Zakaj so ljudje, ki nosijo oranžne ameriške zastavice na oskarjih?

Letošnja nagrada je bila polna slavnih oseb z rdečo preprogo, ki se zavzema za posebne vzroke. Zlati globusi so imeli igralce in igralke črne v podporo Time’s Up. Grammy so imeli pevke v belih vrtnicah. Na oskarjih leta 2018 je najnovejša oblika zagovorništva v obliki oranžnega čepa.

Zvezde nosijo oranžne ameriške zastavice na oskarjih, ki podpirajo reformo nadzora orožja in organizacijo Everytown za varnost pištole. Everytown dviguje zavest o preprečevanju nasilja v pištolo, medtem ko se zavzema za to, da Američani izvajajo reforme v zvezi z razumevanjem.

Povečana podpora gibanja prihaja po streljanju Marjorie Stoneman Douglas High School, kjer je bilo ubitih 17 ljudi. Zvezde, vključno z Lin-Manuelom Mirando in Kealom Settleom, so nosile žice na odru med oskarji.

POVEZANE: Vsi prihodi rdeče preproge Oskarja 2018

Kljub temu, da se Hollywood ne more vključiti v razpravo, niso le pins. Znane osebnosti, kot so Oprah in George in Amal Clooney, sta donirala na stotine tisoč dolarjev marcu za naše življenje, 24. marca protest v Washingtonu D.C., da zahteva konec množičnega streljanja in nasilja v pištolo.

Nočni oranžni zatiči so na voljo na Everytownovi spletni strani.