Zakaj folk pevec George Ezra je najnovejša draga modne industrije

“Ne dobim starstruck-nikoli nisem,” pravi George Ezra V stilu, s častjo, ki ustreza 21-letnemu mladeniču. Dobra stvar je, da ne gre, ker je britanski ljudski pevec in nazdravica številnih modnih dogodkov Burberryja v zadnjih nekaj mesecih (nazadnje zvezdna ženska zvezda na Observatoriju Griffith v Los Angelesu) – znanega do trenutka. In kot da njegova mopa umazanih svetlo plavutih las, modrih oči in dečkovega videza ni bila dovolj, da bi se modna množica zmedla, bo njegov močan baritonski glas zagotovo naredil trik.

POVEZANE: Vance Joy na svojem prvem izkušnjah Coachella in ob Taylor Swift v svojem kotu

Čeprav je Ezra debitantski album, Želel sem Potovanje, junija lani (ode epski post-gradski izlet, ki ga je vzel po Evropi), se je njegov uvod v svet na splošno začel po njegovem mešanju na Saturday Night Live v marcu (in serijo LOL-vrednih promo skic z gostiteljem Dwayne “The Rock” Johnson). “To je bilo prvič, da sem naredil nekaj, kar je šlo v vsak mali kotiček države,” je dejal. Nekaj ​​nam pove, da to ne bo zadnje. Ujeli smo se z Ezro po njegovi oddaji v dvorani Webster v N.Y.C. Tukaj je odlomek iz našega pogovora:

Vi predstavljate ljudsko glasbeno tradicijo, vendar ste očitno iz Anglije. Zaradi česar ste gravitirajo proti temu žanru? 

To je precej moj način, kako ostati zvest, kar sem odrasel poslušal. Moj oče je igral veliko Bob Dylan, Tom Waits in Paul Simon. Mislim, da se veliko otrok poskuša upreti proti tem, kakšni so njihovi starši, in to je, kjer prihaja veliko sodobne glasbe – potreba po nekaj novega. Ampak sem se zaljubil v to, ko sem bil 14 – še posebej Bob Dylan, bil je moj uvod v ljubezensko glasbo. Ko je bil vklopljen, ni bilo mogoče ubežati. Včasih sem poskušal pisati britanske ljudske pesmi, to pa je bilo bolj prisilno.

Si tudi poslušal novo glasbo ali pa se držal starih stvari? 

Oh ja. Ob istem času odraščanja, je bilo veliko Kings of Leon, Vampire Weekend, Arctic Monkeys in Bombay Club Bicycle — vsi so prišli ven, ko sem bil v srednji šoli, tako da je to, kar sem jaz in moji prijatelji poslušali . Predvidevam, da jih ne zanima starejše stvari, ki sem jih poslušal, zato sem jih samo obdržal. 

Ste že videli priložnost, da Dylan igra v živo?

Zdaj sem ga videl tri ali štirikrat — sem se prepričal o tem. Prvič je bil na Hop Farmu, ko sem imel 16 ali 17 let. Če bom odkrit, sem bil preveč stoniran, malo je šel čez glavo. Od takrat sem ga videl veliko bolj trezen in res ga vzel. Kar je zanimivo, je dejstvo, da mora biti njegova ljubezen in zanimanje za nadaljevanje tega. V tej starosti mu ni treba iti na turnejo, igrati se za kogar ali napisati. Zato ga cenim na drugačni ravni. 

Ali nameravate še vedno ustvarjati glasbo v tej starosti?? 

Nimam pojma. To nisem načrtoval in ne vem, kaj bom naredil že deset let. 

POVEZANE: Zendaya govori gostovanje Radio Disney Music Awards

George Ezra embed 3
Heather Hawke za Instyle

Vaša priljubljenost se je v zadnjih tednih povečala, še posebej po vaši predstavi SNL. Kako ste se prilagajali pozornosti? 

Iskreno, moje življenje ni čisto drugačno od pred tremi leti. Jaz sem srečen, rad imam rada, toda samo delo. Moj najboljši prijatelj je skakalec, moj drugi dober prijatelj je oblikovalec … ko grem domov, grem v iste gostilne z istimi ljudmi in imam iste pogovore. Nisem se spremenil v celo drugo osebo. Samo vzemi ga s ščepcem soli. Vse je zabavno. 

Seveda se morate ukvarjati s številnimi novimi ljubitelji žensk, čeprav.

Nikoli nisem imela težav s tem! [Smeje se.] V redu je. To je smešno, ker fangirls — to je izraz, kajne? — vam bo rekel najbolj smešne stvari na spletu, nato pa jih dejansko spoznaš na koncertu ali karkoli, in nimajo ničesar povedati osebno. Ne morejo te videti v oči!

Kakšna je nora stvar, ki vam jo je dekle povedala na spletu?

Ne vem, ali bi moral deliti te stvari! Imam nekaj zanimivih ponudb. Začel sem jim klicati Ezralite, ker je zvenelo kot nekakšna f-verska skupina. Začeli so se s tem, in veliko sem se nasmehnil. Sem bil, “Ti ljudje se bodo imenovali karkoli!” To je precej smešno.

POVEZANE: Poslušajte “Ženska moč” – nova plesna pot Yoko Ono, ki se dvigne na grafikone

George Ezra embed 1
Heather Hawke za Instyle

Ali je res, da niste želeli pokazati svojega obraza na pokrovu albuma?

Bilo je manj na osebni ravni — nisem hotel, da bi bil moj obraz poznan. V Združenem kraljestvu pevci in tekstopisci nagnjeni k temu, da videjo, kako gledajo sanjsko off-camera na njihov prvi album, in sem si želel, da tega ne bi imel. Torej sem šel na drugo stran in imam 50 moji prijatelji na naslovnici z mano.

Zakaj ste se odločili, da se odpravite na mesečno potovanje?? 

V tistem času je imela 19 let in prvič sem potoval sam, zato mi je bilo pomembno, da sem to storil. Pravkar sem šla ven z odprtimi očmi in se zdrsnila v njo. Z veseljem sem se spraševal in spoznaval nove ljudi. Vedno sem bil nekdo, ki ne more sedeti več kot pet minut. Bilo je spoznanje, da se bom za veliko svojega življenja premikal.

Kako je prišlo do sodelovanja z Burberryjem?? 

Burberry je ena izmed najbolj vplivnih in navdihujočih glasbenih podjetij, ki ni dejansko glasbeno podjetje. Lepa stvar je, da pomagajo umetnikom, kot sem jaz. To je bil uvod v ta cel svet. Nisem imel pojma o modi, sem še vedno ščipal kavbojke moje sestre. To je bil odpiralec oči. 

Ali se je vaš stil spremenil od združevanja z njimi? 

Jaz bi zagotovo rekel, da se oblačim bolje, kot sem naredil tri ali več let nazaj. Moda lahko preide na veliko ljudi glave. Spomnim se prve piste, s katero sem šel, in nekaj stvari je bilo, da so mi razveselili: Prvič, kako hitro je bilo, da nisem pričakoval in kako zapletena je bila celotna stvar – vsak korak in vsak centimeter oblačil je bil obračunan.

Poslušajte “Cassy O” spodaj in prenesite Želel si na potovanju za $ 8 v trgovini iTunes.