejšemu igralcu Alecu Baldwinu, ki je igrala svojega trpečega sina na komedijo NBC 30 Rock.

Znana po svoji izjemni razdalji, je kariera Stritcha začela v 1940 in trajala skoraj 70 let. Pojavila se je v množici filmov in televizijskih oddaj, vendar je bila odrska ostaja mesto, kjer je najbolj osvetlila. Ne glede na to, ali v mjuziklih, dramah ali solo kabaretu, je z njeno zloglasnim glasom in karizmo pritegnila publiko.

Eden od najbolj nepozabnih nastopov Stritcha je bil v muzeju Stephena Sondheya Podjetje (1970), kjer je igrala cinično družbo, pozdravljala svoje vrstnike s himno “Dame, ki kosijo”. Predstava je ne samo dobila nagrado Tony, temveč je postala njena podpisna melodija – nadaljevala je po njej v eni ženski oddaji Elaine Stritch na Liberty in v Beli hiši za predsednika Obame. In danes je postala vzrok njene prehajanja.

Pomaknite se navzdol, da vidite, kako se je vsaka zvezda odzvala na Cvrkutati.