To je, kako ročni model hrani nokte v obliki

Tu je epizoda Seinfeld kjer je nepričakovano kariero George Costanze na karieri kot ročni model prekinil, ko ga je Kramerova punca potisnila – in njegove lepe roke – v vroče železo. To je bilo seveda vse, kar sem si mislil, ko sem se srečal V stilunajljubši ročni model Jay Wen (morda boste prepoznali njene roke iz takšnih poganjkov kot zgodba o nakitu “Oblika stvari” v naši marčni izdaji, zdaj na novičarskih postajah in na voljo za digitalni prenos). Glede na njene roke je njena preživnina – in ona mora narediti vse, kar je mogoče, da jih zaščitite (kot da ostanejo stran od vročih likalnih). Vedela sem, da bo imela nekaj dobrih nasvetov za njihovo ohranjanje v obliki. Tukaj pravila, ki jih živi:

Ona je nenehno vlaži
“Hidracija je ključna za ohranjanje dobrih rokov,” pravi Wen. Zato na njej vedno drži vsaj tri kreme za roke, zlasti pozimi. Njena najnovejša najljubša: “Burt’s Bees Almond & Milk One (9 dolarjev; burtsbees.com) je res kremast, ne da bi bil masten, in hitro absorbira, kar je odlično za tiste, ki so na poti” pravi. Za njene kožice se znova obrne na Burtove čebele za svojo limonovo maslo kreme Cuticle ($ 6, burtsbees.com). “Zelo sem radodaren z njo, in ga poškropiti po mojih nohtih, sčasoma se meče in se znebi katere koli suhega.” Ko sivo nebo preide v sončno svetlobo spomladi in poletju, z rokami pusti vodo odporne Nature’s Gate Aqua Vegan SPF 50 ($ 10; drugstore.com) in zaščiteno pred škodljivimi UV žarki.

POVEZANE: Laki, ki jih ljubimo: 10 vročih nohtov

Izogiba se Emery tabo
“Redne datoteke so preveč abrazivne na nohtih in lahko povzročijo prelom in razcep,” pravi Wen. Namesto tega uporablja stekleno datoteko (kot je Swissco Emory Glass Nail File, 8 $, sallybeautysupply.com), da oblikuje svoje nohte v kratko “squoval”, obliko, ki je najbolj zahtevana na njenih poganjkih.

Nosi rokavice v zaprtih prostorih
Wen ne bo šel skoraj do umazane posode, ne da bi najprej pokril roke s plastičnimi rokavicami (kot so Casabella Waterblock Gloves, $ 7, containerstore.com). Prav tako spi z zaščitenimi rokami: “V majhno kadam kupim čebelji vosek, kokosovo olje, oljčno olje, olje iz grozdnega mošta, vitamin E, limone in olja sivke, ki jih kupim na eBayu in Amazonu. spa rokavice nadstropje (kot Earth Therapeutics vlažilne rokavice, $ 8, drugstore.com), preden grem v posteljo. “

Ona Speed-Heals Cuts and Scrapes
Kljub svoji najboljši prizadevanji, Wen zdaj dobi rez, vendar se takoj odziva na vsak mali nick. “Našel sem recept za zdravilno mazilo na domu, ki je zahteval oljčno olje in vitamin E”, pravi. “Začel sem ga uporabljati in res deluje, trikrat dnevno ga uporabljam in ne glede na draženje se v nekaj dneh okreva.”

Ona čisti pod njo z maskarskimi palicami
Poznaš to pištolo za svojimi nohti? Namesto, da bi z njo ali datoteko izbral njo, Wen sledi temu nasvetu pro manicurista Julie Kandalka: »Vzemi žico za maskara za enkratno uporabo in uporabite ne-acetonski odstranjevalec laka za nohte, da bi prišli do nje in odstranili madeže in umazanijo. res dobro delo, ne da bi bilo abrazivno ali zmešati z naravno belo črto na konicah vaših nohtov. “

POVEZANE: 5 novih trendov za nohte, ki so res enostavne za DIY

Izogiba se temnim lakovam
Globoke oblike vodijo do madežev, ki jih Wen ne more privoščiti, da bi jo imela na njenih žebeljih, zato jo enostavno vrti med sijočim zgornjim plaščem (ljubi Sally Hansen Big Shiny Topcoat, $ 6, walgreens.com) in krepitev zdravljenja ( ona raje Revlon Treat & Boost, $ 8, ulta.com).

Ona Steers Clear od ostrih in Hot-Objekti
Na srečo za Wen, njen fant naredi večino kuhanja, zato se lahko drži stran od peči. Vendar mu pomaga pri pripravi hrane. “Prestrašen sem od nožev!” pravi, ne pa zato, ker je videla preveč grozljivcev. “Samo tako sem zaskrbljen, da se bom slučajno izrezal.” Njena rešitev? Stroj za sekljanje (kot Ninja Express Chopper, $ 20, walmart.com). “Leni je,” priznava. “Ampak počutim se varnejše, da se zelenjava razreže tako!”