Viktorijina skrivnost morda umira – toda za ženske z večjo velikostjo nikoli ni živela

Kot najstnica sva s prijatelji in mamo pogosto obiskali Victoria’s Secret, ki so prenašala pest od vkopanih denarnih sredstev, ki smo jih prejeli v petek zvečer. V trgovino smo vstopili skupaj, toda ko smo prečkali prag, smo bili prisiljeni deliti načine: naredili bi pločevinko za zabojčke hlačnih hlačk, in bi se v zadnjem delu prodajalke preselil v iskanju dišav in telesa losjoni.

Brezskrbno sem preizkusil epruvete z zelo seksi in ljubezenskim urokom, dokler niso bili moji prijatelji poskusili na nedrčkih, moja koža pa je absorbirala toliko dišav, da sem bila odvečno neprepoznavna kot človeško bitje in namesto tega predstavljala sijaj s bleščicami zelo seksi vanilija. Spominjam se, da nobeden od njih ne bi opazil, da sem jih redko pridruzil v garderobi. Kot najstnica na 18-imi velikosti nisem mogla spraviti v nobeno od oblačil Victoria’s Secret-a ne tistih 5-za- $ 25 hlačk; ne sweatpants z “Pink” na riti; ni edina, samotna Body by Victoria bra-in kot 33-letna ženska, ki nosi velikost 22, še vedno ne morem.

Samo zaradi tega nisem presenečen, da po zadnjih poročilih Victoria’s Secret umira. Za mene in druge ženske, kot sem jaz, ki se ne morejo vključiti v svoje perilo, ki se ustavi pri velikosti XL ali DDD skodelice – nikoli ni res živela na prvem mestu.

Po nedavnem poročilu matične družbe Victoria’s Secret L Brands Inc je prodaja v petih tednih do 7. julija padla za odstotek, kar je nadaljevanje stalnega upada, ki ga je blagovna znamka videla od leta 2016, ko je napovedala odločitev o prenehanju prodaje kopalke in oblačila, ki se osredotočajo na perilo in lepoto. Leta 2017 je WWD poročal, da se primerjalna prodaja Victoria’s Secret zmanjšuje vsak mesec. Februarja 2018, Wall Street Journal poročali so, da je prodaja na drobno v primerjavi s preteklim decembrom padla za šest odstotkov, kar je običajno velik obseg leta. V maju 2018 je Business Insider poročal, da prodaja še vedno upada tako za blagovne znamke Victoria’s Secret kot PINK.

Tudi v luči vsega tega je bil zadnji padec v enem odstotku presenetljiv, saj se je to zgodilo v nekaj več kot enem mesecu in takoj sledilo novo podaljšani polletni prodaji. Randal Konik, finančni analitik, je opisal, da je “Business of Fashion” opisan kot “igra nad igro” in dodaja, da blagovna znamka trpi zaradi “velikih padcev prometa, ničelne cene in izgube tržnih deležev”.

POVEZANE: Chrissy Metz je bil tišina modeliranje Loft’s New Plus Line za mesec

Preiskava zaskrbljujoče novice blagovne znamke, sem klepetal z več enakimi ženskami, ki so nekoč redno obiskale prodajalne Victoria’s Secret in kupovale s svoje spletne strani, vendar jih več ne delajo. V preteklosti sem imela obsežne pogovore s sosednjimi ženskami z več velikostjo o mrtvih točkah blagovne znamke, vendar me je zanimalo, kaj ljudje, ki bi dejansko lahko kupovali tam, razmišljali o tem, zakaj je to lahka. Prispevki k upadanju prodaje so bili raznoliki in vključujejo pritožbe glede kakovosti izdelka, pomanjkanja kopalke, sprememb v modri barvi v preteklih letih in izginotja ljubljenih stilov iz prodajnega prostora.

Vse to lahko zelo dobro drži. Na žalost ne morem govoriti s tem, kar je bilo izgubljeno, ker tam nikoli ne bi mogel kupovati. Decolte in spodnje perilo me nikoli ne ustrezajo, in tako kot mnogi ženski plus, sem že zdavnaj prenehal v upanju, da bi jih vzeli in denar vzeli drugje. Prej preproste blagovne znamke, kot so J.Crew, Forever21, LOFT in Aerie (medtem ko so nekoliko omejene v obsegu plus-velikosti), so veseli, da imajo svoj denar in pozornost, tudi če želijo svoje kampanje bolj vključiti v V zadnjih letih. Victoria’s Secret je zanemarila povpraševanje po dodatnih možnostih – gibanje, ki se zdi slabo obveščeno, saj bi jih približno 67 odstotkov ameriških žensk vkrcalo vanje, potrošniki s povečano velikostjo pa so kupno moč v vrednosti 20 milijard dolarjev.

POVEZANE: Tess Holliday vpraša: “Ali se stvari resnično spreminjajo v modi?”

Pravzaprav se trg modnih dodatkov povečuje hitreje kot industrija ženskih oblačil kot celota. Ob ignoriranju teh številk ne pojasnjuje le, zakaj Victoria’s Secret umira – blagovna znamka je sama sama po sebi umrla. Čeprav ni mogoče vedeti z absolutno gotovostjo, če bi vključitev plus velikosti v svoje blago bi rešila Victoria’s Secret od nenehnega upada, lahko samo razmišljam, koliko krat sem moral zapustiti trgovino s praznimi rokami v preteklih letih, dokler ne končno se je pravkar ustavil, da bi se vrnil – in vse ženske, ki so bile prisiljene storiti enako.

Kupci plus velikosti imajo denar za opeklino, na žalost pa Victoria’s Secret nam ni nikoli dal ničesar blizu tekme.