Ta modna znamka je vrhunska, luksuzna Hijabs

Puberteta je za vsakega najstnika nerodna. Kot mlada deklica, ki je odraščala v predmestju Detroita, je Melanie Elturk opazila, da hijab postaja problem v svoji skupnosti, “ne samo za dekleta, ki so jo že nosili in se trudili, da bi jo ohranili, ampak za dekleta, ki nisone nosijo njene želje, «pravi.« V tistem času ni bilo nobenih resničnih vplivov modnega čarovnika, ki bi jih lahko iskali navdihom. «Hitro napreduje do leta 2010 in nekdanji odvetnik za državljanske pravice Haute Hijab, spletna stran za e-trgovino in skupnostni vir, ki prodaja visoko kakovostne hijabse za ženske. Danes se blagovna znamka zlomi v povsem novo kategorijo s kolekcijo luksuznih hijab, ki se prav tako imenuje Luxury Collection. o svoji novi liniji, stigmi proti muslimanskim ženskam in njen končni cilj za blagovno znamko.

Kakšna je bila spodbuda za oblikovanje nove linije? Izhajalo iz resnične potrebe po formalnih možnostih hijab. Ko se razmišljam v najbolj posebnih trenutkih svojega življenja – moj diplomirani pravnik, moja angažma in še posebej moja poroka – nisem imel ustreznih formalnih možnosti za hijab, ki so ustrezale mojim oblekam (dobesedno sem se spravil, ko sem pogledal nazaj angažiranje fotografij – kaj sem razmišljal s tem polififonom !?). V našo dejansko obleko namenjamo toliko časa in truda, vendar zaradi pomanjkanja možnosti – naša hidžaba pogosto postane zamisel. Zato smo se odločili ustvariti novo kategorijo v hidrografskem prostoru z luksuzno linijo za posebne trenutke ženskega življenja.

Ste se kdaj srečali s stigmo za nošenje hidžaba?? Ne glede na moje vedenje, in če sem, se je zgodilo, ne da bi vedel. Če kdaj nisem najet ali prehitela zaradi mojega hidžaba, je še vedno zmaga. Želim delati in se ukvarjati z ljudmi, ki se odločijo nositi hidžab. Biti sposoben odtegniti nestrpne ljudi in skoraj sam izbirati tiste, s katerimi delam in sodelujem, je v mojem umu blagoslov.

POVEZANE: IMG podpisuje svoj prvi model Hijab obleke, Halima Adem

Haute Hijab
JOSEPH CHEN

Kaj bi rekli ljudem, ki mislijo, da hijab pomeni ženske podrejene ali slabše od moških? Naša vera je zelo jasno, ko gre za hijab: muslimanske ženske nadaljujejo tradicijo nositi rute od krščanskih in židovskih žensk pred nami, da bi bile priznane kot ženske vere. Jaz ne nosim hidžaba, ker mi je človek povedal, da je to izbira, ki sem jo sam naredil iz predanosti veroizpovedi in to je izbira, ki me je povišala na toliko načinov. Oblačenje hidžaba mi omogoča, da privatiziram svojo spolnost in me nadziramo s svojim telesom.

Kdo je vaša idealna stranka? Ženska, ki je prepričana, udobna v svoji koži in ve, kdo je. Ona je unapologetic o svoji veri in ljubi, da je videti dobro oblečena ves čas.

Imate najljubši del? Gotovo je nebesedno srebrno hidžab. To je kronski dragulj naše zbirke s prilagojeno kristalno aplikacijo, ki je bila pravi trud ljubezni do ustvarjanja. Čutite najbolj kraljevsko in veličastno od vsega, kar smo ustvarili – videl sem Grace Kelly, ki je oblekla ta del ali, v današnjem času, Sheikah Mozah iz Katarja.

POROČILO: Barbie prvič nosi Hijab kot olimpijski mačevalec Ibtihaj Muhammad

Haute Hijab
JOSEPH CHEN

Kaj je najpomembnejše, kar ste se naučili med izdelavo te zbirke? Spoštovanje ročno izdelanega, luksuznega blaga. Zdaj razumem, iz prve roke, zakaj luksuzne modne hiše cenejo določene koščke tako, kot delajo. Najboljše v razredu tkanine so zelo drage, kot je vrhunska izdelava. Ko smo začeli s projektiranjem te zbirke, smo upali, da jih bomo cenili v razponu od 100 do 150 dolarjev. Ko smo razumeli, koliko stane luksuzne tkanine in oblikovalski elementi stanejo in da bi morali žrtvovati, da bi dobili nizko ceno, smo ugotovili, da bi to ogrozilo našo vizijo. Namesto tega smo se odločili za najboljše materiale in najboljšo izdelavo ter morali dvigniti ceno. Sem bil malo živčen, ker na teh cenah trenutno ni nobenega hidžaba na trgu, ampak potem spet ustvarjamo povsem novo kategorijo v tem prostoru, zakaj jih ne bi naredili končni v razkošju?

Kakšen je vaš dolgoročni cilj za blagovno znamko? Običajno hijab v glavnem družbi na zahodu je vsekakor nekaj, kar si prizadevamo doseči z našo blagovno znamko. Danes je preveč muslimanskih žensk (zlasti tistih, ki živijo v homogenih območjih z malo muslimansko skupnostjo) strah, da bodo verodostojna. Vzpostavljanje samozavesti v ženskah, ki nosijo hijab z normaliziranjem hidžaba, je zelo pomemben del dela, ki ga opravljamo.

Ta razgovor je bil urejen in zgoščen.