Te 16 blagovnih znamk oblačil in dodatkov pomagajo prihraniti okolje – tukaj je kako

Z Zemljinskim dnem (22. april), za vogalom, smo začeli razmišljati o vedno več načinov, kako lahko živimo okolju prijaznejši način življenja, ki presega tri R (zmanjšanje, ponovno uporabo in recikliranje). Za tiste, ki si prizadevamo, da bi bili hkrati eko-miselni in modni, so na voljo številne priložnosti s pomočjo nekaterih vaših priljubljenih, kot so Levi’s, Timberland in H & M.

Tudi druga oblačila in dodatki (še posebej tisti z zunanjim upogibanjem) so postali bolj zeleni, vključno z blagovnimi znamkami The North Face in Patagonia, ki sta oba sprejela programe recikliranja in Rimowa, luksuzni proizvajalec prtljage, ki podpira okoljsko izobraževanje. Vnaprej boste našli 16 podjetij, ki počnejo ekološko dobro. Pridružite se jim dan Zemlje.

AG – Zmanjšanje odpadkov je prednostna naloga AG. Blagovna znamka denim zmanjša svoje vzorce, da bi povečala tkanine. Za tedensko recikliranje se zberejo odvečne ostanke in se repurirajo kot izolacija za dom in avtomobil. Poleg tega številna oblačila vsebujejo naravna vlakna, kot so Tencel in modal.

Amour Vert – V okviru programa Plant for a T (r) EE, blagovna znamka drevesa v ZDA prodaja za vsako od svojih prodanih čevljev. (V letu 2015 je bilo zasajenih 100.000 dreves.) Vendar to ni vse. Ta dan Zemlje, Amour Vert namerava posaditi drevo za vsako osebo, ki objavlja sliko drevesa na Instagramu in oznake #PlantATreeAV in @ AmourVert.

Burton – Reči, da je Burton veliko, je podcenjenost. Trenutno podjetje za deskanje na snegu in športna oblačila sodeluje z Mountain Dewom, da preoblikuje reciklirane plastične stekleničke v nit, da bi ustvarjali tkanino, ki se uporablja v snowboardih in oblačilih. Za Dan Zemlje Burton sodeluje pri projektu Canopy Network Network Network Network za zasaditev dreves na območjih, ki potrebujejo ponovno pogozdovanje. Burton bo podaril 5 dolarjev za vsak vodilni nakup trgovin, kar bo omrežju Earth Day omogočilo, da za vsako postavko.

POVEZANE: 10 Slike slavnih, ki nosijo okolju prijazne Totes (to vas bo prepričalo, da boste plastične vrečke za dobro)

Eileen Fisher – Eileen Fisher je na recikliranju velik z zelenim programom Green Eileen. Stranke lahko nežno obrabljene dele vrnejo v katero koli maloprodajno trgovino in jih bodo ponovno prodale. Ljudje, ki darujejo, prejmejo nagrado za nagrado za 5 dolarjev za vsak donirani del.

Havaianas – Havaianas vsako leto sprosti tri nove modele, v katerih 7 odstotkov prihodka odide v Conservation International, organizacija, katere poslanstvo je spodbujati močnejšo povezavo med ljudmi in njihovimi okolji.

H & M – Trgovec na drobno je znan po svojih modnih delih po dostopni ceni in s svojo zbirko Conscious blagovno znamko ponuja enako trendovske izdelke iz trajnostnih materialov. Za svetovni teden recikliranja (od 18. do 24. aprila) so se združili z M.I.A. z namenom zbiranja 1.000 ton neželenih ali obrabljenih kosov oblačil v svojih 3.600 trgovinah.

John Hardy – Kot del Wear Bamboo, Plant Bamboo pobude, John Hardy seje bambusa sadike z vsakim nakupom iz blagovne znamke Bamboo zbirko. Znane osebnosti, kot sta Emma Watson in Freida Pinto, so oboževalci in doslej je bil posajenih skoraj milijon sadik.

Levi’s – Pri Levi’s lahko kupci podarijo katero koli blagovno znamko (da, katero koli znamko!) Oblačil in čevljev v lokalni trgovini v zameno za 20-odstotni nakupovalni bon z enim samim rednim cenikom. Zavrženi predmeti se bodo ponovno obrabili, popravili ali reciklirali.

Severni obraz – Tako kot Levi’s, North Face spodbuja ljudi, da zapustijo neželeno oblačilo in obutev v svojih zbirkah za shranjevanje v trgovini. Nato se skrbno razvrsti v več kot 400 kategorij in jih ponovno predelajo in reciklirajo v nova oblačila. 

POVEZANE: 16 Eko-prijaznih blagovnih znamk, ki jih ljubimo

Zunaj znan – Blagovna znamka za evolucijo podpisa je narejena iz hitro sušenega regeneriranega najlonskega materiala ECONYL, ki je izdelan iz predelanih ribiških mrež in drugih odpadkov. Program Združenih narodov za okolje in Organizacija za prehrano in kmetijstvo ocenjujeta, da je v oceanih več kot 640.000 ton opuščenih ribiških mrež, ki so pogosto odgovorne za ujetje in smrt morskega življenja.

Patagonija – Od leta 2005 je Patagonia reciklirala več kot 82 ton oblačil. Izdelek z blagovno znamko Patagonia, ki ga je mogoče popraviti, lahko v prodajalni ali v pošti pošljete v pošto, da ga recikliramo v nekaj novega ali popravljenega. Odkupna oblačila se prodajajo tudi v trgovini Portland s trgovinskim programom.

The Reformacija – Vsa oblačila Reformacije so narejena iz vintage kosov, recikliranih tkanin in trajnih materialov. Poleg tega blagovna znamka na vsakem seznamu navaja RefScale, ki prikazuje količino vode, ogljikovega dioksida in odpuščenih odpadkov. Reformacija prihrani v primerjavi s povprečnim trgovcem na drobno.

Rimowa – Proizvajalec razkošnih prtljage donira del svojih dobičkov Bossa Nova do brazilske neprofitne organizacije Saúde e Alegria, ki se zavzema za spodbujanje okoljskega izobraževanja v regiji Amazon. Program Aktivni gozd podpira 22.000 lokalnih prebivalcev, ki se ukvarjajo z gozdom kot ekosistemom.

Timberland – Znamka obutve poskuša uporabiti obnovljive, ekološke in reciklirane materiale, kadar koli je to mogoče. Na primer, avtentičnost z odprtim vezenjem je narejena z edinstveno tkanino ReCanvas, ki vključuje 100-odstotni recikliran PET (material, uporabljen za izdelavo plastičnih steklenic za vodo).

POVEZANE: 10 naših najljubših spletnih prodajalcev vintage

Prava religija – Pridi dan zemlje (22. april), blagovna znamka denim uvaja (D) Hydrate Denim, inovativno tkanino, ki zahteva manj vode, odpadkov in energije, vendar brez ogrožanja kakovosti. Poleg tega so njihove viseče oznake izdelane iz trajnostnega gozdnega papirja. 

Uniqlo – Od leta 2006 je Uniqlo zbral več kot 24 milijonov kosov oblačil z blagovno znamko v osmih državah, vključno z ZDA. Oblačila so podarjena ljudem v stiski, kot so preživeli brezdomci in nesreče.