To je povprečna starost najlepših žensk na svetu

LjudjeLetni seznam najlepših žensk na svetu je bil doslej že skoraj tri desetletja dosledno objavljen, vsakič pa je bil pozoren in priznan. Julia Roberts je bila najlepša ženska leta 2017, z Reese Witherspoon, Seleno Gomez in Violo Davis, drugi pa so dokončali seznam. Čeprav se je po dolgih letih objavila raziskava, se je odločila, da bo razvrstila tudi razčlenitev, kar so ugotovili, je zanimivo.

Dnevnik JAMA Dermatology je objavil novo študijo, ki je analizirala letni seznam “najlepših” in odkrila zanimive razlike med zgodnjimi in sodobnimi seznami. Za predjed, povprečna starost tistih, ki so na seznamu leta 2017, je 38,9. Čeprav se to morda ne zdi bistveno, je dejansko mlajše od povprečne starosti prejšnjih let. Leta 1990 je na primer povprečna starost 33,2.

VIDEO: Julia Roberts po imenu Najlepša svetovna najlepša ženska leta 2017 

Kaj natančno bi to lahko pomenilo? Ena razlaga je, da je povprečna starost ljudi, za katere menimo, da je “lepa”, starejša kot v preteklosti. Študija sam obravnava to ugotovitev.

“Povečanje povprečne starosti ljudi, ki je naveden v WMB vprašanju Ljudje, s precejšnjim povečanjem deleža tistih 35 let in več, je v sedanji družbi staranja pomemben, “je zapisala študijska razprava.

S tem bi rekli, nekateri bi še vedno trdili, da je lepota v očeh opazovalca – to pa ne pomeni, da ne moremo dobiti matematike.

POVEZANE: To so najlepše ženske na svetu po novem anketi

»Klasični pojem lepote je stvar matematičnih pojmov in instantiacija določenih razmerij, vendar pa s prihodom močno povezanega sveta, ki je izpostavil posameznike mnogim oblikam lepote, si še vedno prizadevamo razumeti, kaj pomeni lepota,« je dejala študija.

“Platforma množičnih medijev je že več let uvedla določena merila za tisto, kar pomeni lepoto. S preučitvijo vprašanja WMB Ljudje, smo ugotovili, da se ti lepotni standardi razvijajo, ko se ljudje naučijo, kako vključiti učinke medijev z izpostavljanjem novim kulturam in različnim normam. “

Precej kul, če nas vprašaš! Sprašujemo se, kateri podatki bodo prinesli prihodnji letni seznam.