Stranski stvari “Shannon Purser razkriva temno stran OCD

Shannon Purser je slišal za slavo kot ljubljenega Barba, ki trpi zaradi tragične, nepravočasne smrti v prvi sezoni Netflixovih Stranske stvari –vendar se je v resničnem življenju Purser boril z lastnimi demoni. V eseju za Teen Vogue, 20-letna igralka razkriva svojo bitko z depresijo in obsesivno kompulzivno motnjo (OCD), ki je pustila njene razmišljane samomor.

Purser šteje posebno mentalno razčlenitev v srednji šoli, medtem ko je bila kot prelomnica dokončala zaključni projekt biologije. “Moja volja za boj je izginila in ko mi je mama poskušala pomagati končati projekt, sem se spustila in rekla, kaj sem si mislila:” Ne želim biti živa “, napisala je.

Njen OCD je povzročila, da je znova ponavljala ponovitve in jih pretvarjala v prisile, ki so jo porabile za svojo misel in energijo. Ena taka obsesivna misel jo je prepričala, da ne absorbira vsega, kar je prebrala, zato je znova prebrala isti stavek znova in znova, kar negativno vpliva na njeno šolsko delo. Prav tako je postala obsedena z idejo, da je bila neizprosen, zaskrbljujoče, da je bil vsak njen komentar laž, zato je pogosto ostala tiho.

VIDEO: 7 stvari, ki jih je treba poznati Stranske stvari Zvezda Natalia Dyer

Toda najbolj izčrpen vidik njenega OCD je bil učinek, ki ga je imela na njeno samopodobo, kar je vzrok za njeno samomorilsko idejo. “Razvil sem verjeti, da sem bil zlo, gnusen in izkrivljen. Moja motnja me ni povzročila le pri določenih mislih ali podobah, temveč tudi kuratorskih, ki so me posebej motile in me bombardirale z njimi, “je napisala.

“To so bile vse, o čem bi lahko razmišljali in poslabšali so se, dokler nisem bil prepričan, da sem nestabilen plenilec. Bilo je nočno življenje. Počutil sem se nevarno. Mislil sem, da si zaslužil umreti, in sem se popolnoma počutil sam. “

POVEZANE: Stranske stvari Star Shannon Purser je prav tako privlačna kot Barb v resničnem življenju

Na srečo je v najtršem času naredila pravo potezo: Purser je odprla svojo mamo o svojih samomorilnih mislih in dobila pomoč za njeno depresijo in OCD. Borila se je s kombinacijo terapije in zdravil ter se naučila spoprijemnih mehanizmov za njene »vsiljive ali samouničujoče misli«. Po nekaj letih je nedavno odšla z zdravili in še vedno govori s svojim terapevtom.

Zaključuje: “Kljub vsem bitjem, preteklosti in sedanjosti sem živ, zdaj pa hočem biti.”

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

3 + 1 =

map