Will Camilla bo kraljica Anglije Ko se Prince Charles vzpenja za prestolom?

Na večini načinov je kraljevska črta nasledstva enostavna. Ko kraljica Elizabeta ne bo več mogla vladati, bo njen najstarejši sin, princ Charles, prevzel kot kralj. Po njem pride Prince William, princ George, princesa Charlotte, kmalu dojenčka številka 3, nato pa princ Harry.

Ampak, ko bo kralj postal kralj, bo Anglija tudi kraljica? Odgovor ni tako preprost.

Princ Charles je bil poročen z Camillo, vojvodino Cornwall, od leta 2005, čeprav se znajo drug drugega veliko dlje od tega. Datirajo pred, med in po svojih nekdanjih porokih – Charlesu Princesi Diani in Camilli Andrewu Parkerju Bowlesu – veliko spornosti. Ali bo svet videl kraljico Camillo? Zdaj je zdaj bolj mogoče kot pred 10 leti.

TK
Karwai Tang / WireImage

Preden sta bila Charles in Camilla poročena, je bila napovedana, da bo »kraljica princese«, ne kraljica, ko bo kralj postal kralj. Nekateri so mislili, da je to poteza, ki je bila izrečena iz spoštovanja do princese Diane, ki jo je Charles prevaral s Camillo. Pritrdilni naslov princese še nikoli prej ni bil uporabljen v britanski zgodovini, vendar je spletna stran Prince of Wales jasno opredelila.

“Kot je bilo pojasnjeno v času svoje poroke aprila 2005, je nameravana, da bo vojvodinja znana kot HRH Princesa Consort, ko Prince of Wales pristopi k prestolu”, je dejal.

POVEZANA: princesa Diana Heard princ Charles Tell Camilla bi jo “vedno ljubi”

To je bilo nato rezano in suho, da Camilla ne bi postala kraljica, do tega tedna. V času, odkar je bil objavljen, je ta del spletnega mesta, ki opredeljuje naslov princa princeske, prikladno izginil.

“Naša pogosta vprašanja se redno posodabljajo,” je povedal predstavnik iz palače Kensington Telegraf na vprašanje. “To je eno vprašanje, ki ga javnost Clarence House ni vprašal že nekaj časa, zato ga ni več.”

Še vedno je videti, če bo Camilla na koncu kraljica ali princesa, vendar z naslovom tiho odstranitev iz uradne kraljeve komunikacije, to je vsakdo’s ugibati.