Torej, to je razlog, zakaj je Steve Jobs vsak dan nosil mock turtleneck

Vprašajte vsakogar, ki ga je rad storil Steve Jobs. Soustanovitelj Applea je neizbrisno povezan z njegovo črno mockovo mrežico – in zdaj lahko vstopite v geeky-chic videz. 

Po navedbah Bloomberg Pursuits, Miyake se je upokojil s posebnim slogom, ki so ga imeli zaposleni v letu 2011. Toda naslednji mesec bo podjetje spustilo novo podobno postavko, imenovano Semi-Dull T. $ 270, bombaž-pol oblačilo ni točno kot je tista, ki ste jo videli pri vsakem obvestilu o posodobitvi za iPhone, vendar je blizu. Novi kos bo v svoji silhueti nekoliko bolj vitk in bo imel višja ramena. Toda še vedno mislimo, da bo to naredilo za lepo genialno uniformo.

Ko govorimo o uniformah, obstaja zanimiva zgodba za odločitev poslancev, da vrne vsakega njegovega samostana Issey Miyake. single.day. Ustavite se za zgodbo! 

V zgodnjih osemdesetih letih, Bloomberg Pursuits pravi, Jobs je obiskal sedež družbe Sony Corp. na Japonskem. Medtem ko je tam opazil, da so vsi njegovi zaposleni – od velikega šefa do tovarniškega delavca – nosili iste, modro-bele delovne jopiče.

POVEZANE: Steve Jobs Famous Black Turtleneck je za avkcijo

Sony je od svoje ustanovitve leta 1946 uvedel svojo oblačilno kodo. Nato se je vojna razorožena država na Japonskem soočala s finančno krizo in večina njenih prebivalcev ni imela sredstev za polirane garderobe. Torej, uniforma naj bi delavcem omogočila profesionalen videz in jim pomagala pri vezavi kot ekipa. V času, ko je Jobs obiskal Sony, je uredil, da Miyake oblikuje novo uniformo.

POVEZANO: Vse, kar morate vedeti o #Normcore

Navdihnjena je bila, da je zaposlila Miyakeja, naj oblikuje prototipni jopič za vse zaposlene v Appleu. Ampak, ko je tajkun predstavil idejo nazaj v dolini, dobro, se je pregnal s faze. Vendar to seveda ni pomenilo, da sami zaposleni ne morejo slediti svojemu blaženosti. Na koncu je naročil 100 črnih vrečkah iz Miyake in jih seznanil s svojimi lezijami jeansami in New Balance tenisami dnevno. Vsi pozdravljajo OG # normcore.