To je res, kot bi rada delala z osebnim trenerjem Jennifer Lopez, Tracy Anderson

Zdi se, da je ena izmed življenjskih skrivnosti misterija Jennifer Lopez nehala postajati starejša, vendar izgleda bolje in bolje s starostjo. Kakšen čarobni prah bi lahko poškropila, da bi ohranila svojo mladost, se sprašujemo vsakič, ko stopi na rdečo preprogo?

Potem sem se sestal s strokovnjakom za fitnes Tracy Anderson, ki je treniral zvezde odkar je odšla iz neverjetnega v ahhhhh-mazing, in sem takoj ustavil razmišljanje o tem vprašanju. Kako dobiš telo, kot je J.Lo (in Gwyneth Paltrow, in, kako drugače, popolnoma drugačen od Andersonovega)? Trdo delaš. Res, zelo težko. To je samo spodnja meja. In tako sem.

Stopil sem v Andersonov visoki studio Tribeca, da bi poskusil trening zase, da bi razumel, kaj točno morate narediti, da bi izgledal tako fenomenalno.

Mnogo tednov (in veliko Epsonovih kopel soli) sem kasneje začel razumeti, zakaj je v svojih 40-ih J.Lo bolj vroča kot kdajkoli prej in zakaj je metodologija Tracy Anderson taka kultna sledljivost z ženskami po vsem svetu (samo preverite Tracy’s Instagram za odmerek njene zveste stranke).

VIDEO: Kako dobiti telo kot Jennifer Lopez

Tracy Anderson - Embed 1
Vljudnost

Kot fitnes fanatik in popolna podgana, sem že več let gledal TA in njeno telesno morfologijo v praksi vadbe, vendar so jo morali doživeti iz prve roke. Ja, poznal sem osnove njene metode in sem prekleto dobro vedel, da Gwyneth Paltrow samostojno kreditira svoje perkily molded derrière do Anderson-vendar to je res vse, kar sem vedel.

Na prvem sestanku je bila sama Tracy Anderson prav tako, kot sem jo zamislila: majhna in tonirana na načine, ki se zdijo nedosegljivi. Razen tega v resnici, res so dosegljiv – če ste pripravljeni storiti, kar je potrebno. Druga, ki jo vadiš s Andersonom (bodi v njenem studiu ali preko njenih DVD-jev), se zavedaš, kako neučinkovito si dejansko delal vse skupaj – ali vsaj to se je zgodilo meni. (Delal sem mišice, ki jih nisem niti vedel, da imam).

Tracy Andersonova metoda – program treninga moči in kardiovaskularnega treninga, ki se spreminja vsakih nekaj tednov, pusti vaše skupine mišic nenehno izpopolnjene in zato nenehno izboljševati. Barva tono kalorij, kipov in tonov ter celotno telo deluje od glave do pete.

FOTOGRAFIJE: Od glave do prstov pogleda Jennifer Lopez iz 14. sezone American Idol

Njen studio v New Yorku je skrita v tretjem nadstropju nepremišljene stavbe v Tribeci, ki sem jo ob številnih priložnostih mimoidoč na poti domov z dela, s svetlobo napolnjena okna, v kateri se nahajajo ženske fitnesov, ki so se odrezale navzgor in navzdol utripov glasbe (in mimogrede, imajo najboljši seznam predvajanja katerega koli razreda, ki sem ga kdaj vzel, roke navzdol)

Tracy Anderson - Embed 2
Vljudnost

Začel sem s priporočenim razredom “AtTAin” prvič, 60-minutno kiparsko sejo, ki v glavnem uporablja telesno težo in nekaj lahkih ročic in uteži za gležnje, da bi oblikovali roke, abs, plenilce in stegna. Vadba poteka predvsem na tleh , vendar ne pričakujte, da ne boste pustili, ne da bi se popolnoma potopili z zobmi na koncu. Na koncu razreda sem težko premikal mišico v telesu in je bil pokrit z znoreljem. “Zdaj je to vadba,” sem pomislil zase kot hobbli domov s ponosom. Zakaj preživljate ure in ure v telovadnici, ki komaj zgorevanja kalorij, ko lahko gorite na stotine in delate vsako mišico v telesu v eni srčni črpalki? Toda to je bilo samo prvi dan, veliko je bilo več izzivov.

Velik del metode je odvisen od plesa – in čeprav sem na planetu vzel skoraj vse vrste fitnesa, nisem bil nikoli v koreografske plesne treninge. Nikoli. Torej nekaj tednov v času mojega časa v TA sem se izognil plesnim razredom, kot je kuga, in to bi lahko preprosto storil, ker poleg CaTApult (plesni razred metode metode) obstaja še veliko drugih možnosti. Teden dni sem gledal, kako ženske plesajo v studiu skozi steklena okna, ko sem pripravil več aTAin sej in razširil moje obzorje na deTAIL razrede (ki uporabljajo barvne gumijaste pasove, ki visijo s stropa, še en neučinkovito učinkovito vadbo).

POVEZANE: Nakupujte cute oblačila, ki vas bodo motivirale za delo

Nekega dne sem se odločil zaradi novinarske integritete, jaz bi si vzel plesni razred. Ker navsezadnje ne boste resnično preskusili metode Tracy Anderson, če ne plešete. Torej sem se sam umestil v sejo. Na zadnji strani sobe sem se obesil, poskušal dvigniti čim več potez, neuspešno, neudobno pogledal, in komaj dobil eno samo potezo … toda tega nisem mogel več ljubiti.

Izkazalo se je, da je moje pomanjkanje “plesnih” plesnih razredov vadbe samo moj notranji strah, da jim ne bi uspelo. Čeprav je večina ljudi v sobi videti podobno, profesionalni plesalci – ne. In to je najpomembnejša lekcija, ki sem se ga naučil: kljub pojavnosti, popolnost ni tisto, kar je Tracy Anderson dejansko sploh. Da, ona je trmast guru za telesno pripravljenost, ki vsakomur pomaga pri iskanju svojih najboljših, vendar lahko tudi pomaga, da se kdor koli počuti najbolje v sebi – samo vprašaj Lena Dunham, ki je zaskrbljena zaradi treninga za svoje koristi proti anksioznosti).

POVEZANE: Lena Dunham deli “močna in srečna” vaja po sami sebi, potem ko je pozabila njeno obleko za telovadnico

Anderson dejansko o notranji in zunanji moči, samozavesti in notranji lepoti. Gre za skupnost, prave ženske in materinstvo. Ona je samo mama dveh očarljivih otrok, ki se je borila s težo v svojem življenju (to je bila navdih za začetek svoje metode na prvem mestu). Medtem ko so nekateri ustrahovali nekaterim, Anderson je resnično enako kot plesni razredi, ki jih poučuje – navdihujoča, dobrodošla in popolnoma spremenjena življenja.

Metoda Tracy Anderson ima lokacije v New Yorku, Kaliforniji in Londonu (z novo lokacijo, ki bo odprta to poletje v Hamptonsu, NY). Vsako sredo si lahko kupite tudi svoje DVD-je ali preizkusite svoje predvajalnike v živo.

FOTOGRAFIJE: Changing Looks je Jennifer Lopez