Vse kar morate vedeti o skrbi za vašo novo tetovažo

Nekateri bi bili presenečeni, ker to vedo, vendar sem nekoliko odvisen od pridobivanja tetovaž. Sedem jih trenutno razprši moje telo in načrtujem, da bom to poletje dobil še enkrat. Z več kot 1000 dolarjev in več urami bolečine, želim zagotoviti, da moje tetovaže še vedno izgledajo kot sveže in živahne kot dan, ko sem jih dobil (vsaj dokler nisem starejši in naguban in uradno neham skrbeti). Da bi bilo to mogoče, sem moral postati strokovnjak v procesu zdravljenja – ki je najpomembnejši del kakršne koli tetovaže.

Če dobite to pravico, lahko vaša tetovaža izgleda v prihodnjih letih – ne da bi potrebovali dodatke na poti. Če si želite ogledati, kaj mislim, si oglejte mojo stranico iz mala sirena (spodaj). To je bila velika zaveza, vendar sem še vedno zadovoljna s končnim izdelkom več kot eno leto kasneje.

Tattoo Care - Embed
Naomi Driessnack za InStyle.com

Če želite doseči podobne rezultate, upoštevajte te osnovne nasvete:

Počakajte, preden odstranite povoj.
Ko bo vaša telesna umetnost končana, bo vaš umetnik za tatoo zaščitil območje z zavojem (po tem, ko vam omogočajo fotografiranje, seveda). Čeprav je skušnjava takoj pokazati svoje novo črnilo, je najbolje, da je pokrita dve do štiri ure. Po tem obdobju lahko pustite, da koža diha (razen če vam je naročeno, da to storite drugače).

POVEZANE: Želite si, da bi želeli te tetovaže, ki jih je ustvaril Rihanna, Stat

Pripravite se na nekaj iztekanja.
Ko odstranite povoj, to ne bo lep pogled. Koža bo surova in vaša vez bo verjetno namočena v mešanici krvi in ​​telesnih tekočin. To ni bilo resnično težava z mojimi manjšimi tetovažami, a večji so bili na mojih rebrih in nogi precej malo strmoglavljeni, kar me je sprva izpustilo. Medtem ko lahko postane grdo, je popolnoma normalno. Če doživite to več kot nekaj dni, se morate obrniti na vašo tattoo salon, da se prepričate, da ni težave.

Naj bo čisto.
Tatoo običajno traja vsaj dva tedna, da se ozdravi. Da bi se izognili prekomernemu čiščenju ali možnosti okužbe, je pomembno, da v tem času ostane čista. Ko je povoj izklopljen, ga nežno sperite s čistilom za dišave. Všeč mi je uporaba Dove Beauty Bar za občutljivo kožo ($ 10 za 8 barov, drugstore.com), lahko pa si tudi ogledate komplet, kot je Billy Jealousy’s Marked For Life Tattoo Care Kit ($ 40; ulta.com), ki ima Tattoo-specific pranje vključuje. Naredite to tri do petkrat dnevno in ga posušite s krpo.

Vlažnost je ključna.
Za pospešitev procesa celjenja je potrebno vlažilno sredstvo. Zdravilo za tetoviranje je zelo priporočljivo z zdravilno mazilo Aquaphor ($ 5; drugstore.com). Ohranjuje kožo gladko in voljno, hkrati pa zagotavlja oviro proti bakterijam. Nanesite tanko plast nad tetovažo in okrog njenega perimetra po vsakem pranju in preden greste spat v prvih treh do petih dneh. Po tem lahko preklopite na vonj brez vlažilca, kot je dnevno vlažilno losjon Aveeno ($ 7, target.com).

POVEZANE: Tattoos za obraz Trending-Evo, kako dobiti videz

Operite, vendar ne namakajte.
V prvih dveh tednih se boste želeli izogniti plavanju in kopanju, saj lahko napolnjevanje nove tetovaže povzroči nejasen videz. Ko se tuširate, poskrbite, da bo območje oddaljeno od vode.

Razmislite, kaj nosite.
Odvisno od lokacije vaše tetovaže, je dobra ideja, da nosite ohlapna oblačila, ki se ne bodo obrabila ali zadušila območja. Bodite pozorni na vse nasvete, ki vam jih pro za to. Za moj prvi tatoo mi je bilo rečeno, da ne nosim kavbojk za en teden. Za tisto na nogi sem moral nositi flip flops (na srečo je bilo poletje).

Karkoli počnete, ne izberi ali ničesar.
Kot vsaka rana, ki je v procesu zdravljenja, se lahko srbi. Odporajte se na vse napore, da opraskate vašo tat in zagotovo ne izberete, saj lahko to povzroči nepopolnosti, ki jih boste morali pozneje pozneje. Po nekaj dneh se bo tvoja tetovaža zlomila, lupala in morda celo izgledala bledo, toda nič ne skrbi. Pustite, da se ti deli med procesom čiščenja naravno izničijo. Barve se bodo vrnile v svoje živahno stanje, ko bo tatoo končal zdravljenje.

Izogibaj se soncu.
UV žarki so vaš največji sovražnik za tatoo, še posebej v prvih dveh tednih. Prepričajte se, da ni izpostavljen pri porabi časa na prostem. Ko je vaš tatoo ozdravljen, je SPF absolutna potreba za preprečevanje prezgodnjega zbledenja. Za izdelek, ki ga je enostavno uporabiti, poskusite Coppertone Tattoo Guard Sunscreen Stick SPF 50 ($ 5, walmart.com).

FOTOGRAFIJE: Tattoos Celebrity so razkrili