Weinstein Silence Breakers Ashley Judd in Mira Sorvino sta med seboj oskarji

Čas's Up

Medtem ko ni bilo neuradne vse črne kode oblačenja, kot je bilo na Zlati globusi, Oskarji niso imeli pomanjkanja slavnih oseb, ki so govorile v prid gibanja Time’s Up, ki je preplavila Hollywood. Pred začetkom predstave so se zvezde, kot sta Jane Fonda in Elisabeth Moss, nosila Time’s Up zatiči, drugi pa so bolj poročali novinarjem o podpiranju gibanja.

Igralka Mira Sorvino in Ashley Judd, ki sta bili dva izmed prvih, ki sta se pritožila nad nadlegovanjem Harveyja Weinsteina, sta skupaj stopila v preprogo in izkoristili priložnost, da se pogovorita o Time’s Up.

Mira Sorvino Ashley Judd
VALERIE MACON

“Želel sem, da ljudje vedo, da se to gibanje ne ustavi. Gremo naprej, dokler ne bomo imeli pravičnega in varnega sveta za ženske. Zdaj zelo aktivno podpiram zakonodajo v Kaliforniji prek skupine, imenovane Equal Rights Advocates , “je dejal Sorvino. “Obstaja #TakeTheLead in vi lahko podpišete peticijo in to je najmočnejši paket računov proti spolnemu nadlegovanju kjerkoli v državi. Zato želimo, da aktivizem in moč prenesemo v delo in spremenimo stvari za vsako žensko, povsod, delamo v kateremkoli delovno mesto. “

Sorvino in Judd sta bili rojstni preprogi drug drugega in govorili sta skupaj z novinarji. Ko je Sorvino govoril o kampanji #TakeTheLead, je Judd dodal svoje misli o svojih izkušnjah in časovnem skladu za pravno obrambo.

“Začel sem pripovedovati zgodbo o tem, kaj se mi je zgodilo, ko me je Harvey Weinstein leta 1997 spolno nadlegoval, ko se je zgodilo, ker sem bil srečen, da je bil moj oče z menoj tisti dan, in ko sem izstopil iz hotelske sobe, je dejal s pogledom na obrazu je mogel povedati, da se je zgodilo nekaj uničujočega, «je Judd povedal na rdeči preprogi.

POVEZANE: Ali je čas na koncu modne rdeče preproge??

“Tisti, ki smo se pojavili, smo bili nevere, minimirani, sramotni in toliko gibanja eksternalizira to sramoto in ga vrne nazaj, kje pripada, kar je s storilcem, in mi smo fenikci, ki lahko kot je povedala Mira, ne samo v Hollywoodu, ampak tudi v varnih in pravičnih delovnih mestih v vseh prostorih in v vseh sektorjih. In omenil bi, da ima Time’s Up Legal Defence Fund več kot 20.000 ljudi, ki so podarili več kot 21 milijonov dolarjev, kakršna koli vrsta poklica, ki je doživela spolno nedolžnost in ne samo nekoga v Hollywoodu – dejansko ni za nas – lahko gre na spletno stran Time’s Up in zaprosi za pomoč poklicnih odvetnikov, ki se ne bodo odzvali na primer. “